Paul Oakenfold во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mikelangelo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ммм.. распуст, пари - доволно.. бомбона. Вреди да се жртвува еден ден (=

Acid напиша:
Признавам. Точно.

Ама ти режеше CD-иња од Tiesto пред 1-година, а сега го побиваш сето негово дело, ко да е најлошиот DJ на светот. ФАКТ.

Не сакав да се докажувам со тебе на „електронско ниво“, туку едноставно не ми е јасно зошто побиваш се што е (според тебе) „комерцијала“ - иако вреди и тоа како.

Dali toa ako ti rezham CD-a od Tiesto ili od Aleksandar Sarievski me pravi negof fan??? Ja imam 100 giga muzika,od site zhanrovi.Za toa tolku.
A ja sho kje odredam da slusham e moj licen vkus,Tiesto na sam pocetok beshe car so legendarnata Flight 643,kao se poishe stanueshe popoznat se poishe se userueshe.Go izede mainstream!
A ako ne me smetash mene za kompetenten eve ti kompetentno lice sho vika za toa...

"I don't agree that all mainstream clubbing is shit, I’ve been to some excellent house clubs. I just feel so sorry for the people who have voted for the Mix Mag top 100 Djs. Because if they think to be a top Dj you should play mainstream music and have no passion for it, and to be a Dj is a good way to get a fat bank account. Then that s not cool, cause any prick can play all the hits dance about with hands in the air and not mix a track. What the f*ck is that about you're not a pop star you're just putting on records, And if that’s what makes a top Dj then f*ck it I do not want to be a top Dj. Were's the Djs that have passion for the music and have some skills "

by Mark Williams.

Мистичен напиша:
Леле предрасуда еј! : )

Па и ти си дел од "таквата публика". Или на врата да пуштаат само такви ко тебе, оригинаљи, никако "фејкери"! : ))

Тогаш, кој курац плачеш ко пичка коа нема да те пуштат у Стоби, Змија, Процес... не ти е право а? : )

Isto predrasuda..ne go poznavas Bazel licno,a mene mi e super prijatel :)
taka da ne ti drzhi muabetot,a u stobi zmija i tako dalje nema da go vidish veruvaj :)
bashka neam nisho protiv da ima vakvi GOLEMI deshavki,neka idat lugje ali ostaj te go mojot stav na raat.

Да се оди на Пол Оукенфолд и да им се даде пари на АВАЛОН или Да се пропушти Пол и да не одам против себе... That`s the question...
Не сум познавач на техно, хаус, транс и слицни жанрови музика така да препукувањата на некои членови на форумов со индигнација ги одбегнувам...
Многу ми се оди на Пол, имам еден куп ствари од него у компјутер и искрено кажано, презадоволен сум од музиката.
АМА (едно големо АМА), јеби га, живот је такав, чупав и длакав, па судбината сакаше АВАЛОН да ја организира дешавката... Повеќе пати сум рекол, на тие шупци не би им дал ни роденденот да ми го организираат, а камоли да организираат настапи на светски звезди... Затоа, овој пат, Пол ке мора да го уживате без мене.

НО (судбоносното НО), КЕ ОДАМ ДА СИ ГО ГЛЕДАМ У СОФИЈА!!! И така имам стан таму, собирам друштвото од тука и за истите пари (ок, може не баш истите, тука е пат, превоз, храна...) ке си уживам у проветрена просторија со пијачки со ниски или реално цени и пак АВАЛОН од мене нема да земат денар... А се додека има глуперди кои плаќаат за просечно озвучување и за гушење од 5-6 саати, Авалон задоволно ќе трие раце. На здравје нека ни е...

Caligula ne ke bese loso da ja izvadese glavata od crneckiot gaz na Mark Wiliams...koje pa toj da bide merodaven da kazuva koj e dobar dj, koj go izel mainstream itn.Fintata e sto zad dobriot konj prasina se kreva taka da Mark moze da sedi doma u London i da go drka na popularnosta i harizmata na tiesto van dyk oakenfold koj i da e

I Caligula olabavi so toa Ti si najpametniot za elektronska muzika itn opusti se stanuva zbor za vkusovi a za vkusovite ne se diskutira OK?

:))))))))))))))))))))))))))))))
Magareto mu reklo na zajakot imash golemi ushi ti e rabotava tuka :)))))

Mikelangelo напиша:
I Caligula olabavi so toa Ti si najpametniot za elektronska muzika itn opusti se stanuva zbor za vkusovi a za vkusovite ne se diskutira OK?

Не станува збор за вкус - тие двајцата Тесто и Тесто 2 немаат никаков вкус. Да имаа - ќе беа добри DJи. Публиката не е критериум за добар DJ, и DJMag не е.

Марк Вилијамс може и да не е од најдобрите диџеи, но во секој случај е подобар од Тесто и баба му Пол

Мистичен напиша:
Леле предрасуда еј! : )

Па и ти си дел од "таквата публика". Или на врата да пуштаат само такви ко тебе, оригинаљи, никако "фејкери"! : ))

Тогаш, кој курац плачеш ко пичка коа нема да те пуштат у Стоби, Змија, Процес... не ти е право а? : )

ne me zamaraj te molam
valjda si bil samo na avalon zurki zatoa ne ti e jasno
toa ja so go baram od edna zurka avalon nikad ne moze da go ponudat
oakey e najbolji ali zurkata za mene ke bide sranje
koe e toa mavtanje so stapcinja u boja i peenje na zurka ne me zaebavaj
play tv gleame i moderni sme

see u in sofia

a zaboraiv, idete site, dajte im pari ,za utre ceca da vi ja donesat
pozdrav

Dr.Gonzo напиша:
Не станува збор за вкус - тие двајцата Тесто и Тесто 2 немаат никаков вкус. Да имаа - ќе беа добри DJи. Публиката не е критериум за добар DJ, и DJMag не е.

Добро ајде ти кажи ми зашто немаат вкус ?!
И ако имаа зашто ќе беа добри DJ ?!
И зашто публиката не е критериум ?! Нели публиката одбира кој ќе го слуша или ако го слуша некој затворен дома тој е компетентен да гласа за него ?!

Да не си пребрзал со моќните ставови.
Затоа семоќни нека протече музичкото критикување низ твојата тастатура , и просветли ме!

И да, знаеме сите дека не ги бива Авалон. Па побогу луѓе што сакате да праат да ви ги дудлаат на журка ?

Ама чкарт дискусија сте развиле... Јас идам, ми се допаѓа музиката и ќе идам.

Dr.Gonzo напиша:

Марк Вилијамс може и да не е од најдобрите диџеи, но во секој случај е подобар од Тесто и баба му Пол

Brat posle vakof tvoj komentar "Не станува збор за вкус - тие двајцата Тесто и Тесто 2 немаат никаков вкус."... mozam da ti kazam deka tuka nasiot muabet e zavrseni nemam sto poveke da ti kazam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom