Петарди, ракети, пиротехника ...

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
ЈАс многу сакам огномет и не сум да се забрани а за петарда не сум против само што веке не ми е интересно и неам пукнато едно 4-5 години.

Пиротехника

Ја отворив темава бидејќи многу ме интересира пиротехниката, па и некој да каже какво искуство имал со неа.

И мене многу ме интересира, имам и големо искуство од мои четири години почнав да пукам пиратки со повремен надзор од родител па се до четиринаесет кога почнав и сам да идам на битка и да си купувам. Моментално барутот не им го трошам на помладите ги оставам они малце да се радуваат на едно обично pow. :salut:

Имам уплав од петарди,само тоа ке кажам и сакам да се забранат пошто можат да донесат многу штета на оние кои ги употребуваат а и на оние кои се во близина,ко на пример на мене,за НГ за малку не оглувев,толку беа гласни што чиниш беa ko истрел од пиштол.
:tapp:

Имам уплав од петарди,само тоа ке кажам и сакам да се забранат пошто можат да донесат многу штета на оние кои ги употребуваат а и на оние кои се во близина,ко на пример на мене,за НГ за малку не оглувев,толку беа гласни што чиниш беa ko истрел од пиштол.
:tapp:

Па да ти кажам со пиштол ко моот (плашливец) по сигурно ти е него ли со петарди....

огномет обожавам да глеам а за петарди сакам ама не сум ептен по тоа...
годинава за Нова Година 2 кутии од оние поголемите испукав :D
Колку да се вклучам, во маало сите рокаа!ама на бит пазар е најзакон коа купуваш...
Си одам јас и овој до мене поминува и ко навие петарди петарди петарди!

Јас од цела пиротехника покрај огнометот сакам и бакљи како оние на стадиони што се палат. Порано пукав петарди нон сега не ми се интересни.

,,a znaes li za sto sluzat petardite i voopsto barutot , zosto e izmislen i koja mu bila primarnata cel... ne e za pravenje municija tuku nesto sosem drugo ...
...ima ista funkcija kako i crkovnite zvona , kambanite i gongovite vo budistickite hramovi... poz!

,,a znaes li za sto sluzat petardite i voopsto barutot , zosto e izmislen i koja mu bila primarnata cel... ne e za pravenje municija tuku nesto sosem drugo ...
...ima ista funkcija kako i crkovnite zvona , kambanite i gongovite vo budistickite hramovi... poz!

не ми текнува, мислам дека го викаа магичен прашок или тоа беше за шалитрата(калиум нитратот) или така нешто.

Инаку барут се прави од калиум нитрат KNO3, сулфур и ќумур. Само треба да знаеш по колку треба да ставиш од овие три состојки и треба убаво да ги измешаш.

Како помал џиткав петарди,знам ќе дојде Нова Година ќе земам неколку пакетчиња петарди и следуваше мојата специјална конструкција :) :
p.jpg
Вака по 50 сум ги редел,ја фаќам таа горната,ја палам и брзо ја спуштам во окното,забркувам убаво да се запалат сите и фаќам џаде...За 5~6 секунди следува мини калашников :)

Како помал џиткав петарди,знам ќе дојде Нова Година ќе земам неколку пакетчиња петарди и следуваше мојата специјална конструкција :) :
Прегледај го приврзокот 39294
Вака по 50 сум ги редел,ја фаќам таа горната,ја палам и брзо ја спуштам во окното,забркувам убаво да се запалат сите и фаќам џаде...За 5~6 секунди следува мини калашников :)
хехе исто ама со повеќе пиратки :)

какви петарди ако може така да ја наречам ама повеке на бомба личе (пише на неа кобра може знае некој) пукат како динамит .

хехе интересно тргна темава бај д веј кај да нарачаме такви Кобри ? ние во маало пукаме едни огномети како коцка се ги викаат балерини и 11 пати онака се распрснува во вис онака ептен интересно иначе вчера направив рафал од 60-70 петарди и ми викнаа полиција :pos2: позз :vozbud:

Дали ти дојде на врата полиција и дали плати нешо казна или те опоменаа? наравно ако те фатила

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom