Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Имам нимфа папагал од ум ме вади од сабајле многу пишти.. Ве молам помош кажете што да правам има и храна, вода и се..

И јас го имав истиот проблем на почеток. Кога ја купив првите 2-3 дена си ќутеше ама после секое сабајле почнуваше да ПИШТИ уште во 6 саат. Мене ме будеше (спијам во друга соба),еднаш спиев у дневна до него и сабајлето у 6 коа почна од памет ме извади.
Сега ми е во друг град ама навечер СЕКОГАШ покривај го кафезот и оно ќе мисли дека е темно и нема да пишти!

И каков папагал е ?

Па тигрица е, кога веќе си решил да земаш едно,си требало малце да пробуричкаш низ интернетов да видиш што видови папагали има на земјава... Колку пари ти зема? Обично тигриците се 600 денари, а нимфите се над 1200 ден.

Па тигрица е, кога веќе си решил да земаш едно,си требало малце да пробуричкаш низ интернетов да видиш што видови папагали има на земјава... Колку пари ти зема? Обично тигриците се 600 денари, а нимфите се над 1200 ден.

не не 500 ден го платив не сме се разбрале изгледа.само кажи ми навечер да му оставам светло или не.
и преска му земав храна ама за нимфи :icon_mrgr: да му остаам ама како што гледам не ја јаде оваа

не не 500 ден го платив не сме се разбрале изгледа.само кажи ми навечер да му оставам светло или не.
и преска му земав храна ама за нимфи :icon_mrgr: да му остаам ама како што гледам не ја јаде оваа

Не му оставај светло, и утре сабајле купи му просо за тигрици (ова подвлеченово да не се збуниш кога ќе влезеш во пет-шопот :D )

просо ко што вика Scirea,но редовно чисти го садот за просо бидејќи лушпите од просото се многу ситни и лесни,и при мавтање со крилата на тигрицата лушпите ќе летаат од кафезот и ќе се прави ѓубре.Најдобро чистење е да го озвадиш садот и да дуваш во него,по малку затреси го и лушпите ќе одлетаат(јас го правев тоа на тераса).кој прв пат се сретнал со просо,малку ќе се нервира посебно ако има нервозна мајка/жена:vozbud: која треба да чисти на секое првкање на папагалот со крилата

Imam 2 tigrici stari 40 dena..Ednata e pitoma i redovno si sedi gore drugovo e po divo i deluva uplaseno i cat pat sedi dole..Nekoj sovet-iskustvo sto sakaat sto nesakaat tigricive ? I ne peat voopsto inace 1 den otkako gi zedov ima ...

Imam 2 tigrici stari 40 dena..Ednata e pitoma i redovno si sedi gore drugovo e po divo i deluva uplaseno i cat pat sedi dole..Nekoj sovet-iskustvo sto sakaat sto nesakaat tigricive ? I ne peat voopsto inace 1 den otkako gi zedov ima ...

Малце е чудно едниот папагал да е питом, а го имаш само една ден,можеби е премногу љубопитно папагалчето :D, а другиот што се плаши е нормална појава. Остај ги така неколку дена, зборувај им, не ги пуштај од кафез, и гледај да не се тепаат внатре во него.

Малце е чудно едниот папагал да е питом, а го имаш само една ден,можеби е премногу љубопитно папагалчето :D, а другиот што се плаши е нормална појава. Остај ги така неколку дена, зборувај им, не ги пуштај од кафез, и гледај да не се тепаат внатре во него.
Ne ne se tepaat sestri se :D Po nekogas gi galam so prst i ubavo im e..Da gi facam vo raka da gi naviknam ili rano e za toa ?

кога се два папагали си имаат друштво и потешко се припитомуваат

Мојот го пуштив денес од кафез лета низ соба ми беше жал да го гледам уште во кафез.само 1 недела го имам. ама никако на прст да се качи :LOL:

Мојот го пуштив денес од кафез лета низ соба ми беше жал да го гледам уште во кафез.само 1 недела го имам. ама никако на прст да се качи :LOL:
Полека по полека ќе биде и тоа, само обиди се контактот со папагалот да ти биде како со човек :)

Папагалов почча да пие многу малку вода, скоро и да не пие... Знае некој што можи да е проблемот?.. се работи за нимфа

Секогаш кога ќе му свирнам или викнам погласно на папагалчево,секогаш ја мрда главата онака брзо како да се вади од памет до што може да е тоа ?

Секогаш кога ќе му свирнам или викнам погласно на папагалчево,секогаш ја мрда главата онака брзо како да се вади од памет до што може да е тоа ?
епа ете,го плашиш.Не му се скирај,си има страв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom