Пченка

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам особено печена на скара ауфффф!!!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Печена пченка...:icon_cool

Ко мали со точаците идевме и крадевме од местата надвор од Струмица кај што имаше засадено на тони, па праевме маалски оган и ги печевме. Чим дојде нивна сезона на плоштад се продаваат и ќеф ми е да си шетам дур јадам, или си седнеш на клупа, и си јадеш, кај нас се познати под името "башаци".
Ебате името..

Исто и ние. Лее... кај ме потсети на ова, бе. Тогаш кога ќе им дојдеше сезона, се собираме ние цел банда - кради пченки, печи ги. Кај нас позади зграда ги садеа. Па се сеќавам сме краделе зелени јаболка, џагаљи (не знам како ги викате вие, од нив се прави ракија), што ти не. Бандити, јбте.
Е баш ме потсети на детство, сеа.

Многу ја лофкам варена печена:vozbud:

Обожавам печена пченка..

Оф,оф варена печена каква и да е!А посебно онаа блага што ја има по маркетите:vozbud: :pipi:

Пченка што ја аима во сите маркети е многу убава во комбинација со варен ориз и ситно сецкан сварен морков. Доволно е освен стандардните зачини да се додате малку кари. Многу вкусно.
Убава комбинација е и со марула салата (може и малку пршута како додаток).

јадам многу пченка на скара таа ми е најубава..ај сеа кога ќе уздрее по некој ниви или дворови ќе има што да береме

Пченка на жар најубавото нешто
ем убаво ем здраво:smir:

јадам пченка. али последниот пат скисната била па стомак ме стегна 2 дена :uvo:

Да јадам :) Баш ми се пријаде сеа, печена пченка....ммммм....

Ау одлично, и варена и печена па и во вариво. Ја јадам дури и по високата цена што ја плаќам после тоа од 2-3 саати пцуење пропратено со 20-тина потрошени чачкалици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom