Палење на Куранот

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување
Изјава на “Исламскиот Емират Авганистан’’ по повод 11 септември:

http://www.putvjernika.com/Afganist...anistana-povodom-godisnjice-11-septembra.html

Одлично и помогнавте да државата и момците кои си ги ризикуваат животите,за да ви осигураат дека вие дома на мира можете да палите курани.

Баш во тоа е суштината.

Баш во тоа е суштината.

Ма нека палат кој ги брани, кој што сака може да прави... Но тоа не менува апсолутно ништо. Јас можам милион копии на Куранот дома да ги запалам и што ќе направм ? Ќе сменам ли нешто ? Ништо. Глупости

--- надополнето ---

Ние Муслиманите знаевме дека до ова ќе дојде... Ова е само почеток. Ќе се појави група која скроз ќе го уништи Куранот, ама нема да ги изгубат сите примероци. А потоа друга група ќе го обнови пак. Сето тоа е предвидено, мора да се случува.

Не те разбрав баш најдобро.
Се борат за неговото право слободно да искажува мислење. Да пали, ако сака, Библија, Коран или што и да е. т.е. да се почитуваат законите (уставот) на земјата.

Притоа јасно кажувајќи му дека тоа што тој го прави т.е палењето на куранот е контрапродуктивно,меѓутоа и не е важно тоа,туку побитно е неговото его на медиумска курва?Можел дома да си го запали куранот и никому ништо.Овака да го пали и притоа да јаде кромпири во името на целата нација притоа загрозувајќи животи на луѓе од истата кои не го делат неговото мислење,не сум сигурен дека ви го ставил во заштита на уставот на земјата.

против сум за ваков револт.
Важно пастирот обезбеди да ја премести џамијата од центарот на њу јорк што е за поздравување, сепак тоа значи многу за американците.

„Должност на муслиманите е да реагираат. Ако се запали куранот, тогаш реакцијата ќе биде - американците ќе бидат убивани насекаде“, изјави Мухамед Муктар, муслимански свештеник.

Стварно?
Тогаш Мухамед Муктар, верувам дека ќе подржиш еднаква акција и на Будистите!

^ Кој рече дека Исламот е лоша религија?
Што убаво, им уништиле статуа... така треба.
И ако еден ден некој будист изјави нешто лошо за исламот, ќе следат масовни демонстрации, напади итн...

Еден и газот си го бришеше со страниците...

аман бе една книга е тоа, имате уште вие.

некој твојата да ја запали да се нервираш ама вака не. :)))

Боби[Мкд];3777443 напиша:

aj te molam ne me nerviraj i ti sega

Боби[Мкд];3777443 напиша:

Toчно!

Мене општо многу ми е просто да се палиш за такви работи ама кога си имаш работа со проста маса која живее во камено дома тоа ти е!

Не сите американци го подржуваат тоа, има и такви со различни сваќања. Исто и во светски рамки има поделби, една таква е и религијата која ако не постоеше немаше да има војни и немири!
Сепак на некого му одговара тоа, и додека има прост народ по светов, секогаш ќе има такви кој се палат на горење на парче хартија!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom