Пастрмајлијада во Штип 2010 година

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.544
Поени од реакции
8.376
Веб-сајт
www.flickr.com
Значи голем настан не се прави во тесна уличка и точка. Бината зафаќаше цела улица и беше свртена кон зграда, така да простор имаше само лево и десно од бина, напред едвај метро.
Штандови има, ама народ преку ден слабо. Пастрмајлиите кои ги печеа во рестораните ги носеа до штандови. Беа мали и чинеа 50 денари.
И штандот на Чардак не ми се допадна. Можеби во ресторанот убави ги прават, ама на пастрмајлијадата не им беа добри пастрмајлиите. Па во клуб ресторанот во МКЦ поубави ги прават.

Најдобриот дел од покривањето на Пастрмајлијадата беше се освен истата. Тезгите со мед на плоштад, Исарот :cuc:, Штипјанките, ромската свадба која што не ја фотографираф затоа што ми беше предалеку, но јасно се слушаше музиката.

И за крај неколку фотки.
Shtip_8922.jpg

Shtip_8938.jpg

Shtip_8913.jpg

Ацид, оваа иста ко свирачите у Прилеп :)

Shtip_8823.jpg

Shtip_8858.jpg

Штипјанки владеат :)

Ти па во Штип си отишол,страшна работа.Додека крадат традиции од Велешани,никад нема да им успее настанот :)

^
^
А шо тоа Штипјани украдеа од Велешани ?.....не се курчам значи само прашувам оти ме интересира..Настанот беше ужас иако сум од Штип не се симнав ниеднаш нити па имав желба некоја посебна.

Ти па во Штип си отишол,страшна работа.Додека крадат традиции од Велешани,никад нема да им успее настанот :)

Колку пива испи на Пиволенд - от во Скопје?

Не се палете веднаш,скап е бензинот.

А на кој датум се одржува ова ?
И имаше ли негде нешто објавено дека ќе има вакво нешто ?

Не се палете веднаш,скап е бензинот.
Никој не се пале само прашувам?? Сериозно не сум попален по ништо само ме интересираше информацијата за тоа шо сме украделе?Без палење без иронија само прашувам боже мили.

Откако знам за себе можеби, Штипјани и Велешани се караат околу пастрмајлиите...Мислам што е толку битно кој прв ја направил или слично...Дајте кркајте само и без мрчење :D

Мене баш ме интересира потеклото на пастрмајлијата од каде е,Велес или Штип? Иако мислам дека првата пастрмајлија е направена во Тоскана па рецептот е донесен тука!
Исправетеме ако грешам!

Он: Секоја чест за евентов.
и за штипјанките :)

Баш ми е криво што не отидов.. Се надевам дена наредната година ке идам
Како и дае си јадев пастрмалија дома :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom