Паметните лажат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Da i poveke od siguren sum deka pametnite lazat eve jas se smetam za pameten i lazam i toa mnogu ponekogas sum skepticen i sam ne mozam da veruvam kolku sum izlazal

Не се согласувам. Преголемо генерализирање е ова. Излага демек само машко може да искористи отвореност на жена и дека жените имаат право да кријат работи за разлика од машките. Не се согласувам воопшто со ставот. Во врска треба и двајцата да се отворено со своите чувства. Како што машко може да искористи женски чувства, така и женско може да си игра со машките чувства. Во двата случаи, тоа не е во ред. Сите имаме работи, чувства кои сакаме може за себе да ги задржиме.
Вака уствари излага паралела дека на жените им е дозволено да кријат и лажат, а дека мажите треба се да кажуваат... Малку ми е чудна логикава. Според мене во врската - двајца треба подеднакво да дадат.
Многу наивно од твоја страна.Не се работи за генерализирање, туку за чиста вистина. Паметните мажи се посамоуверени и немаат потреба да лажат за ситници, додека помалку паметните мажи се обидуваат со ситни лаги да ги придобијат жените, затоа што мажите по природа се по површни од жените.
Паметните жени точно знаат каков впечаток сакаат да остават кај партнерот, па затоа го кажуваат тоа што тој сака да го чуе од нејзе, додека помалку паметните жени се отвараат во целост без да размислат за тоа дека некогаш нивната вистина може да биде злоупотребена од страна на мажот.
Нема потреба да напоменувам дека секогаш постојат исклучоци, тоа се подразбира.

Многу наивно од твоја страна.Не се работи за генерализирање, туку за чиста вистина. Паметните мажи се посамоуверени и немаат потреба да лажат за ситници, додека помалку паметните мажи се обидуваат со ситни лаги да ги придобијат жените, затоа што мажите по природа се по површни од жените.
Паметните жени точно знаат каков впечаток сакаат да остават кај партнерот, па затоа го кажуваат тоа што тој сака да го чуе од нејзе, додека помалку паметните жени се отвараат во целост без да размислат за тоа дека некогаш нивната вистина може да биде злоупотребена од страна на мажот.
Нема потреба да напоменувам дека секогаш постојат исклучоци, тоа се подразбира.

Ауф, поповршни, врска нема :P.

Знам паметни мажи кои ама ич не се самоуверени туку баш напротив и неколку идиоти кои 2 плус 2 не знаат да соберат па пукаат од самодоверба мислејќи дека се Бред Пит односно неодоливи :D. Интелигенцијата и самодовербата не се правопропрционални у никој случај. Треба и да се дефинира што е паметен маж, има разни типови на интелигенција нели?

Паметните жени се паметни за сѐ освен при избор на партнер каде мозокот престанува да им работи комплетно, при што прават и тешки киксови така да и тој аргумент ти е невалиден :D.

Помалку паметните (односно помалку искусните) кај двата пола се отвараат компетно и си трпат последици, секое комплетно отварање е ризик кој е сосема непотребен. Мала мистика и таинственост во врската (барем на почеток) може да биде само корисна ;).

Сите лажат без исклучок, некој помалку некој повеќе, некој повешто а некој понаивно and that's the truth :D.

Површноста не е карактеристика на пол, туку е човечка карактеристика. Сум сретнала површни мажи, ама и површни жени, кои не знаат воопшто општ муабет да направат, туку само трепкаат со очи.

Не може на одреден пол да му е дозволено да манипулира (да, кажувањето на работи што човек сака да ги слушне е манипулирање) како ќе му текне, додека од другите да се очекува да бидат искрени. Зошто жените да се супериорни во случајов? Ако дечко ми е отворен и искрен со мене за неговите чувства или што и да е, тогаш и јас треба да сум подеднакво искрена и отворена.

И мажи и жени подеднакво манипулираат.
И мажи и жени поеднакво си играат со туѓи чувства.
Од друга страна, и мажи и жени се отворени со своите чувства и не ги искористуваат туѓите емоции.

Не се мажите супериорни над жените во овие социјални односи, ниту пак обратно. Индивидуално е.

Илузорна ми е помислата дека жената може да лаже, крие и со тоа да го мота мажот, а мажот треба да и верува и да и се отвара.

Не е во ред, ама воопшто. Ниту фер од женската или од машката страна доколку го прават тоа.

Површноста не е карактеристика на пол, туку е човечка карактеристика. Сум сретнала површни мажи, ама и површни жени, кои не знаат воопшто општ муабет да направат, туку само трепкаат со очи.

Површност не е некој да трепка со очи од што не знае да сврзе два збора. Површност е немање став, лабилност односно непостојаност... Шушумига е површна личност. :)

Не се согласувам. Преголемо генерализирање е ова. Излага демек само машко може да искористи отвореност на жена и дека жените имаат право да кријат работи за разлика од машките. Не се согласувам воопшто со ставот. Во врска треба и двајцата да се отворено со своите чувства. Како што машко може да искористи женски чувства, така и женско може да си игра со машките чувства. Во двата случаи, тоа не е во ред. Сите имаме работи, чувства кои сакаме може за себе да ги задржиме.
Вака уствари излага паралела дека на жените им е дозволено да кријат и лажат, а дека мажите треба се да кажуваат... Малку ми е чудна логикава. Според мене во врската - двајца треба подеднакво да дадат.

Потполно се согласувам со овој пост! Само има и една друга работа. Кога нешто не сакаш да поверуваш или бараш некаков изговор за нешто многу полесно е да речеш дека другиот лаже. Тоа нешто му доаѓа к`о префрлање на топката на другата страна. Некои луѓе сакаат да им се оправдуваш дека нешто не е кажано или сторено, едноставно имаат потреба да ги молиш и да ги разубедуваш дека нешто не е така како што им се увртело в глава. Чудно звучи, ама колку луѓе - толку нарави.
--- надополнето: 3 април 2012 во 23:23 ---

Ова испадна к`о искреноста е одлика на нетолку паметните. ;) Не си воопшто права! Доколку искрено го сакаш некого, тогаш зошто да лажеш? Ако навистина искрено го љубам партнерот, зошто не би му кажала дека го љубам? Треба ливчиња со насоки за препознавање на чувства да му лепам па тој да почне со претпоставки? Љубов не се гради со претпоставки, не се гради со што ако... се гради со искреност од двете страни.

Ова испадна к`о искреноста е одлика на нетолку паметните. ;) Не си воопшто права! Доколку искрено го сакаш некого, тогаш зошто да лажеш? Ако навистина искрено го љубам партнерот, зошто не би му кажала дека го љубам? Треба ливчиња со насоки за препознавање на чувства да му лепам па тој да почне со претпоставки? Љубов не се гради со претпоставки, не се гради со што ако... се гради со искреност од двете страни.

А што со ситуацијата кога искрено го љубам партнерот а уште поискрено сакам да ја обљубам комшивката? Треба да и кажам дека кога имам секс со неа ја замислувам комшивката (пример велиме), која држи камшик и ми гризе брадавици додека ме тера да молам затоа што бев лош ?
Не хани, некои работи едноставно треба да бидат заклучени длабоко затоа што, моето нормално и нејзиното можеби се разликуваат...

Глупавиот лаже без потреба, од навика, за да искористи и од неоправдани причини, паметниот лаже е неопходно и со стил, и незаборава дека искреноста често е подобра алтернатива на долг рок :))

Si bil nekoj covek koj bil mnogu siromasen ,ziveel na planina vo mala drvena kukicka.Eden den covekot trgnal da sece drva dlaboko vo sumata do eden potok,koga pocnal da sece edinstvenata drvena sekira padnala vo rekata,togas se pojavil gospod i mu rekol.nemoj da se grizis sega ke ti ja izvadam sekirata od rekata,gospot se simnal vo rekata i izvadil srebrena sekira,i go prasal dali e tvoja.Covekot odgovoril ne,togas gospod pa se simnal i izvadil zlatna sekira,covekot pak odgovoril deka ni taa ne e nogovata.Gospod se izraduval na cesnosta na covekot i mu gi dal site tri sekiri.Posle izvesno vreme drvosecacot na istoto mesto pominuval so svojata zena,no kako za belja zenata padnala vo rekata gospod pak se simnal i izvadil mnogu ubava devojka od rekata,go prasal ovaa li e tvoja covekot rekol da.Gospot ljut zasto drvosecacot go izlazal pa go prasal zasto me izlaza koga ovaa ne e tvojata zena.Covekot odgovoril pa ako ti kazev iskreno kako minatiot pat,ti ke mi gi dadese site tri zeni,a jas nemam tolku pari da gi odrzavam trite. SEGA GLEDATE ZASTO E DOBRO KOGA MAZITE LAZAT,MISLAT DOBRO ZA SITE ! :)

SEGA GLEDATE ZASTO E DOBRO KOGA MAZITE LAZAT,MISLAT DOBRO ZA SITE !

Муабетов...:facepalm:
Приказнава...:facepalm:

Маж, жена - небитно.
Никој нема право да си поигрува со туѓи чувства.

ако не беше лажењето како ке се отстрамевме пред луѓето.
така да ако е со мера и ако се со добра причина е полезно.
ако е без везе колку да се лажи само тогаш е само глупо.

Пред некое време разговарал со девојка и таа му рекла “Паметен си, а паметните лажат.“
Е сега, што е со муабетов?
Зарем не лажат сите? Од кога лажењето е привилегија на паметните?
Па навистина сите лажат.
Девојката сигурно го фатила на лага,а сакала да му укаже дека може да ја извади ситуацијата и затоа и му рекла "Паметен си а паметните лажат".Некако глупав муабет му кажала но ај.Веројатно и она била збунета.
Секој човек лаже.некој од навика некој од потреба.Без разлика дали е паметен или не.
Само огромна е разликата кој колку знае да ја сокрие лагата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom