Парадокси

• Креатор на темата Креатор на темата pumaval
  • Време на започнување Време на започнување

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Досега не сретнав ваква тема, па отворив :)
Значи, тука ке пишуваме интересни парадокси :)

Еве еден од мене
Во едно село има еден бербер којшто ги бричи сите коишто не се бричат сами. Дали берберот се бричи сам, ако НЕ тогаш кој го бричи :)
Чекам нешто од вас..

Го бричи жена му.
ihasafunny-confused-cat.gif

19268_1206030869143_1179784087_30541804_3454093_n.jpg

Искрено, не знам точно што значи зборот парадокс, но мислам дека некаде ова го сретнав баш како парадокс.. Прашањето е: Дали ќе му порасне носот??

19268_1206030869143_1179784087_30541804_3454093_n.jpg

Искрено, не знам точно што значи зборот парадокс, но мислам дека некаде ова го сретнав баш како парадокс.. Прашањето е: Дали ќе му порасне носот??

Прашањето е дали ја зборува вистината или лаже. Тука е парадоксот.

Досега не сретнав ваква тема, па отворив :)
Значи, тука ке пишуваме интересни парадокси :)

Еве еден од мене
Во едно село има еден бербер којшто ги бричи сите коишто не се бричат сами. Дали берберот се бричи сам, ако НЕ тогаш кој го бричи :)
Чекам нешто од вас..

Никој, расти брада. :pos2:

The statement below is false.
---------------------------------
The statement above is true.

епа штом во селото никој не се бричи сам логично е и берберот сам да не се бричи :toe:
а го бричи бричот xD

Најголемиот парадокс шо го имам чуено до сега од еден тип--- Ми беше бивша,сеа не ми е.
..WTF...

Најголемиот парадокс шо го имам чуено до сега од еден тип--- Ми беше бивша,сеа не ми е.
..WTF...
Па може пак се заедно сеа (откако раскинале), па веќе не му е бивша :Р

Парадоксот го има насекаде. Многу пати се дешава некој шо ни не знае шо е парадокс да го употребе несвесно. Едноставен пример: "Си седат група млади, си пијат, се социјализираат... Доаѓа интелектуалец, општо искусен и изживеан, се вмешува у друштво, се социјализира со нив, споделува искуства, користи јаки фрази.. и ќе се погоде некој шо ќе рече: од кај дојде овој бе, види го, паметњак, се разбира.. ебаго будалата „ .. :)

Ахх парадоксот Јас лажам... класика бе!
Али уше подобар е Ахил и желката.
Ако Ахил и желката се тркаат, и Ахил и даде предност, тој никогаш нема да ја стаса, затоа што тој додека да го помине првиот круг, таа веќе ќе се има помрднато па пак ќе биде пред него. Ахил ќе треба пак да ја изтрча истата патека, но желката нон стоп е во движење, па затоа желката е прва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom