Паркети

• Креатор на темата Креатор на темата Нинович
  • Време на започнување Време на започнување
Што има бед? Си прават многу повеќе пари, станаа славни (70% од народот не ги знаеја дека постојат), што има бед тука?
А бе ок тоа шо си прават повеќе пари ама бед е ради то шо се комерцијализираја.

Не ги слушам јас како група ама симсо е закон.:helou::helou:

Што има бед? Си прават многу повеќе пари, станаа славни (70% од народот не ги знаеја дека постојат), што има бед тука?

Стекнаа нова публика де , која ќе им иде на концерти со Е.Ристевска , а старата ја изгубија тотално.
И до вчера збореа глупости за мејнстримот, моменталната македонска сцена и слично , а денес они се дел од истото тоа..:)

Кај најдоја песна со Елена да праат бе :uvo:. Се разочарав

А бе ок тоа шо си прават повеќе пари ама бед е ради то шо се комерцијализираја.
А што ако се комерциализираа?

Стекнаа нова публика де , која ќе им иде на концерти со Е.Ристевска , а старата ја изгубија тотално.
И до вчера збореа глупости за мејнстримот, моменталната македонска сцена и слично , а денес они се дел од истото тоа..:)

А што ако ја изгубија старата публика? Демек многу беа, 300 металци од кои повечето познаници.

А што ако се комерциализираа?

А што ако ја изгубија старата публика? Демек многу беа, 300 металци од кои повечето познаници.

Па сега демек поголема публика имаат :)
Нека направат самосотоен концерт без придружба на некој како Елена , па да видиме дали и тие 300 ќе им дојдат :)

Има други бендови кој се искомерцијализираа , ама не си го продадоа верувањето ....
Тие бендови се распаднаа свирејќи спектакуларен опроштаен концерт (Архангел, Санаториум) и нивните членови почнаа да праат кеш од нешто слично или сосема трето. Од време на време ќе се вратат на сцена некои стари панкеришта како Далтонс или Бадминтонс, но тоа е се.

Инаку за ова самостоен концерт ќе имаат традиционално во Кастро викендот пред Нова Година. Гарант некој што го знам ќе иде, а можда и некои од форумов, па ќе ги прашаме дали било Кастро преполно како што знае да биде кога свират Паркети.
Ја лично престанав да им одам на концерти пред година и пол. Пред тоа им одев на скоро сите во Скопје.

Не се најлудиот бенд, полуди се Суперхикс од нив. :)

Клара сака, Клара сака, да пуши трева и апчина да голта! Клара сака, Клара сака, денес да е црвена утре да е жолта! :pos2: Закон песничка, хит ми е :icon_lol:

Инаку да споделам една информација која мене не ми се допадна премногу.
Како прво ми се руши сликата за Паркети како ПАНК бенд.
Како второ не можам да отидам и од љубопитност да видам како ќе поминат Паркети на свирката во.....

ТРЕНД!!!!

Да, свират вечерва, за некој саат ќе им почне свирката.
Се извинувам што доцнам со инфо, ама од многу обврски тотално изумив на ова.

А зошто на пример да не вадат пари?Кога поќе од 15 години свиреа за без пари,немаа денар?Мислам дека е редно да имат и тие пари...али ова со Елена стварно не му требаше али тоа е шо ќе прајш....

Немам дечко фала богуууу ! :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom