Патување во Египет

• Креатор на темата Креатор на темата Themacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде да споделиме искуство од летовање во Египет,Хургада. Гледам понуди по агенцииве слично како за во Турција алл инкл.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Не оди у Египет, моментално ,верувај ми ...Ситуацијата е лоша таму ....Гледај Либан,Израел ....Ако сакаш така нешо,или Тунис,Алжир ...

во лето во Египет е е многу влажно, не дека толку е жешко , колку што е влажно
види прогноза за периодот во кој што сакаш да одиш/одите

Јас бев во јануари, се капевме во црвеното море и можеш да шеташ по тенки алишта

Не оди у Египет, моментално ,верувај ми ...Ситуацијата е лоша таму ....Гледај Либан,Израел ....Ако сакаш така нешо,или Тунис,Алжир ...
Што знам за ситуацијата, ваљда не се мрднати агенцииве да форсираат

во лето во Египет е е многу влажно, не дека толку е жешко , колку што е влажно
види прогноза за периодот во кој што сакаш да одиш/одите

Јас бев во јануари, се капевме во црвеното море и можеш да шеташ по тенки алишта
Јас можам почеток на август, гледам помеѓу турција и египет дури и поефтини аранжмани има за египет во тој период

Пред многу години бев во Хургада за нова година!
Све Ок, освен фингирани(местени) екскурзии, нема кој знае што да се види! Луксор секоја чест, Долината на Фараоните и да се бањате ви останува, морето е Ок, ама градот е мизерија, у боја!
Може затоа што фатив некој вирус, па пола одмор ми беше со треска и температура, таков и впечаток ми остави Хургада.
Од друга страна, Каиро и една возрасна госпоѓа(бабичка да не речам) ми дадоа можност да го памтам Египет по добро!

Savana ова лето има доста понуди, јас кога прашував ми го препорачаа regina swiss како најповолно за со две деца( скоро 1500е но со сите давачки) во aurora немам прашано сеуште. Бидејќи се со allinclusive ме интересира дали го имаат исти принцип како во турција на пример, со вечерни анимации... бидејќи сум со две мали деца и не би сакал да морам да го напуштам хотелот за 7 дена а и како и да е и повеке пари не би сакал да трошам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Savana ова лето има доста понуди, јас кога прашував ми го препорачаа regina swiss како најповолно за со две деца( скоро 1500е но со сите давачки) во aurora немам прашано сеуште. Бидејќи се со allinclusive ме интересира дали го имаат исти принцип како во турција на пример, со вечерни анимации... бидејќи сум со две мали деца и не би сакал да морам да го напуштам хотелот за 7 дена а и како и да е и повеке пари не би сакал да трошам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
sunny day el palacio, nema da pogresis, razgledaj ja ponudata, mislam na aurora ja ima lani bevme nema zamerka , go imas i na fb razgledaj ubavo sliki

сега е многу жешко,јас бев во Јануари и се капевме и во море и во базените, и таман е температурата за шетање

Не. Почеток на септември лани бев, добро е.

Што ќе кажеш за Хургада?
Има негде да се прошета надвор од хотел, низ градот или околина и дали да се рента кола или со јавен превоз е подобро?

јас кога бев пред 16 години преку агенција од Србија, не даваа египедските власти да се оди никаде без придружба, мораше да има полициско обезбедување (пратња) на сите автобуси што се движат низ Египед а се со туристи

а низ Хургада е убаво да ги посетиш другите хотели што се во близина на хотелот каде што би престојувал

Што ќе кажеш за Хургада?
Има негде да се прошета надвор од хотел, низ градот или околина и дали да се рента кола или со јавен превоз е подобро?
Mozes da se setas niz gradot komotno, nikoj ne te zadeva, zavisi kade ti e lociran hotelot, a ako uspees da vozis kola tamu, jas keti kupam ista takva kakva sto ke iznajmis, pazi mi go zborot

Back
На врв Bottom