Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Состав кој никогаш не ми легна, а со оглед на музиката шо ја слушам би требао да ми легни и да го засакам. Специфичен вокал има типката, ама не знам оти ми недостасува во овој состав некој елемент за да речам дека ги сакам. Така некако и со песнава.

Sensation Junkies - Never Saw It Coming.mov

Интересна песна. На почетокот бев скептичен, ама после како што продолжив да ја слушам се повеќе почна да ми се допаѓа. Сепак не е нешто што би слушал секој ден.

Selah Sue - Peace Of Mind

Имаше убав почеток по кој очекував добро да продолжи песнава, ама ме разочара и те како. Прв пат ја слушам и ништо посебно не е.

Metallica - The Unforgiven

Нешто шо сум го слушал по тро ко сум бил на возраст од Бомбастичен. Мн мн не ги сакам металика, али Unforgiven е една од поокеј песните нивни.

Matt Elliott - Oh How We Fell

Ah ovie solo parchinja dusa mi odzimaat, mnogu ubavo, opojno, race da mu se pozlatat, pa ubrzano, da recam mi se igra ne mi se igra na ova ama definitivno mi se zima casa vino i bi piela do sto i edna i nazad.

Azra - Voljela me nije nijedna

Една од омилените од Азра која ме потсеќа на стари добри времиња. Гитарата особено си го прави своето во позадина. Интересен лик беше овој Бранимир дури свиреше.

Camille Saint-Saëns - Danse Macabre

Па јака е женската на спотот ептен :D. Песната ми е нешто амадеус стил, а нив мн мн не ги сакам.

Husker Du - Eight Miles High

Не сум ги слушал многу, ама според тоа што сум слушнал се сосема океј за еден панк-рок бенд. И каверот им е солиден :)

THE SOFT MOON - Breathe The Fire

Ништо посебно, но Ок е. Музиката како музика е добра, но пискавите звуци во позадина и гласот ја нагрдуваат музиката. Кога би ги немало тие пискави звуци и гласот во позадина, би звучело доста добро:)

Aca Lukas - By pass

:)

Ах, Wishbone Ash, еден од омилените бендови. :love: Колку ми е драг албумов не знаеш. Секоја песна ми е перфекција, од почеток до крај. А оваа е совршен крај. Не можеш да не го сакаш танцот на двете гитари, ретко сум сретнал солоа што ми правеле таков мерак.
Не знам само дали е ова оригиналната или некоја remastered верзија оти не е баш иста со таа што сум ја отепал јас од слушање.

Erik Satie - Je te veux

Ах, Wishbone Ash, еден од омилените бендови. :love: Колку ми е драг албумов не знаеш. Секоја песна ми е перфекција, од почеток до крај. А оваа е совршен крај. Не можеш да не го сакаш танцот на двете гитари, ретко сум сретнал солоа што ми правеле таков мерак.
Не знам само дали е ова оригиналната или некоја remastered верзија оти не е баш иста со таа што сум ја отепал јас од слушање.

Erik Satie - Je te veux

Незнам дали е дозволено коментирање али ова се оригинал студиски изведени песни од нив, сподели слободно линкови од различните верзии ЉоЉ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom