Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
sakam tattoo , ali ic ne sakam piercing nekako strasno mi izgledaat, ja duri ni obetki ne nosam :pipi:
piercing-inusual-3.jpg

vertlabret.jpg

piercing.jpg

Piercing%20Medussa.JPG

main_bas2.jpg

17-Mar%20-%20Piercing%20da%20Raquel.jpg

t3.jpg

normal_Bauchpiercing.jpg

SAKAM PIRS NA STOMAK DA SI STAVAM, ama doma mi vikaat rano bilo demek u cetvrta da si stavam ama sto znam moze i porano

cj_58804.jpg

:lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud:​

Последен пирсинг
sps_poseden_pirsing.jpg
Во Голема Британија започна судење, прво од таков тип во светот, во кое што се тужат "мајсторите" на пирсингот поради смрт на 17 млади луѓе годишно на кои што им е извршен пирсинг на устата.

Daniel Hindle почина во 2002 година, само два месеца подоцна откако направи пирсинг на неговата уста. Неговиот доктор е уверен дека агонијата, зголемената телесна температура, и повраќање биле причините за неговата смрт, со што настанало труење на неговата крв.

На неговата фамилија им било објаснето дека труењето на крвта и неговата смрт се како последица на пирсингот на устата што го направил тој пред два месеци.

Девојката на Даниел ја потврдила таа сомнителност, бидејки го гледала пирсингот на нејзиниот дечко и сама се уверила во негихената која што владеела во салонот за тетовирање.

Иглата за бушење на устата била извадена од фиока, а не од некоја стерилна кесичка како што е правилно. Со истата игла бил извршен пирсинг на дечкото и девојката со што подоцна и на девојката на Даниел и се појавила инфекција.

Поради ваквите услови на работа против мајсторката во салонот за тетовирање била поднесена тужба.

Поради овие факти можно е во иднина пирсингот да биде илегална работа.​

Мене ми кажаа дека имало на телевизија некоја девојка кај нас што фатила степса но изгледа кај нас властите немаат намера да превземат ништо

Na mene fala ne..ali na zeni na stomace i na jazik..hmm..interesno e..moze ne e moj stil..ali mi go diga "moralitetot":)

мразам пирсинг!:star:

Па порано мнооогу сакав пирсови али сеа..... не баш одкоа гледав у живо како се буши ... И од дома ми викаат ''Ако сакаш да бидеш магаре стави си пирс,само магарињата ги бушат со толкави игли ... '' Така да имам слобода да ставам ама сама неќам :toe:

Баш би сакала да ставам пирс на папок(многу ми се свиѓа), али се си мислам можда за 10 год. од сеа ќе сакам да го тргнам и ќе ми остане дупката....

Jas imam staveno na nos ibas e EXTRA. Koga si go staviv ne bolese mnogu, samo malku me pecna i posle se bese OK!

ја многу сакам пирс на папок!мноооогу секси ми е!

Sweet Barbie напиша:
Баш би сакала да ставам пирс на папок(многу ми се свиѓа), али се си мислам можда за 10 год. од сеа ќе сакам да го тргнам и ќе ми остане дупката....

Ќе зарасне дупката бе:lud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom