Ska Maniac
Бараба
Пред крај на рок така ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пред крај на рок така ?
Не сум го проверил, ми испадна рекламата на фб.Пред крај на рок така ?
Предпоставувам затоа што прво пивото е тотално фијаско а второ нема логика да се продава под набавна цена освен ако рокот не му е при крај.Не сум го проверил, ми испадна рекламата на фб.
Апсолутно, сакаа да земат дел од колачот и од онака слабиот пазар на пченични пива што ги имаме кај нас, ама излезе муабетот што сум го кревал рука.Предпоставувам затоа што прво пивото е тотално фијаско а второ нема логика да се продава под набавна цена освен ако рокот не му е при крај.
Кој слаб пазар ?Апсолутно, сакаа да земат дел од колачот и од онака слабиот пазар на пченични пива што ги имаме кај нас, ама излезе муабетот што сум го кревал рука.
Не мислев на македонски на пазарот, туку да се конкурира со странските такви, претежно германските.Кој слаб пазар ?
Ова мислам дека е прво и засега единствено македонско пченично ако ги исклучиме крафт приварите.
Ако гледаме и странаки пива тогаш богат е пазарот. Кромбахер, Пауланер, Отингер, Холстен...Не мислев на македонски на пазарот, туку да се конкурира со странските такви, претежно германските.
Лагерот секако преовладува кај нас, нормално, ама и не многу луѓе пијат пченично пиво, а тие што пијат по мое набљудување не се некои пивопијци, едно-2 и толку, така да не е многу профитабилен пазар, да се изразам така.Ако гледаме и странаки пива тогаш богат е пазарот. Кромбахер, Пауланер, Отингер, Холстен...
Ја од сите пива по многу пијам. Ваљда сум искључок.Лагерот секако преовладува кај нас, нормално, ама и не многу луѓе пијат пченично пиво, а тие што пијат по мое набљудување не се некои пивопијци, едно-2 и толку, така да не е многу профитабилен пазар, да се изразам така.
Ја од сите пива по многу пијам. Ваљда сум искључок.
Ова ти што го опишуваш се хипстерчиња што у центар, дебар маало лигават 1 преплатено пиво од 400 ден.

Добро. А извор на чат џпт што му е за статистикава ?Прегледај го приврзокот 487240
Еве според Чатгпт колкав удел имаат пченичните пива во МК. Такво е и моето набљудување, малку луѓе пијат пченично, а и тие што пијат, пијат малку.
Немаше извор, а и ја не мислам дека е волку ниско, но ниско е, ова од око.Добро. А извор на чат џпт што му е за статистикава ?
Дуќанчето на Трпе и коперацијата на Стојна ?!
Според изборот на нашиов пазар а со тоа и редовната потрошувачка не ми стои дека волку е голема разликата.
Па еве иди у некое место што има пченични у игра, праша келнер на 10 скопски (најверојатно) колку пченични се порачуваат. Ретко се сваштарија, си имаат што пијат, а кај мене се сите пијандури па затоа имам фокус групаДобро а ја што пијам секакво пиво и у било кое време ? 10 светли не мавам ама по 4-5 у било која боја (не мешање) секој викенд ми се дешава.
Колку не има такви ?
Кај мене у екипа од 10 души 2ца се давиме у пиво и општо у алкохол. Другите се све специфични од мн аспекти.
Затоа ти викам дека самата побарувачка и застапеност на пазарот дава најреална слика.

Па еве иди у некое место што има пченични у игра, праша келнер на 10 скопски (најверојатно) колку пченични се порачуваат. Ретко се сваштарија, си имаат што пијат, а кај мене се сите пијандури па затоа имам фокус група![]()