- Член од
- 3 декември 2007
- Мислења
- 3.718
- Поени од реакции
- 772
Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Апсолутно ист ефект има и доколку се голта машкото семе. Зборам за кај жените, нормално. Читав пред некоја година за оперска пејачка која редовно го практикува тоа, наместо да голта живи јајца. Ем партнерот задоволен, ем гласот на место. Башка, од живи јајца може салмонела да се фати. Од тоа другото - не.Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?

Апсолутно ист ефект има и доколку се голта машкото семе. Зборам за кај жените, нормално. Читав пред некоја година за оперска пејачка која редовно го практикува тоа, наместо да голта живи јајца. Ем партнерот задоволен, ем гласот на место. Башка, од живи јајца може салмонела да се фати. Од тоа другото - не.![]()
Го испив:ija: Има одвратен вкус, ама навистина подобрува гласни жици. И на некој начин го намалува кашлањето.:je:

Вака сега... пошто пиша одма после постот на Киселиот.. не сум сигурен што точно испи... ќе сакаш да објасниш?![]()
![]()
![]()
На туѓа мука мајтап си играте море!:star:Јајцето го испив, она од кокошка
. И гадно е ептен... Тоа другото не е до толку...:kesa::poss:Не! Не ни планирам да конзумирам нешто што не е термички обработено, а не препорачувам ни на другите.Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?

Не! Не ни планирам да конзумирам нешто што не е термички обработено, а не препорачувам ни на другите.
Голем процент од јајцата се контаминирани со салмонела.
Каков подобар глас, може само да не искочите од WC една недела!!!![]()
Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?
А зошто некој би пиел јајца за да има поубав глас и зошто некој би сакал да има поубав глас освен ако не се бави со пеење или опера, у случај да го правиш тоа тогаш извини, али ако не тогаш стварно глупо прашање.Ти да не си референт на хигиенско епидемиолошката служба што се бави со проучување на исправноста на животинските намирници?епа затоа нема да купуеш јајца од пазар, туку ќе си даеш + 20 денари или колку и да е и ќе си купиш барем до некој степен проверено дали у веро,тинекс или некој поголем маркет.
а ја искрено не би сакал да пробам такво нешто =)
Додека идев на хор, пред настап обавезно и машки и женски од дома моравме да иаме испиено по едно живо јајце...Помага ама трае да речеме додека тоа лигавштината ти го подмачкува грлото, од прилика некои 3-4 саати...После се си е по старо...Бидејќи не најдов слична тема, ја отворам оваа. Дали некогаш сте пиеле јајца за поубав глас? Онакви-живи. И ме интересира колкурочно е нивното дејствие? Ако воопшто го имаат?