Pet scan информации

• Креатор на темата Креатор на темата dame1983
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво на сите.
Ме интересира дали некој од вас имал искуство со Pet scan. Ме интересира каде можи да се направаи и колку би изнесувало? Колку што имам информација кај нас го нема тој апарат, па затоа се обратив кај Вас.
Ви благодарам

Здраво на сите.
Ме интересира дали некој од вас имал искуство со Pet scan. Ме интересира каде можи да се направаи и колку би изнесувало? Колку што имам информација кај нас го нема тој апарат, па затоа се обратив кај Вас.
Ви благодарам
Хрватска има 3, Словенија 1, Бугарија еден скен. Ние немаме нормално, поважно е мадиња на бикови. По итна постапка во Загреб е 1000 евра, плаќаш денес и утре/задутре одиш. За во Словенија мислам дека ќе чекаш месец дена најмалце.

Здраво на сите.
Ви благодарам

Кај нас го нема. Го имаш во Нови Сад, во Каменица. Се користи глукоза каде што на вториот C-атом има изотопска замена на водородот со флуор-18.
Ткивото што е заболено има забрзана гликолиза и користи поголемо количество на глукоза, таа „означена глукоза“ иде во ткивото и таму се акумулира притоа зрачи позитрони, кои се фаќаат со соодветна камера.

Кај нас за жал го нема, а центарот во Каменица е опремен за него треба одобрение кое се разгледува на конзилиум, треба да се распрашаш пошто идеш приватно дали ќе ти треба одобрението.

Здраво на сите.
Ви благодарам

Мислам дека има во Токуда болницата во Софија, за цената можеш да се јавиш и да прашаш колку е точно.
Има и во Солун во оваа болница.
Во коментарите на овој линк налетав на информација дека има во Acibadem во Истанбул и цената била околу 750 евра. Сепак јави се и провери.

Мој близок беше во Загреб така да ако го интересира некој за во Загреб слободно :)

Во Токуда нема. Прашај во Хрватска оти таму имаат лабораторија за правење на радиоизотопите за PET скенот, како и експериментален PET скен, така да они доста добро стојат по тоа прашање.

Во Токуда нема. Прашај во Хрватска оти таму имаат лабораторија за правење на радиоизотопите за PET скенот, како и експериментален PET скен, така да они доста добро стојат по тоа прашање.

Прееска го слушав министерот дека Македонија ќе биде регионален центар за производство на радиоизотопи и дека нив ги нема во цел регион (од Истанбул до Виена), и дека ќе се гради центар за дијагностика каде ќе го има PET скенот, и дека за 15 месеци треба да профункционира.
Е сега ако има и во Хрватска прозиводство тогаш значи дека некој лаже дали министерот или твојава информација?

Прееска го слушав министерот дека Македонија ќе биде регионален центар за производство на радиоизотопи и дека нив ги нема во цел регион (од Истанбул до Виена), и дека ќе се гради центар за дијагностика каде ќе го има PET скенот, и дека за 15 месеци треба да профункционира.
Е сега ако има и во Хрватска прозиводство тогаш значи дека некој лаже дали министерот или твојава информација?

http://www.rmc.hr/

Back
На врв Bottom