Петта приватна гимназија

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене приватно средно (и основно посебно) воопшто не се добар избор за учениците на оваа возраст, и тоа ќе го тргнам проблемот со „леснотијата“ на страна. Од социјализаторски аспект се многу ограничувачки и се стекнуваат мал број на контакти и пријателства. А, токму во овие (како што се нарекуваат - најубави) средношколски денови се многу важни познанствата кои се стекнуваат. Државните средни училишта (посебно гимназиите) се многу подобар избор во тој аспект.

Сепак, Damhee, ако мислиш дека Петта приватна гимназија ти е соодветен избор, оди пробај се, па ако не чини, секогаш имаш можност за префрлување. :)

Брат иди кај сакаш, што е битно, средно школо ебате. Демек ќе се развиеш во подобра личност ако одиш ваму или таму.
И онака коа ќе се запишеш на факс ќе сфатиш дека си глуп ко кур и у средно те ладеле со промаја.

Океј, фала ти :)
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 17:03 ---

Во очната болница во Скопје што е таа турската, таму има некои нови од Yahya Kemal што се и многу се разбираат. И сега YAHYA KEMAL е приватна и таму само неписмени одат ? Не ми е јасно тоа. Инаку има деца од Петта приватна кои се први на натпревари по математика и сл. Сепак разликата е само односот ученик-професор таму сите ти се како пријатели.

Ти гледаш кој си го цитирал ?
Јас сум тиа што ги подржува пред се приватните средни училишта бидејки во државните може многу полесно да влезеш нормален а да испаднеш ненормален( како што се стручните.....)
Значи и напоменав дека во секој град има барем по едно ретардирано школо(нормално во Скопје ги има колку сакаш хаха)
Јас не сум спомнал дека таму лугето не ги бивало напротив .
И пред се оние кој викаат дека ако сакаш да се зафркаваш оди приватно хахаха а секоја ден тиа што се на државните се колат по автобуси .
п.с Како и што напомена еден член пред мене ,во пвиватните тоа ти што го спомна ,Нова и уште некој приватни оде кремот .

Оценки добиваат само преку проекти учеше другарка тука знам од лично искуство , усно испрашување речиси нема , од прилика ќе бидете 15 макс во клас претежно деца на примариуси , градоначалници , газди на јаки фирми итн .

Ќе се зберат сите дудуци во тој клас , кои утре ќе заработуваат од столица а ние за нив ќе креваме гајби по 100 кила.

Тој/таа што праша, ќе ти кажам едно бар според мене. Ако сфати за што се вртат вакви муабети, значи те бива, ти работи црпката, па запиши се во средно државно, ти препорачувам гимназија, зависи и од твоите амбиции, ако не сфати за што се вртат вакви муабети иди си у приватно школо, а ако сакаш да дознаеш зашто , тогаш иди у државна гимназија. Според ова ќе се види дали имаш кликер или. Просто и едноставно. :свиркам::D

Тој/таа што праша, ќе ти кажам едно бар според мене. Ако сфати за што се вртат вакви муабети, значи те бива, ти работи црпката, па запиши се во средно државно, ти препорачувам гимназија, зависи и од твоите амбиции, ако не сфати за што се вртат вакви муабети иди си у приватно школо, а ако сакаш да дознаеш зашто , тогаш иди у државна гимназија. Според ова ќе се види дали имаш кликер или. Просто и едноставно. :свиркам::D

;)
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 17:21 ---

Имам добиено 100% стипендија, не би сакал таа да ми пропадне значи се плаќа 1700 евра, а јас имам бесплатно. Потоа можам да добијам бесплатна стипендија за да студирам на ФОН Универзитетот. Така да уште се мислам каде.

;)
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 17:21 ---

Имам добиено 100% стипендија, не би сакал таа да ми пропадне значи се плаќа 1700 евра, а јас имам бесплатно. Потоа можам да добијам бесплатна стипендија за да студирам на ФОН Универзитетот. Така да уште се мислам каде.

ФОН Универзитетттттттттттттттттттт :facepalm::facepalm::facepalm:

Опрај се додека ти е време.

Изгледа печен си за у петтава гимназија.

Чисто информативно. Најголемите стручњаци што оваа држава ги дала излегле од најнормални државни гимназии и факултети. Само сега тоа не е модерно туку во мода е плаќањето.
Знаење и талент со инка никој не може да тури некому.

Ги гледам одат дечиштана во Битола. Во 7 тргаат за на чколија. Во 10 се враќаат назад за Прилеп.
Шо фајде од седење по 6 сати на чколија, па 7 часа, не иди во обѕир то чудо

Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom