Пак сум Крејзи!

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто рецитира на скопски дијалект ако е од Струмица ? Се плаши дека нема да да биде прифатен од скопските колеги ?

Од кога литературниот говор станал скопски дијалект? :) Има некои зборови далеку од стандардниот како „занима“ ама се користат и во Струмица, нема врска ова со скопски.

Барем да се избањаа пред да го снимаат спотов, какви се замрсени :pos:

Тоа дека се underground па и ти. :)

да, да навистина се крејзи :jaj:

Децата на Милан,мојта комшика и двајца школски ги има у спотот.:)).Станаа познати ејј :tv:
А пејачот мислам дека Дени се вика.:))/ке ме исправа лорд драгон ак грешам:))

Од кога литературниот говор станал скопски дијалект? :) Има некои зборови далеку од стандардниот како „занима“ ама се користат и во Струмица, нема врска ова со скопски.

"Занима", "папир" и сл... далеку се од литературен. Повеќе има допирни точки со скопскиот сленг. Искрено повеќе би сакал да слушнал рапери што рапуваат на свој дијалект, отколку да се трудат да бидат разберени и прифатени од сите. Тоа дури и се коси со нивниот андерграунд генгста стил. :)

После ова. . . мора да си признаам на себе дека ја уствари ГО САКАМ СЛАТКАР! :vozbud:Срце е!

"Занима", "папир" и сл... далеку се од литературен. Повеќе има допирни точки со скопскиот сленг. Искрено повеќе би сакал да слушнал рапери што рапуваат на свој дијалект, отколку да се трудат да бидат разберени и прифатени од сите. Тоа дури и се коси со нивниот андерграунд генгста стил. :)

Да, па затоа и реков. Ни литературен, ни скопски, ни струмички... А тие зборови и кај нас се користат.
Ти ја знам поентата: во смисла, раперот треба да рецитира ко што живее. Ама овие за рапери ги сметаш? :)

поглупо нешто од ова нема видено ниту слушано..

тешко срање..

.... .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..... .... .... .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..... ........ .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..... ........ .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..... ........ .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..... ........ .... ... .... ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... ..

:nesvest:

Леле ми иде да пропаднам у земја од срам шо уствари сум од Струмица и шо ги имам видено у живо идиЈотиве!:kesa: па и ’спот’ снимиле! Бог да се чува, не се они криви шо тироксин не им се лачи доволно...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom