Петарди, ракети, пиротехника ...

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам голем разнобоен огномет,но сум против петардите.Имаше пред некоја година мало дете на телевизија кое останало без прст затоашто некој сметал дека е интересно да фрли петарда кај луѓето во станот додека прозорот бил отворен.А ова не е единствен случај.

Сакам петарди бе... Ама не се палам на Пиратки обични, Кобри од Италија земам. За споредба, Пиратка има околу 1 грам барут, а Кобра 25. Треба да е на оддалеченост 20 метра од згради и слични работи, за да не пукнат прозори.
kako da nabavam i jas takvi vo mk?

Никогаш не сум ги сакал петардите. Како помал пукав каписли ама и тоа само во одреден дел од детството. После не гледав сврха во тоа, фрлаш нешто за да направи некоја пукотница. Повеќе сум за огномет и тоа не оној петпарачки туку со многу бои и долго да трае. Еднаш поради тие петарди го изгубив слухот привремено. Еден реатрд се правеше фраер и насред автобуска станица рокна една од оние дебелите ко граната што пукаат. Мамата негова да му се исуши раката да не може да запали повеќе ниедна.

хехе интересно тргна темава бај д веј кај да нарачаме такви Кобри ? ние во маало пукаме едни огномети како коцка се ги викаат балерини и 11 пати онака се распрснува во вис онака ептен интересно иначе вчера направив рафал од 60-70 петарди и ми викнаа полиција :pos2: позз :vozbud:

Обожавам огномет, посебно оние кои се во разни бои.
А петарди мразам од дното на душата. Прво, не гледаат кај ги фрлаат, второ- грд ми е звукот што го испуштаат.

А исто сум строго против употреба на пиштоли за нова година... кој знае каде може да залета куршумот... видовме што се случи пред некоја година со девојчето на плоштад ради некоја будала што пукаше со пиштол.

Како што и повеќето кажаа, огнометот го сакам, уживање е таква глетка. За петарди сум против зашто донеле многу проблеми, се користат претерано и непретпазливо. И покрај тоа што се забранети, уште од ноември ги слушам тие звуци, без нив изгледа дека не може да се направи Новогодишна атмосфера.

Сакам петарди бе... Ама не се палам на Пиратки обични, Кобри од Италија земам. За споредба, Пиратка има околу 1 грам барут, а Кобра 25. Треба да е на оддалеченост 20 метра од згради и слични работи, за да не пукнат прозори.

Фантом, а нуклерка да фрлиш нема да биде лошо :):pos2:

Вака сега за пиротехникава гледам има некои се против. Против ретардирани пиратки за кои нема лиценца, туку се продаваат на бит пазар и на сите други пазари кај што се продаваат патлиџани лимони и банани не би купил т.е. не би ги земал и да ми ги даваат за џабе. Едноставно не ми се по ќејф, имам другари кои што од тие пиратки останале без прсти. Затоа ако ми е ќејф да праам нешто за Нова Година пример огномет би отишол во продавница која е позната ширум европа и која дава лиценци и брошури за правилна употреба:)....зашто да не направиме нешто вакво за Новата Година
white-firework-flowers.jpg

наместо нешто вакво
mean_Gui_cup2.jpg

Sum za ognomet, a najveke mrazam koga frlaat petardi u guzva i vo blizina na mali deca i sl. razbiram nova godina, praznici , atmosfera no preteruvaat.

Добро би било да легализираат... али за полнолетни.. не за малолетни :)

За овие срања имам само едно мислење дека тие после оружјата се најопасна ствар. Ај порано како мал ми беа интересни ама сега кога пораснав дури си викам во себе зошто дури ми биле интересни кога како прво може да ме повредат дури и да ме убијат плус може звукот да ни го оштетат. И сеуште си мислам зошто ми биле интересни, а и зошто на други им се интересни.

А и уште нешто да пишам ама не знам дали ќе го сватите

People don't do fireworks
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom