Колку само ми фалат тие работи:nesum:
колку сакам пак да ми прати некој писмо, онака излагаш надвор и во сандаче гледаш плико ах радости
а последен пат добив пред некоја недела..сликички за животинско царствоама пак си се радував
а новогодишните честитки препрепремногу ми фалат
само заради нив сакав новогодишни празници
коа ке ми стигнеше честитка.. прво некаде 100 пати ке ја препрочитам па ке ја буњам 5 минути ах детска радост
а што сега преку мсн и маил г л у п о с т и:nesum:
Порано кога интернетот во државава беше се` уште табу тема, си пишував писма со моите роднини во странство кои студираат или живеат таму. На почеток ми беше интересно ама ме нервираше фактот што се чекаше многу долго да стигне писмото па дури да ти врати одговор... цела вечност.
Сега со меиловиве, месинџерите, смс пораките, мобилните и какви се` не уреди за комуникација, е многу полесно и ги преферирам нив, нормално, се` си стигнува за брзо време. Ниту се малтретираш по пошти да одиш, само неколку типкања по тастатурата и се` е кажано.
Затоа што често патувам во странство, секогаш дома враќам разни дребулии и разгледници од земјата во која сум била. Некоја навика ми е, како да не ми е комплетно патувањето ако не соберам некоја глупост за дома која ќе служи само за да фаќа прашина.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.