Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Мојава тигрица сега пак само јаде, по неколку пати на ден, а после тоа цимули, изгледа се прејдува или?

Gesendet von meinem LIFETAB_S1033X mit Tapatalk

Мојава тигрица сега пак само јаде, по неколку пати на ден, а после тоа цимули, изгледа се прејдува или?

Gesendet von meinem LIFETAB_S1033X mit Tapatalk

време на привикнување и стрес. некои птици одма го преживуваат , некои малку повеќе време им треба[DOUBLEPOST=1453333145][/DOUBLEPOST]``Овој`` во последно време баш им се нафрли на палмиве. Све ми се чини дека вака само привлекува мнимание, бидејќи прави работи за кои најмногу го караме-т.е. го бркаме од тие места. Како да знае што е забрането за него и само таму оди. Чорба правење му е мајката:pos:

24482497616_22ec33868d_b.jpg

24482496436_8c75fc79a1_b.jpg

Последно уредено:
zdravo , kupiv 2 papagali tigrici , mi rekoa deka zeleniot e masko ,i plavoto e zensko, dali nekoj moze da gi prepoznae? i ako moze da mi kazete kolku se mladi .
napraviv nekoi fotki dolu

Последно уредено:
Би требало но нијансите на боите не се така јасни. Кај машките тигрици носот над клунот му е во некоја од нијансите на сино, плаво, љубичисто..., а кај женките розе, кафена,бледа.....

ПС. сликите ставај ги во таговите за ``слика`` одма десно од смајлито. Ако не се снајдиш, пиши, ќе објасниме подетално

gjoko-mkd
dali mozes da gi vidis sega , ila da pokusam so uplaod vo nekoja strana

сликите ти се во формат png и нема да ги вади. треба да се во формат JPG и тогаш со десен клик на сликата и правиш Copy images address, одиш на иконата за слики(десно од смајлито) и со десен клик paste

така би требало да ги вади сликите[DOUBLEPOST=1453670574][/DOUBLEPOST]
fEf550A.png
[DOUBLEPOST=1453670608][/DOUBLEPOST]ПС. Ги вади и со пнг формат

blagodaram za pomosta gjoko-mkd

zdravo , kupiv 2 papagali tigrici , mi rekoa deka zeleniot e masko ,i plavoto e zensko, dali nekoj moze da gi prepoznae?
i ako moze da mi kazete kolku se mladi .

fEf550A.png
zDHAzeT.png
UKHOzFG.png
bcBF3cF.png
2MHQRxL.png
IwmEjXm.png
8x8h0TC.png

Според првите слики двете се машки

само на првата боите се гледаат убаво, а на неа двете бои се сини. мора да ни дадеш подобри слики. пробај на дневна светлина или со подобар апарат

само на првата боите се гледаат убаво, а на неа двете бои се сини. мора да ни дадеш подобри слики. пробај на дневна светлина или со подобар апарат[/quote
a so novite sliki , moze da se vidi koj e maskoto i koja zenskoto?
fFyOOFF.png
rK9MZ8f.png
yScArGt.png

Мене и кај двете иста боја ми се гледа, ваљда и двете папагалчиња се машки. :cautious:

Не мора да значи и моите беа исти па после на машкото му потемни а на женското розевко му стана. Жолтото сигурно ќе биде машко а плавово има шанси да стане женско :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom