Паметен часовник/нараквица

• Креатор на темата Креатор на темата Turk
  • Време на започнување Време на започнување
Ифон и Гармин од 1500 евра ако не се статусен симбол, не знам што се. Сигурно не се егзистенцијална потреба!
Постојат толку добри на изглед ефтини варијанти кои изгледаат идентично исто за да некој од твојата рака разбере дека играчката на твојата рака кошта 1500 евра. Така да тој хајп ја прави таа цена и во никој случај не е вредноста на тој продукт.

По тој продукт можеш и да разбереш за што човек станува збор без ништо да го прашаш :)

И јас деновиве разгледував нешто околу смарт часовници, реков да си се почестам за роденден, ама ги гледав овие до кај 2-3000 ден. Кај работите вие толку што расправате за часовници од 400-500+ еур :D. Па за тие пари телефон ќе си земам. И бтв се премислив кога видов дека веројатно и не се за мене такви гаџети и изгледа ќе си земам кафемат за роденден :D.
Имаш право, но многу луѓе се љубители на часовници затоа и купуваат. Јас имав колега со секоја плата купуваше по 1 часовник од 2000ден до Ејпл најновиот смартвоч едноставно фанатик беше човекот :)
Друга категорија на луѓе имаш спортски ориентирани па навистина им треба подобар часовник кој следи пулс, км, прави планови за тренинг, следи спиење итн :)
Ќе се согласам со тебе ние немаме таква куповна моќ за часовници од 500е и сето тоа е претерано.
Автоматски споено мислење:

Што се случува со Хуавеи во Македонија и нивната достапност?
Порано ги имаше доста на продажба,некако замре понудата.
Поради американските санкции и проблемот со Гугл некако опаднаа, а станува збор за прекрасна фирма, иновативна и сигурна. Јас порано имав Huawei P30 Lite страшен ... до ден денес некој од семејството го користи.
Овој многу ми се допаѓа https://www.youtube.com/watch?v=pP4meMGaTx8 личи на Ејпл не знам кај нас колку чини и ме плаши да не има некаков проблем кога ќе го конектирам со телефонот нели поради проблемот со Гугл.

Последно уредено:
Ифон и Гармин од 1500 евра ако не се статусен симбол, не знам што се. Сигурно не се егзистенцијална потреба!
Македонецот со сиромашен мајндсет чии родители живееле од бонови може само да го мисли ова.
Во ниедно сценарио, во ниеден алтернативен универзум, гармин од колку сака пари нека биде нема да биде статус симбол налик на Омега, Ролекс.
Ајфон на 24 рати од телеком што го нудат било статус симбол :facepalm:

Македонецот со сиромашен мајндсет чии родители живееле од бонови може само да го мисли ова.
Во ниедно сценарио, во ниеден алтернативен универзум, гармин од колку сака пари нека биде нема да биде статус симбол налик на Омега, Ролекс.
Ајфон на 24 рати од телеком што го нудат било статус симбол :facepalm:
А не е, Гармин ти треба онака да следиш колку калории трошиш качувајќи се во градски автобус, а Ајфон да се јавиш на работа, оти се расипал автобусот и ќе касниш. Без Гармин и Ајфон тешко изводливо! И за Омега си јалнаш, некои скоро па како Гармин се, во многу случаи и поефтини. а имаш и по охохо. Ако не си живеела на купони!

А не е, Гармин ти треба онака да следиш колку калории трошиш качувајќи се во градски автобус, а Ајфон да се јавиш на работа, оти се расипал автобусот и ќе касниш. Без Гармин и Ајфон тешко изводливо! И за Омега си јалнаш, некои скоро па како Гармин се, во многу случаи и поефтини. а имаш и по охохо. Ако не си живеела на купони!
Не зборувај ко да имаш нокиа жити се.

За ајфонот може да се каже дека се купува за курчење, на помладиве генерации им е некаков симбол демек имаш пари. Дури и не ни викаат телефонов туку ајфонот да се потенцира, кај гарминот е сосема друга работа барем јас не сум приметил

Ретко и кој знае колку пари е освен тие што се во тој спортски свет, а на тие што се во тој свет побитно им е колку ти е Vo2 макс :D

За ајфонот може да се каже дека се купува за курчење, на помладиве генерации им е некаков симбол демек имаш пари. Дури и не ни викаат телефонов туку ајфонот да се потенцира, кај гарминот е сосема друга работа барем јас не сум приметил

Ретко и кој знае колку пари е освен тие што се во тој спортски свет
Па и за Ајфонот кој не е по статуси не знае! Мене реално и Ајфон и Гармин ми се шузнам, ама едно чудо луѓе кои немаат претрчано ни 500 метри, знаат се' за Гармин и го купуваат како статусен симбол.
Јас реално го купив да си мерам пулс и чекори, ама еднаш отидов во една институција и прво што ми кажа соговорникот, аа Гармин имаш и јас си купив, баш ваков а на жената и купив......
Си викам, ај беља, па Гармин да ти бил нешто, јас го есапев саат на батерии со гумено ремче!
Автоматски споено мислење:

Не зборувај ко да имаш нокиа жити се.
Самсунг и обично ги мењам на 7 до 8 години или недајбоже ако го искршам!
Најскап дел на мене се обувките, бидејки како волкот и мене нозете ме хранеа

Јас реално го купив да си мерам пулс и чекори, ама еднаш отидов во една институција и прво што ми кажа соговорникот, аа Гармин имаш и јас си купив, баш ваков а на жената и купив......
Си викам, ај беља, па Гармин да ти бил нешто, јас го есапев саат на батерии со гумено ремче!
Ех и како си го поврза тоа со статус симбол? Човекот препознал заеднички интерес и ти напраил муабет.
Ко божем ти рекол дојди во 3 сабајле со 10000 чекори на гарминот пред споменикот на Самоил ќе се отвори таен премин до нашиот штаб. :LOL:

И ајфон секој втор веќе има и не е нешто недостижени како порано, мене ме нервира кога некој намерно го врти наопаку за да се види јаболчето

Ех и како си го поврза тоа со статус симбол?
Има можеби проблем со дефиницијата.

Мене ми е исто интересно во тој контекст на статусни симболи кога кажа Ајфон било луксуз и курч а имал Самсунг, Самсунг со исти прескапи (илјадници долари) флегшип линии на ноутс, прос, флипс. Ако цената диктира што е луксуз тогаш како едниот флегшип е луксуз а другиот не кога коштат исто неоправдано многу? Или можеби луксузот е пресметан по best bang for the buck ха ха? Трката секоја година е кој ќе направи подобар иновативен телефон хардверски, софтверски, интиутивен. Самсунг не бил луксуз оти одлучиле како БИЗНИС МОДЕЛ ЗА ПРАВЕЊЕ ПАРИ да извадат буџет пластични верзии од тоа што продаваат како флегшип а Епл е луксуз оти немаат А72 верзија и се фокусирале на брендинг како бизнис модел. Брендинг кој патем го сркал ликот исто, оти ако збориме за најдобар андроид уред како алтернатива за Епл хардверски, софтверски, па дури за инает би рекол и bang for the buck ха ха не би рекол дека тоа би било Самсунг. Но, секој е улав проповедник деновиве.

Некни причитав кликбејти наслов за pregnancy predictions што не знам зошто како човештво не би сакале часовниците ова да го прават и како не е доволен нет позитив за да престанеме да ги протестираме?

“The apple watch can detect potential signs of pregnancy, like an elevated resting heart rate, through its health tracking capabilities. A study suggests has shown that an AI model trained on Apple Watch and iPhone data, including movement patterns, sleep habits, and heart rate, can predict pregnancy with 92% accuracy. This is not meant to replace a lab test but could be an early indicator.”

Мислење за suunto?
Скоро исти карактеристики како и Гармин. Еден мој роднина веќе втор купи, силно задоволен. Мислам дека е и поефтин од Гармин, зависи кој модел нормално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom