Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Музикава/песнава ме потсеќа на музиката што ја пуштаат на телевизија додека даваат мали огласи. Иначе онака е музиката.........., ама ич не е за на времево. Сега во лето треба нешто поживо:)

Aneta i Molika - Potpisujem

:)

^
Па то бе бураз конечно на некој да му текне Моторхед да ги стави, топ песна и легендарен бенд

Песнава е постара и добра забавна песна од времето кога имавме Македонска забавна музика. Воглавно е Ок:)

Radiohead - House of Cards

Кога го прочитав името си претпоставив дека е нешто стонерско. Јако, јако. Вокалот малку незгоден само, барем на почетокот. Инаку одличен старт. После 8-та минута - партали.

Fuzzy Duck - A Word From Big D

:D

Музикава нели ја има во некоја од нашиве реклами? :confused: Иначе песната не ми се свиѓа, а гласот е баш патка:)

Lepa Brena - Miki Mico

Мислам дека @Forrest Gump би удирал анализи големи како писмени во школо, ама го нема. Што се однесува до песната, ја имам слушнато на радио, не ми е нешто посебно Лозановски, се палев пред некоја година на нема ден нема ноќ и толку, на оваа се немам толку палено затоа што не е нешто многу посебна како и неговите други песни. Текстот му е идентичен како и во сите песни (барем за мене).

Архангел - Милион Долари

Arch Enemy - Nemesis. Нели е тоа едно исто? Не сум баш по death-от, ако е оваа тоа, ама ми се допаѓа. Има некои ликови, солажи, сегментчиња што се одделуваат од онаа интензивна врева кој често ми смета кај овие песни и додаваат некоја разноликост и мелодичност. Башка, женскиот вокал ми е интересен елемент.

Клержо - Исчезнување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom