Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Носи го на ветеринар, може да е сериозно ова така да не чекај.
Абе ова некоја болештина, отидов во пет шоп и ми даде некои капки, ама ми рече не знам дали ќе се спаси. Ми рече и да не ја пуштам. Еве сега ја пуштив само да ја сликнам, и не можеше ич да лета, како костур е. Се тресе некако многу, како температура да има, еве слика. Што и е тоа на клунчето?tmp_4448-20160227_173635330091438.jpg

Леле па ова младо папагалче е не е многу старо :( Тоа на клунот претпоставувам и е од повраќање и се и се лепи. Мораш ветеринар да најдеш не знам колку капки ќе помогнат :(

Леле па ова младо папагалче е не е многу старо :( Тоа на клунот претпоставувам и е од повраќање и се и се лепи. Мораш ветеринар да најдеш не знам колку капки ќе помогнат :(
Се јавив во дежурна служба во ветеринарно и на човекот му реков дека и давам капки и дека се некои турски, ми рече од осминка парацетамолче пола да му издробам во лажиче со малку вода и со шприц директно во клун. И ми рече од понеделник кај нив во аптеката некои витамини - прашак, така нешто, да земам, ама утре ќе идам.
Ова изгледа температура има, како човек, некој вирус... А иначе младо е, лани го земав.

Се јавив во дежурна служба во ветеринарно и на човекот му реков дека и давам капки и дека се некои турски, ми рече од осминка парацетамолче пола да му издробам во лажиче со малку вода и со шприц директно во клун. И ми рече од понеделник кај нив во аптеката некои витамини - прашак, така нешто, да земам, ама утре ќе идам.
Ова изгледа температура има, како човек, некој вирус... А иначе младо е, лани го земав.

Пробај одма со парацетамолот се надевам ќе биде подобро.

Пробај одма со парацетамолот се надевам ќе биде подобро.

Ставив пред малку, исто како човек, кива, се тресе (сигурно грозница)... машково не знам дали е подобро надвор да седи некое време, па после да го внесам или пак внатре, пошто кога е внатре ја закачка, ја бацува, ја замара. Е а кога беше здрава она го бркаше, го тепаше, а сега па он нејзе. Младо е, се надевам дека ќе се опорави, лани јули или август го земав.

Ставив пред малку, исто како човек, кива, се тресе (сигурно грозница)... машково не знам дали е подобро надвор да седи некое време, па после да го внесам или пак внатре, пошто кога е внатре ја закачка, ја бацува, ја замара. Е а кога беше здрава она го бркаше, го тепаше, а сега па он нејзе. Младо е, се надевам дека ќе се опорави, лани јули или август го земав.

Не знам можеби е подобро да бидат разделени сега.

Појма неам што да ти кажам, да го прашаш ветеринарот и тоа. Душиче мало се измачило до сега :(
Ќе видам утре во аптеката, еве прееска ја гледам пиеше од таа водичката, ама еве сега светлото е угаснато само што ТВ-то гори, па мирни си се.
А иначе од тоа парацетамолот ќе треба може и утре да и дадам? Па после ќе прашам у аптеката.[DOUBLEPOST=1456609590][/DOUBLEPOST]Ја изгуби борбата со таа болештина. Нека почива во мир. :place::place:

Последно уредено:
Баш сакав да прашам како и е состојбата сабајлево од парацетамолот... РИП :(

Многу години поради ова не чував папагали. Многу е лошо чуството кога ќе се изгуби милениче:(

http://moj.pet-centar.hr/Pitajte-na...-bolesnog-stanja-ptice-i-prevencija-5209.html
Скоро исти симптоми беа, значи нема бегање доколку навремено не се открие. Сабајле на машкото му го исчистивме кафезот, зошто се плашев и него да не го префати.
Ајде сега со машкото ќе си играме, ќе го забавувам, па здравје на лето пак ќе му земам едно женче. Тоа е, животот продолжува. :(

Лелеее баш ми е жал :( :( :( :( Машкото како е? Тажно?
Па до прееска си игравме, еве го сега во кафез главчето позади му е кај крилцата, најверојатно спие и си чврчка нешто.

Па до прееска си игравме, еве го сега во кафез главчето позади му е кај крилцата, најверојатно спие и си чврчка нешто.

Добро е, сум читала дека и во депресија паѓаат така да играј го секогаш кога ќе можеш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom