Парфеми

• Креатор на темата Креатор на темата Devilish Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште не сум постигнал толку за да можам да си дозволам да купам такви парфеми какви што ми се допаѓаат.
Затоа пак, користам парфеми на налив, оние од 5 и 10 миљарди.

моментално ги имам Giordani Gold i Giordani white gold,midsummer,volare од орифлејм,најубај им се парфемите стварно....најубав ми е giordani gold веќе појке од 2 години го користам...

Порано стр8.Сеа Антонио Бандерас,Бекам,Пума..:baeh:

Моментално го користам овој:
212sexy%20cheap%20perfume.jpg

Невероватен е!! :nesvest: Во секој поглед на зборот. :pipi:

P10265242.jpg

Невероватен е!! :nesvest: Во секој поглед на зборот. :pipi:

P10265242.jpg
Ej да,тој е добар,го имав јас,на наградна игра го добив.А и овај другиот е добар
P0845_lg.jpg
.
А сега последно го пробав од Викториа Бекам,брачеда ми за роденден го доби,преубав е.
1500.jpg

Emporio Armani... Скап е, ама преубаво мириса

!!!Помош!!!

Драги Кајгана форумџии...

Потребна ми е некој материјал за парфеми, нивниот состав(по можност хемискиот состав, кои хемиски супстанции се застапени, како што се алкохоли итн.) што е можно поскоро... Се надевам дека некој има нешто...
Однапред сум ви благодарен на сите...

Зависи каков правиш, еве еден пример на парфем: Alcohol denat., fragrance(парфем), вода, butyl methoxydibenzoylmethane, citric acid, ethylhexyl methoxycinnamate, ethylhexyl salicylate....

Благодарам но ми треба нешто како ова на Википедија само на Македонски. Проектот ми е по хемија и ми треба хемискиот состав со фурмули и алкохолни групи.

Благодарам но ми треба нешто како ова на Википедија само на Македонски. Проектот ми е по хемија и ми треба хемискиот состав со фурмули и алкохолни групи.

Дај бе помачи се малце, шо убаво ти е дадено на Вики, затоа и се вика изработка на проект, за да вложиш малце труд во тоа, а не да го препишеш. И плус, ќе дознаеш нешто повеќе додека преведуваш, ем од вокабуларот по англиски, ем конкретно за темата шо си ја одбрал. Тоа ти е мојот совет.:smir:

Најубав машки парфем според вас.

Има една тема ваква но таа е општо за парфеми, ако сметате дека треба слободно затворете ја. Ако не кажете ги вашите коnкретни мислења за најдобри машки парфеми според вас.

Според мене:
-STR8T-зелениот не знaм точно како се вика
-Carolina herrera 212 sexy man

Повелеле!!!!!

Последен парфем што го купив
only-givenchy.gif

:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom