Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Му го оставив кафезот на тераса... белки ќе се врати...го нема ни по дрвава сега или јас не можам да го забележам. Леле многу ми е мака...

12900213_10209301508393061_1652870445_n.jpg
Еве го копиљот. Се враќам од работа и гледам има нешто на вратничето. Јадел малку, не многу и ја гризеше поилката ама немаше водата се истурила. Пополека појдов немасе сила да бега веќе. Го почешав по мешето па го грабнав. Спиште едвај немаше глас. Греота преморен истрошен и премзнат се тресеше и ко топка беше. Му лупнав едно шише во кафезот со топла вода да се стопли сега подобро малку изгледа ама смрди на кокошка :D Ухх сега да преживее да нее оштетен.

Мислам дека му се ебе, ама не даваат локалниве сојки така лесно :D Мора дам земам партнерка
Другар па не знам што го чуваш во кафез хаххаа...се враќа, чувај го отворен на терана

Mojot skolovranec rečisi celosno se prefrli na "čovečka hrana". :pos: Problem e što ako ne se kontrolira kolku jade se prejaduva i posle toa samo civka od bolka vo stomakot. Sega mu davame " samo" po okolu 25 sm dolga špageta, a ako go ostaviš sam jade mnogu poveće:facepalm:
Моите папагали си јадат само просо со витамини. До сега не сум ги видела да јадат храна која ја јадеме ние.

Моите папагали си јадат само просо со витамини. До сега не сум ги видела да јадат храна која ја јадеме ние.
Јас колку што знам, добро е да им се дава и нешто што и ние јадеме. Еве на пример марула, јаболко и краставица е добро да им се дава. Моето понекогаш јаде и бисквита.

денеска ``ние`` јадевме млеко со бисквити, и после тоа макарони(поомилени му се шпагетите, но и макароните ги делка)

Интересно е дека јадењата што му се омилени ги намирисува оддалеку. Шпагетите уште кога се варат ги намирисува, и постојано се врти во кујната:pos:

Каде можам да најдам млада розела во скопје?

Во право е,но само барај на реклама5.На пазар3 се сиромашни со огласи за птици.:)

12112504_10209375905452941_6047891573404130077_n.jpg

Еве мојот дивјак пепе доби женска(или барем мислам дека е така ако не ме прелажал продавачот) Хахаааа да го видите како трчаше сам во кафезот , никогаш не му се случило така. Колку беше љубоморен што немаше каде да спие. Оваа го набрка на почеток. Па ја колфаше ама ова малово не му се даваше . Виде не виде почна да ја бацува и чешка па после му остави место колку за една нога :D. А ова новово има два месеци . Кутрото не мо же ни да лерта како што треба
ја оставив вратничката отворена о овај дивјаков му ја летна , а малово по него сакаше да се игра ама кутрото почна да се мава од зид во зид. Нема појќе пуштање надвор додека не се навикне.

12112504_10209375905452941_6047891573404130077_n.jpg

Еве мојот дивјак пепе доби женска(или барем мислам дека е така ако не ме прелажал продавачот) Хахаааа да го видите како трчаше сам во кафезот , никогаш не му се случило така. Колку беше љубоморен што немаше каде да спие. Оваа го набрка на почеток. Па ја колфаше ама ова малово не му се даваше . Виде не виде почна да ја бацува и чешка па после му остави место колку за една нога :D. А ова новово има два месеци . Кутрото не мо же ни да лерта како што треба
ја оставив вратничката отворена о овај дивјаков му ја летна , а малово по него сакаше да се игра ама кутрото почна да се мава од зид во зид. Нема појќе пуштање надвор додека не се навикне.
Zelenoto bi trebalo da e zhensko?

sent from the moon

Супер се папагалчината, зеленото е женско, но кафезот некако е мал за два папагали

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom