Пиете ли додека јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Најчесто пијам вода, понекогаш и кока-колче, зависи од јадењето

Ако не се лажам и корисно е да се пијат течности т.е. вода со јадењето, бидејќи помагаат при варењето на храната а на некој начин заземаат дел од желудникот и истиот не се полни до максимум со храна (просто кажано наместо 15 ќе изедеш 10тина ќебапчиња:) )
Епа финтата е што според повеќето доктори не е корисно:) Токму спротивното, со сокот или водата се раствора киселината во желудникот, и тоа го прави полошо варењето на храната.

Зависи од јадењето...
Ако е нешто солено тогаш морам да се напијам вода или сок... додека ако јадам нешто нормално по вкус тогаш не пијам

jas spagam vo tie što (na jadenje poveke voda pijat odkolku što jadat ) :vozbud:
ili potočno kazano :D:D dodeka ručam voda, sakam malce da kasnam nešto so vodata :pos2: :D:D

Не, освен ако се рачуна храната со која пијам млеко. :D

Да да,најчесто сок,АЛИ не за време на џвакање да се разбереме. :tv:

Па да, претежно у школо Тост и вива... Незнам зошто неможем без тоа.

Бидејки многу брзо јадам шишето со вода мора да е до мене и пијам многу вода, не би мозел да замислам да седнам да јадам без вода

Една лименка Кока-Кола,обавезно.Се знае кај мене дома,мора секоаш у фрижидер да има Кока Кола,лименка.

Најчесто вода. Иако знам дека не е многу корисно, јас без вода не седнувам. Навика:toe:

А што да правиме? Салта наназад? :)
Се смеам, пијам скоро секогаш ама најчесто вода. Можам да јадам без да пијам ама поубаво ми е некако кога имам пијалок.

Обавезно сок има до мене...иначе почнувам да се гушам :)

Без сок на маса не седнувам :)/ ама исклучиво сок... вода и јадење,не иде баш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom