Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Зајче
Шо сорта беше папаглачево?

Peach faced lovebird. Кај нас еден човек што има продавница за миленичиња ми кажа дека се викаат розенколис :)
живеат околу 30 години.

Купив нова тигрица, ме интересира дали треба да и го покривам кафезот вечерно време... И дали треба гранчињата.. не знам кој би бил правиот збор за нив, стапчињата на кои стои папагалот да бидат пластични или дрвени? Читам дека било многу лошо запапагалот да стои на пластични .

Купив нова тигрица, ме интересира дали треба да и го покривам кафезот вечерно време... И дали треба гранчињата.. не знам кој би бил правиот збор за нив, стапчињата на кои стои папагалот да бидат пластични или дрвени? Читам дека било многу лошо запапагалот да стои на пластични .
Подобро дрвени...и немора да го покриваш кафезот

Знаш каде се продаваат да купам... Некои викаат да се земело гранки од дрва ама тоа многу ми е некако ризично.
Па јас знаеш какви сум ставил....од тоа што е памукот волната од шеќерот дрвцето на кое е намотано само малку го истругав со таква хартија што е за гланцање за спица да не им влезе в ногата

Дали мора да се сечат ноктите на папагалите ?

НЕЕЕЕ! ЗАБРАНЕТО СО ЗАКОН ( да не речам...)...мала ноктарица имаат(клунот) уште сечење им фали....

Абе види, можеш да му ги сечеш ноктите, ама треба ептен претпазливо да го правиш тоа, дека ако отиде грицкалката кај живецот си свршил работа. Сепак најдобро е самиот папагал да си ги "кастрира" своите нокти со помош на клунот ;)

пее или не пее , ама вака ми изгледа дека е женка ... машките имаат помутав и поизгубен поглед !!!
не пее, изгледа е женско, иако јас машко име му дадов веке... ама ке го мењам, тоа е ;d

Ноктите на папагалите не треба да се сечат, едноставно тие сами тоа го прават со помош на нивниот клун. :)

Еј многу ми фали папагалчево, некогаш многу ме нервираше ама некогаш ептен ми беше мерак да го слушам како си пее и си се довикува со врапчињата што се надвор. Аххх гревче, како жално ми умре :(

Папагалчето се плаши од мене..., не сум го исплашил или удрил а веќе е 1 месец кај мене слободно си свири и си лета но никако не застанува на прст???

Дали некој можи да ми препорача каде се продаваат розенколиси, фишери (fischer`s) и како му се движат цените?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom