Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
пред 17 дена женкава го снесе 5 јајце и сеа гледам пак подуен и е долниот дел од стомахот се познава јајцето ... го приметив ова сабајлево,а сеа некако како да е свртено јајцево не е у таа положба како што беше...да не има проблем со несењето? да не не може да го снесе? ве молам одговорете побрзо!!!!
Probaj da ne i davas hrana vitaminska,samo obicna bez onie crveni, zeleni i drugi boi vo hranata sto se,isto taka tigricata na vnukmi od sestrami mu nosese taka jajca,i prestana da i dava mesna hrana so vitamini,samo obicna i od togas prestana so nesenje jajca,i ako imas nesto sto lici na gnezdo vo kafezot izvadigo,zasto i toa ja tera da nese jajca...

па сабајле кога ја видов кај долниот дел од стомахот јајце се познаваше баш таму нема многу пердуви...знам дека не може да се испили во ист период... ама се плашам нешто да не не е во ред со пилето
па сабајле кога ја видов кај долниот дел од стомахот јајце се познаваше баш таму нема многу пердуви...знам дека не може да се испили во ист период... ама се плашам нешто да не не е во ред со пилето
20140722_143455.jpg 20140722_143455.jpg[DOUBLEPOST=1406032761][/DOUBLEPOST]
успеав да сликам... видете па кажете што да правам, да одам да ја носам на ветеринар или да чекам? ??? ве молам побрзо одговорете!!!

Прегледај го приврзокот 98170 Прегледај го приврзокот 98170[DOUBLEPOST=1406032761][/DOUBLEPOST]
успеав да сликам... видете па кажете што да правам, да одам да ја носам на ветеринар или да чекам? ??? ве молам побрзо одговорете!!!
Nosija vednas,zasto ova ne mi izgleda na dobro,ili pak javise na veterinar prvo ako imas broj

Nosija vednas,zasto ova ne mi izgleda na dobro,ili pak javise na veterinar prvo ako imas broj
нз ја гледам сега влегува внатре во куќарката ги лежи јајцата ќе почекам уште пола саат може ќе го снесе јајцето и ако не бива ја носам... да не има некој број од некој ветеринар од велес?

Odi kaj ambulantata kaj higienski. Tamu vo kukjite imashe veterinar jas go imam noseno papagalot. Ne se sekvam tocno koja, ama zazvoni nekade, prasaj ke ti kazat...
ништо не и е и спадна отокот или што беше.. и + прашав еден човек што одгледува тигрици ја однесов кај него ми рече ништо не и е :)

ништо не и е и спадна отокот или што беше.. и + прашав еден човек што одгледува тигрици ја однесов кај него ми рече ништо не и е :)
Се додека виси на тоа, и е активна, ништо не и е. Но ова изгледа многу сериозно, не ми личи на јајце, а кога би било оток, хмм, од што би бил , не знам

Се додека виси на тоа, и е активна, ништо не и е. Но ова изгледа многу сериозно, не ми личи на јајце, а кога би било оток, хмм, од што би бил , не знам
денес бев на ветеринар и ми рекоа ако бил тврд долниот дел од стомахот можно било да е некое јајце заостанато, а ако не дека ништо не и било можно е од што ги лежи јајцата ми вика ... ми дадоа и некои антибиотици во вода се става како прашок портокалов е тоа за ако имало некое пореметување да се среди... :)

женкава не сака да ги лежи јајцата, многу е агресивна,го тепа мажјаков значи врз него ќе застане односно го држи со нозите и го мава со клунот, сега ги разделив ,што да правам со јајцата? некој начин да ги затоплам или? што ??

женкава не сака да ги лежи јајцата, многу е агресивна,го тепа мажјаков значи врз него ќе застане односно го држи со нозите и го мава со клунот, сега ги разделив ,што да правам со јајцата? некој начин да ги затоплам или? што ??
Не ги чепкај, сеа како биде така[DOUBLEPOST=1406819637][/DOUBLEPOST]
Не ги чепкај, сеа како биде така

Не ги чепкај, сеа како биде така[DOUBLEPOST=1406819637][/DOUBLEPOST]
Не ги чепкај, сеа како биде така
добро,ама има пиле во 3 јајца сигурно! некој начин? како да ги спасам јајцата?

добро,ама има пиле во 3 јајца сигурно! некој начин? како да ги спасам јајцата?
ќе им се врати најверојатно, остави, нема да им стане ако седат и 24 часа нележани само процесот ќе се забави

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom