Панче Арсовски

• Креатор на темата Креатор на темата DaN-MaN
  • Време на започнување Време на започнување
rossonerka od kaj takvo mislenje za pance

Гледајки од тоа колку учеа некои другарки и познанички во Панче и колку редовно ја фаќаа книгата во рака. Имав видено дел од тестовите, многу полесни од тие во мојата гимназија, Орце иначе.
И во трета од Панче се префрли едно дете во мојот клас и од одличен од Панче беше добар/многу добар во Орце и самиот тој кажуваше Орце е Алкатраз за Панче каде што е калакурница :)

Така да тоа си е мое мислење.
Дека има лоши професори има нормално секаде ги има. Дека има квалитетни ученици и тоа секако. Ама дека имаат послаб критериум за учење и оценување е очигледно.

:helou:

Ne sakam da se konfrontiram i da se ubeduva.Na fakultet kaj mene ima nekoi 'vrvni' ucenici od 'renomirani' gimnazii i ucilista pa gledam kolku znaenje imaat i osnova od sredno,kako i se kaj nas taka i srednite se plukni zalepi.Inaku koj uci i e kvaliteten,ke uci sekade.So ako sum od pance,sekogas se stremev da dobijam poveke znaenje od ona so go pisuva vo knigata,i sega na fakultet ucam poveke od so treba.Koj saka da nauci i koj saka da se stekne so kvalitetno obrazovanie treba sam da se angazira,a ne da se konfrontira koe sredno e podobro a koe ne e.:wink:

Ја коа се запишував го одбрав коце ... панче ми е некако приглупо.. :toe: општа гимназија...истите предмети како основно...само досада и глупи предмети...Во коце.. се отарасив од географија хемија билогија граѓанско и сл. :helou:и после 2ра ке иам добри предмети како програмирање автоматика и др..

И во Панче има програмирање, во зависност од смерот што ќе го одбереш.
Ај малце повеќе инфо околу смеровите некој искусен да даде (посебно за математика А и математика Б). Фала!

jas bev na prirodno matematicko podracje B,imav programski jazici vo 3 godina,toa se uci sostavuvanje na algoritmi i praenje soodvetni programi vo programskiot jazik pascal,vsusnost pravevme programi za presmetki na nekoja matematicka zadaca.inaku na moevo podracje vo treta godina se:programski jazici,latinski jazik,geografija,a vo 4 godina:fizika,hemija i biologija.Dodeka tie od matematicko A podracje vo 3 godina imaat:linearna algebra,analiticka geometrija,a vo 4 godina imaat:fizika,matematicka analiza i programski jazici.i kaj niv se uci istoto kako kaj nas na B podracje samo so oni resaavaat poslozeni algoritmi i poslozeni programi vo pascal.:helou:

Значи математика А да ја земам во предвид како основа за на Електро или ПМФ? :)

da da,prirodno matematicko A podracje ti e najsoodvetno za na elektro ili pmf,odnosno za studiite po informatika na pmf,a za na elektro mozes i drugite nasoki da se zapises.pozdrav:helou:

Дали откако ке избереш на пример Математика А, нема веке да ги извучуваш предметите како географија, хемија, биологија или со се нив? :S

Geografija se uci samo prva i vtora godina,sociologija samo vo vtora,hemija i biologija i istorija se ucat do treta godina bez razlika na koe podracje si,potoa vo zavisnost od podracjeto na koe si tie predmeti gi ucis vo cetvrta godina+onie predmeti so se staticni:matematika,makedonski,stranski jazici,fizicko.:wink:

Дај кажете некоја финта кај Силвана... :D Престрога е некако... Дали дека сме нови? :D

Дај кажете некоја финта кај Силвана... :D Престрога е некако... Дали дека сме нови? :D

Zdravo!!! Profesorkata Silvana e najzakon prodesorka vo pance,ko prvo ima svoj stav,znaenje sto e na nivo,saka da gi nauci ucenicite ko prvo na red i disciplina a potoa da im dade hemisko znaenje.Veruvaj mene mi predavase ona site 4 godini dodeka ucev sredno i toa znaenje sto go dobiv od nea mi dojde kako mnogu solidna podloga na fakultet bidejki na fakultetov moj se izucuva hemijata.E sega da se vratam na tvoeto prasanje kako da se ''prezivee'' kaj nea odnosno nekoja prakticna finta.Fintata se vika: uci,uci,uci.Ako ne si bas po hemijata gledaj barem da gi svatis osnovnite raboti i redovno da gi ucis,gledaj da bidete aktivni na cas,kazete koga prasuva nesto,prasajte nesto,bez razlika dali gresno ke kazete,vazno da ste aktivni i da se trudite.A koga ke dojde testot gledajte da si se podgotvite dovolno ucejki onolku kolku sto smetate deka mozete,malce samodoverba i se od sebe i ete odlicna ocena.I nejkam da cujam,deka bila stroga,taa e samo zena koja saka od vas da napravi luge,eh da bea poveketo ko nea :helou:

Здраво! Сакам да знам дали има во панче смер информатика???

Здраво. Учам во Панче Арсовски гимназијата Прва година сум и сега сакам да се префрлам во друго школо а сега е 2ро полугодие и скоро крај на првото тромесечје од 2ро полугодие... дали можам да се префрлам сега ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom