Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Скопското одавна е уништено, од кога грците го превзедоа не е таков вкусот каков што беше во 90-тите години.
Каменицата според мене води со сите други брендови од слична класа во МК.
Кој со кого сака нека се жени/мажи но пред фактите и боговите молчат :cool:

Бугарите имаат ОК пива, али Каменица не е едно од нив. Добро е само како замена за кисела вода на лето. Загорка е ептен ок а и Шуменското не е лошо.
Иначе едвај чекам да се рестартира Битолска пивара и Кенбах да се врати!
Од денеска официјално првите Кенбах излегоа од БП, со различен дизајн ама се надевам со истиот вкус.
Петок, 30 Март 2012 12:41​

Сподели
212

Споделете ја веста со Вашите пријатели

Од магацинот на битолската пивара денес излегоа првите камиони со „Битолско“ и „Кенбах“ пиво. На тој начин свечено беше отворена пивара Битола.

Pivara-Bitola-3.jpg

Пиварницата е реконструирана по германски проект, со најнова технологија за производство за пиво. Токму затоа од оваа пивара единствено во Македонија ќе се произведува пиво по германска формула.
Двете пива на пазарот ќе се појават во стаклени амбалажи од 0.33 и 0.5 литри и ПЕТ амбалажи од 1.5 литар кои ќе се продаваат по промотивни цени со што ќе бидат конкурентни и достапни.
Pivara-Bitola-2.jpg

Фабриката има капацитети за производство на газирани сокови, кои се планира во следните денови да се појават по името „Пел“ во амбалажа од 1.5 литар.
Блажо Димитров, сопственик на битолската пивара истакна дека за почеток пивата ќе бидат пуштени во продажба само во Битола, а потоа низ цела Македонија и во соседните земји.
Pivara-Bitola-5.jpg

Засега во пиварата се вработени 80 лица, а во блиска иднина се планира вработување на уште 20 лица за производство.

Од денеска официјално првите Кенбах излегоа од БП, со различен дизајн ама се надевам со истиот вкус.

Петок, 30 Март 2012 12:41

Споделиhttp://www.facebook.com/sharer.php?...лско“ и „Кенбах“ се вратија на пазарот&src=sp
http://www.facebook.com/sharer.php?...лско“ и „Кенбах“ се вратија на пазарот&src=sp

Оваа вест од лани се провлекува...

Оваа вест од лани се провлекува...

Денеска е официјално.Ќе видиш дека не е заебанција.И види ја сменетата амбалажа на сликата од Кенбах, сигурно не се до толку паметни од Курир :)

Денеска е официјално.Ќе видиш дека не е заебанција.И види ја сменетата амбалажа на сликата од Кенбах, сигурно не се до толку паметни од Курир :)
Супер е да е така, јас веќе не верувам на ниту еден медиум. Сите пуштаат патки за пари. Инаку е супер и за конкуренција, ќе се намали цената на другите пива и и кенбах не беше за фрлање ниту па битолско. Ќе покаже времето т.е. маркетите :)

Супер е да е така, јас веќе не верувам на ниту еден медиум. Сите пуштаат патки за пари. Инаку е супер и за конкуренција, ќе се намали цената на другите пива и и кенбах не беше за фрлање ниту па битолско. Ќе покаже времето т.е. маркетите :)
За Битолско не знам, ама Кенбах според мене е најдоброто македонско пиво некогаш излезено на пазарот.Само да е сега истиот вкус како порано, а не е лошо и делот со термометарчето на задната етикета да го задржат, уникатен потег им беше.
Старата амбалажа
sfuh7b.jpg

Сликиве се од отворањето и првите излезени нови пива.Дневник:
9k=
05843665CE89E348ADCA5F6A9CC16391.JPG

Макфакс:
abb5a659-17b6-49f8-9933-aa919e9d121b

33708ede-6aec-4125-a976-9fa039fd845e

На конференцијата за новинари во Битола, беа претставени капацитетите на пиварницата која е реконструирана по германски проект, а пивата ќе се произведуваат по германска формула.

Квасецот е набавен од Германија, хмељот од Словенија, јачменовиот слад од Хрватска и високо квалитетна вода од Битола.

Двете пива на пазарот ќе се појават во стаклени амбалажи од 0,33 литри и 0,5 литри и пет амбалажа од 1,5 литри.

Ќе се продаваат по промотивни цени. Битолското пиво од 0,5 литри ќе може да се купи за 30 денари, додека Кембах по цена од 35 денари. Битолско од 1,5 литри ќе биде 75 денари, а Кембах 90 денари.

Ма ако сака и 15 денари нека е, тоа не е пиво, кај имаат Бугарите пиво. Тоа може за гаргара да се користи..
Каменица е пиво со традиција уште од 1881 година, 43 години пред воопшто да е измислено Скопско. Имај малку почит кон земјите со постари традиции во производството на пиво ;) Не велам кое е подобро пиво, бидејќи не сум експерт, но Каменица најмногу ми се допаѓа.

Каменица е пиво со традиција уште од 1881 година, 43 години пред воопшто да е измислено Скопско. Имај малку почит кон земјите со постари традиции во производството на пиво ;) Не велам кое е подобро пиво, бидејќи не сум експерт, но Каменица најмногу ми се допаѓа.

Еве една голема почит до Каменицица која одлично се вклопува со бугарска скара.

Прво, традицијата и квалитетот не одат секогаш заедно.
Друго, ако Скопска Пиварница е формирана 1927 година, то не значит дека и порано немало обиди за производство на пиво.Тогаш само почнало фабрички.
Трето, моментално Каменица и Скопско се тука негде со вкус / квалитет, ама не се баш на ниво како биле порано.

Во времето го запив Кембахот ама за жал одма после тоа пропадна Битолската пивара. Ме радува што поред најавите ќе се произведува поред Германскиот рецепт/закон за чистота "Reinheitsgebot" без додавки. Денес го барав по маркетиве ама го немаше уште.

И јас барав по маркетиве да видам битолко или кенбах ама нема. Кај ли го дистрибуираа на тв кога одеше рекламата? Да не е априлска шега....

Од понеделник низ Македонија.Барем така беше најавата.
Интересен феномен - Битолска е единствената пиварница во Македонија со подрум за одлежување на пивото (како и секој алкохол, потребен е период на одлежување макар и краток).Секое пиво пуштено во промет без период на одлежување го сеќаваме по нестандардни особини (вкус, боја, степен на СО2), имало такви пива и од Прилепска и од Скопска.

Тоа што го разнесуваа на ТВ ваљда им е одлежано, или ќе одлежи по маркетите.

Тоа што го разнесуваа на ТВ ваљда им е одлежано, или ќе одлежи по маркетите.
Производството е почнато пред скоро 2 месеци.Ама и ова е краток период, мислам дека 3 месеци е потребно одлежување за најдобар квалитет.Како било, на лето ќе е баш добро ;)

Дечки, ние од останатиов дел на републикава Битолско и Кембах ќе добиеме таму некој ден од наредната недела.
Битолчани и прилепчани имаат екслузивно право први неколку дена да уживаат у пивово :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom