Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Тигрицата моја има 3 месеци и сеуште ми лази по земја ама си знае дека кога ќе свирнам и мрднам со прстот трча накај него :)
Може само и треба време, кај мене па нимфата праеше многу проблеми сега е бајче :)

Него немам вакво искуство па да прашам...нормално е нимфата до толку да се заљуби во мене? Не бев дома претходната недела 3-4 дена и скоро ништо не јадела, ид кафез неќела да излезе и го кадала дечко ми ако и се приближи. Ја кога се појавив ги рашири крилата се закачи на кафезот и така стоеше дур не ја извадив надвор. После си се бутна со мене под јорган и заспа О.о
Pa zosto da ne moze
ti si i sopstvenik ti ja galis ti ja hranis i normalno e da te zasaka

Zdravo :)

Prasuvam dali znae nekoj kade prodavaat ubavi (luksuzni) kompatibilni igracki za Mal Aleksandar ? :)[DOUBLEPOST=1395454478][/DOUBLEPOST]Zdravo :)

Prasuvam dali znae nekoj kade prodavaat ubavi (luksuzni) kompatibilni igracki za Mal Aleksandar ? :)

Еј ко сме кај играчки, шо можам да му земам на моево? Сега најново му е, на врата горе стој и ја ренда со клунот. За година две, без врата ќе останам. :pos:

Ај да прашам зашто ме мрзи да скролам по темава да најдам одговор.

Дали некој знае конкретно во Тетово, или во Скопје каде се купува папагал и колку се движи цената?

Ај да прашам зашто ме мрзи да скролам по темава да најдам одговор.

Дали некој знае конкретно во Тетово, или во Скопје каде се купува папагал и колку се движи цената?

Pa u skopje imas u amazon,a za tetovo neznam
A inace za cenive tigrica okolu 500 i nimfa oklu 1400 a drugite se uste poskapi

Евра? Не се разбирам...

Имам две нимфи, машко и женско, стари се околу 7 месеци а ги имам еден месец. Никако неможам да воспоставам контакт, и кога летаат не се враќаат сами во кафезот, треба да ги бркаш па на сила да ги внесуваш. Ако може да ми кажете некој трик за полесно контактирање. Фала ви :)

Имам две нимфи, машко и женско, стари се околу 7 месеци а ги имам еден месец. Никако неможам да воспоставам контакт, и кога летаат не се враќаат сами во кафезот, треба да ги бркаш па на сила да ги внесуваш. Ако може да ми кажете некој трик за полесно контактирање. Фала ви :)
Тешко дека би успеал/а да направиш некаква врска помеѓу тебе и нив. Пред се поради што се пар и немаат потреба од ,,трето лице,, и помалку значајно во ситуацијава што веќе се 7 месец. Можеби би успеал/а доколку ги раздвоиш да немаат контакт меѓу себе.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

probaj
probaj d gi namamis so hrana na raka
u raka staj malce proso i staj im ja rakata u kafez i pocekaj malce
sekoj den praj im go toa i vajda ke dobies nekoj rezultat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom