Петарди, ракети, пиротехника ...

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Ми ја запленија пратката :pos: А со овие забрани шо ги спомнувате.Би требало да бидат слободни за употреба на пример од 20 Декември до 20-ти Јануари.И за некакви си прослави со некој минимален документ од МВР или кој е одговорен таму.​
Стружани превезувале 20.000 петарди
icon_at_textsize.gif
petardi1%20malo.jpg
Повеќе од 20.000 петарди биле пронајдени во автомобил на стружани, на автопатот Скопје-Тетово. Според полицијата возилото било сопрено вчера, околу 16 часот, кај клучка за Матка, во рамки на рутинска полициска контрола.

При прегледот на возилото, биле пронајдени и одземени 20.000 парчиња петарди (пиратки), 24 парчиња огномети (мали), 24 парчиња огномети (големи), 180 петарди (кракери), 1200 петарди(корсаир) и 238 други видови петарди.

Полициската станица Ѓорче Петров против двајцата стружани кои ги превезувале пиротехничките средства, ќе биде поднесенена соодветна кривична пријава.

OhridNews​

11.12.2011 14:10​

Прочитана е : 292 пати​

© 2011 Ohridnews.com​

Огнометот е многу интересна работа за гледање и уживање, но одругастрана е многу опасна работа, исто така и петардите прават некоја бука колку да се одбележи некој добар настан.

Бре, кај ги наоѓаат оние гласни петарди кои пукаат како рафали и се слушаат во пола град? Ме вадат од такт. Кога ќе слушнам таква гласна петарда си докажувам себеси колку сум избувлив и нестабилен, ми се појавуваат садистички идеи кон фрлачот.

Ако не се пука со петарди ќе се пука со оружје, тоа е традиција на Балканот така да и заплените на петарди и ригорозните казни за оружје и пиротехнички средства нема ништо да ги спречи граѓаните да ја прослават новата година со пукотници.

Абе вие од бит пазар ме заебаа ... изглеа стари петарди ми дадоа ... :mad::mad: 7 петарди фрлам не бе ни една не пукнуе само 2 до 3 искри фрлаат .. ! а инаку петардиве се пиратки од зелените .. ! еве слики .. !
FdZGk.jpg

7oOC3.jpg

1NcRs.jpg

незнам оти не пукаат ... а инаку петардиве се купени накај 18 вој месец ... ! и цело време стоеја у ладна соба на минус 3 до 4 степени и повеќе .. !

Абе вие од бит пазар ме заебаа ... изглеа стари петарди ми дадоа ... :mad::mad: 7 петарди фрлам не бе ни една не пукнуе само 2 до 3 искри фрлаат .. ! а инаку петардиве се пиратки од зелените .. ! еве слики .. !

незнам оти не пукаат ... а инаку петардиве се купени накај 18 вој месец ... ! и цело време стоеја у ладна соба на минус 3 до 4 степени и повеќе .. !
E па требало на - 10 да ги чуваш....

FdZGk.jpg

7oOC3.jpg

1NcRs.jpg

па втора класа се, се глеа жолт е фителот

hahaha nema vrska, stari se nekoi ovie vajda kojznae kaj gi cuvale oni po podrumi vlaga...
--- надополнето: 30 декември 2011 во 13:47 ---
idi sea , petok sabota, sve e taze

FdZGk.jpg

7oOC3.jpg

1NcRs.jpg

Стај ги на парно да се исушат..

Sega sum malce "golem" i ne koristam tolku mnogu pirotehnika(petardi, ognometi, dinamitki, raketki ...), kako koga bev pomal !!
I sega kje pustam nekoj ognomet i kje frlam nekoja petarda, no ne e toa toa, vozrasen sum, iako i mnogu vozrasni pukaat vakvi pirotehnicki sredstva po nekoj povod !!
Kako dete se sekjavam deka kupuvav po 7-8 kutii petardi, no togas ne bea kako sega kutija-60/70den., togas bea 150 denari-kutija(pirat, corsair, first, mega i.t.n.) i potesko se naogjaa po pazarite, otkolku denes ...
biggrin.png

Ne deka nesakam da pukam, tuku tesko mene kje bide, komsiite mi se povekjeto starci(70/80god.) taka da koj kje gi slusa posle kako kje mi vikaat i kje se karaat so mene.
Bog da cuva, od starudii derman se nema, se im smeta niv :facepalm:

Вчера искукав накај 100 парчиња петaрди, пред 2 часа испукав накај 50 парчиња петарди јеби га, комшиите почнаа да ми се жалат велат ќе ме пријават во полиција :)
--- надополнето: 30 декември 2011 во 21:39 ---
FdZGk.jpg

7oOC3.jpg

1NcRs.jpg

цела кутија стави во ќумбе мора десет да пукнат !:)

Abe i ovaa godina ne sum bas prazen, ama ne sum do tolku'a pun ko porano, kapish !!!
Ednas pred 2/3 godini, go napuniv gepekot od kolata, pun so petardi, dinamitki, ognometi i.t.n. i otidovme na vikendica, abe coece toa bese RAT !!!
roflmao.png
roflmao.png
roflmao.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom