Перо Антиќ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Vo sekoja balkanska zemja eden del od naselenieto se takozvani nacionalisticki kurlinja za koi nivnata zemja e jedina koja vredi a se drugo e govno. Kao oni se vrvot a se drugo smrdi. Ziveat za toa ako vidat deka nekoj od komsiive ima uspeh da proserat u negativen kontekst i da pljukaat. Ne sum iznenaden ni od americkite moroni koi na prasanje na nivnata strana ,,sto bi go prasale Pero"odgovaraat na najblago receno retardiran nacin.kakvi shupcini ej:) se na se segde ima kopita koi ne zasluzuvaat mrsul da frlis na niv a ne pa drugo. Da ke gi zaboravev i nasive, ko najveci ajvani na stranana na atlanta...se raspucale so komentari Makedonija sila, makedoncite napadjaat i nekoj slicni..alooo sport e ova , ok razbiram mala zemja i se ama malce kontrola da mu ebam mater:)

487402_10200772447126762_1092427352_n.jpg

Вториот македонец во Атланта! :)

И ние како србите кои се палеа на Дивац.

Па добро бе тој ќе игра за аталанта не за Македонија, навистина неќам да навредам но србите во последно време премногу се ретардираа ама и ние ги стигнуваме.

И ние како србите кои се палеа на Дивац.

Па добро бе тој ќе игра за аталанта не за Македонија, навистина неќам да навредам но србите во последно време премногу се ретардираа ама и ние ги стигнуваме.

Кошаркар е Перо, не фудбалер.

Успеј и ти, потпиши за некој НБА тим и на тебе ќе се палиме.

Кошаркар е Перо, не фудбалер.

Успеј и ти, потпиши за некој НБА тим и на тебе ќе се палиме.

Грешно се разбравме не е работата за палење јас сакам да ја видам мојата држава со невработеност од 10% т.е само оние кои СТВАРНО неќат да работат нека не работат, сакам да имаме стандард и тоа солиден а трудот да ни се цени соодветно да има и осигурување нормално( а не сега со фактот што некојси газда не му плаќа осигурување на вработениот на негов грб ќари 20 000 и ова работодавци кои прават така ми го имаат кажано па и вели што го ебам бе посилниот успева и тоа е а овде му плаќа и мизерна плата од 9000 али човекот неосигуран неможе да земе ни кредит децата на студии да ги прати.

Е кога ќе имаме економска слобода, кога Орки нема да беснеат и АРМ се среди добро паралелно со АМБО ќе се гордеам со СИТЕ цо оваа држава.

А што се палите не и смета мене ништо тоа на крај подобро е и да навивате и да спортувате отколку да се прават други рабои, ама сепак имај предвид еве пример со фудбалерот дарко панчевили пак лоботомијата со Ракометот и дочекот и.т.н

^ овој па на каде ја однесе ... :facepalm:

Во оваа тема најде да ја оправа државата :pos:

Грешно се разбравме не е работата за палење јас сакам да ја видам мојата држава со невработеност од 10% т.е само оние кои СТВАРНО неќат да работат нека не работат, сакам да имаме стандард и тоа солиден а трудот да ни се цени соодветно да има и осигурување нормално( а не сега со фактот што некојси газда не му плаќа осигурување на вработениот на негов грб ќари 20 000 и ова работодавци кои прават така ми го имаат кажано па и вели што го ебам бе посилниот успева и тоа е а овде му плаќа и мизерна плата од 9000 али човекот неосигуран неможе да земе ни кредит децата на студии да ги прати.

Е кога ќе имаме економска слобода, кога Орки нема да беснеат и АРМ се среди добро паралелно со АМБО ќе се гордеам со СИТЕ цо оваа држава.

А што се палите не и смета мене ништо тоа на крај подобро е и да навивате и да спортувате отколку да се прават други рабои, ама сепак имај предвид еве пример со фудбалерот дарко панчевили пак лоботомијата со Ракометот и дочекот и.т.н

Kaj нас партиите се криви за то, а политика во спортот не се меша. Барем јас не мешам.

Грешка си, али ај, нека остане верзијата на Перо зашто не отишол у НБА :).
Причината иначе е друга, цедењето до максимум и драстичната промена во тренинзите, нема таму трте мрте и забушавање, иначе малце размисли, што повеќе му се исплати, лимитираноста у Европа или да стисне заби и за 1-2 години да стави потпис на милионски договор, пари што у Европа никад немаше да ги добие. Да не зборам за напредокот што ќе го имаше ако помлад отидеше таму, мада и сега ќе има големи подобрувања у неговата игра.

Него Перо се врати у Европа, нормално дека имаше финансиски подобра понуда од онаа првична во Орландо, али он беше у летна лига ( каде има треторазредни играчи ), не у тимот, требаше бајаги да се испоти за да стане НБА играч, али оној Перо пред да работи под капата на Дуда немаше теоретска шанса таков каков што беше, у главата, да заигра за некоја НБА екипа, немаше никаква гаранција дека ке успее и ваљда страв од тоа да пропушти некоја година и да има дигресија у игра, прифати понуда од руски тим ( според мене, се поеба, али универзумот повторно му се насмевна по ЕП ).

Што ти значи еден тренер и неговиот начин на работење, профи.

Одлично што конечно добивме НБА играч, Перо комотно може до 35 години таму да остане ( цели факинг 5 години ), Приџиони лани потпиша за Њујорк и дебитираше во НБА на 35 години, све зависи од него, не смее оваа шанса да ја искоцка ко што тоа го направи во 2008.

п.с. Флорида е данокфри. :) У градот на ангелите ги цедат со даноци.

Значи ја не тврдам ради тоа дека не отишол. али што го глеав по емисии и изјавите што ги даваше он тоа го кажуваше..нема врска, најбитно е што сега е таму :)

А тоа дека под Ивкович почна да го искористува до максимум капацитетот, тоа нема збор!!! Е тоа е тоа што го збориме, јак тренер кој знае како и што треба да се прави. Па видете го еден Станко каква сезона изигра под водство на Пипан!
Иначе дека претходно си играше курташак си играше...Реално кај сите наши кошаркари е така, повеќе би дремеле у кафана него на тренинг, со чест на исклучоци (како Војдан и Дамјан моментално)
Се надевам искрено дека со многу труд ќе се прилагоди на системот у НБА, секоја вечер утакмица па патаување, и дека ќе се надогради уште повеќе како играч, па зашто да не отиде и во појака екипа :)

П.С - Осеќам дека една утакмица ќе се здиви и тоа баш против оние најсилните екипи, како ЛАЛ, Мајами, Њу Јорк, САС.... македонска работа, ако ништо друго од инает :))))))))

Дајте ајде сега план на натпревари кога игра Перо наш со саати, досега НБА немам гледано, сега имам причина да гледам :)

Дајте ајде сега план на натпревари кога игра Перо наш со саати, досега НБА немам гледано, сега имам причина да гледам :)

Ејј па ти, има време до првиот меч на Перо, нема уште распоред направено за следна сезона во НБА.

The regular season will begin on Tuesday, October 29, 2013
The entire schedule will be released on Tuesday July 30th on NBA TV

Атланта се на Исток, значи отприлика од 01:00, 01:30, 02:00 ќе почнуваат мечевите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom