Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
СДС ич не ги боли за државата како што веќе по нивните постапки може и да се потврди. Штета што бевме толку глупи толку време. Само да се дошло на власт.

Де бе мајка му па ли сдсм е крив за падот на оваа патетична влада. Што и какви постапки прави СДСМ па оваа влада да падне:nesvest: .

Само жално е што некои политички гарнитури предност дават на сопственот владеење отколку спасот на Македонија

Ми мириса на некаква патетична широка коалиција која ќе го промени името на државата.
Така, после сите ќе можеме да ги викаме предавници.
Ги молам сите партиски војници, независно од која страна, да не си е**т мајката и се лижат по дувлата наречени штабови, бидејќи ситуацијата е повеќе од сериозна. Влогот е Македонија, нашето минато, сегашност и иднина. Нашите предци и деца. ДРЖАВАТА Е ВО ПРАШАЊЕ можеби.
Е после нема да има ни СДСМ ни ВМРО ДПМНЕ ни ништо.
Мислете со сопствени глави!

Ми мириса на некаква патетична широка коалиција која ќе го промени името на државата.
Така, после сите ќе можеме да ги викаме предавници.
Ги молам сите партиски војници, независно од која страна, да не си е**т мајката и се лижат по дувлата наречени штабови, бидејќи ситуацијата е повеќе од сериозна. Влогот е Македонија, нашето минато, сегашност и иднина. Нашите предци и деца. ДРЖАВАТА Е ВО ПРАШАЊЕ можеби.
Е после нема да има ни СДСМ ни ВМРО ДПМНЕ ни ништо.
Мислете со сопствени глави!

ја мислам дека тешко ке има широка коалиција, никој несака да му пере гомна на најпаметниот, најубавиот, нај....

ја мислам дека тешко ке има широка коалиција, никој несака да му пере гомна на најпаметниот, најубавиот, нај....

Абе заеби го ти нај...(сите епитети наредени, по избор и желба)
ГЛЕДАЈ ШТО НИ КРОЈАААААТ!
Ах пуста желба за власт!
Мислиш ова случајно е?

Dali e slucajno ili ne, sigurno deka ne e, samo sega treba site makedonci bez razlika na politika koja neguvaat da zastanat zaedno i voaa rabota da se istera do kraj.

Абе заеби го ти нај...(сите епитети наредени, по избор и желба)
ГЛЕДАЈ ШТО НИ КРОЈАААААТ!
Ах пуста желба за власт!
Мислиш ова случајно е?

па баш и тоа ми е понетата што ни готват, убаво кажа ти промена на името со акламација на владина седница.

па баш и тоа ми е понетата што ни готват, убаво кажа ти промена на името со акламација на владина седница.
Судејќи по изјавите на домашните ни политичари, а богами и оние „паметните“ однадвор, веќе сум скоро сигурен дека со акламација во име на некаков си „национален интерес“ (НАТО, ЕУ) отидовме во неповрат, убаво обезличени.
Ми се повраќа од таквите помисли, кои за жал се случуваат.
И не пишувам веќе на таа тема. Неможам. Бесен сум и згрозен од се` живо.

Imam potreba i ke si go kazam glasno.

Da vi ebam majkite zaedno so Albancite (razbira se) na site sdsmovski i vmrovski goveda t.e. clenovi. Daj Boze ovoj vas teatar od "drzava" sto pobrzo da zavrsi.

Polesno mi e na dusata sega.

Судејќи по изјавите на домашните ни политичари, а богами и оние „паметните“ однадвор, веќе сум скоро сигурен дека со акламација во име на некаков си „национален интерес“ (НАТО, ЕУ) отидовме во неповрат, убаво обезличени.
Ми се повраќа од таквите помисли, кои за жал се случуваат.
И не пишувам веќе на таа тема. Неможам. Бесен сум и згрозен од се` живо.

на почетокот кога нимиц излезе со 5 те предлози некако бев умерен кон демократска република македонија, ама од сегашна перспектива, 10 дена покасно гледам дека тоа би било најголемото предвство во историјата на Македонија. Ако само малку попуштиме ке ги распламтиме сите националистички (соседни) политики и за едно две три години аста ла виста македонија и македонски народе

Ние како народно мнозинство не можеме да смениме ништо кога некој ќе запне да ни го смени името доколку има и најмала подршка кај глаучите на политичките партии во земјава,без разлика дали се на власт или опозиција.Сепак ни преостанува да се бориме со сета сила и со сите расположиви средства па да можеме во иднина да им се испулиме на нашите поколенија гордо во очи и да им кажеме дека с-рамковен договор потпишаа неколкумина,името го сменија неколкумина,што сега уживаат во придобивките на своето предавство кон Македонската кауза.Би било убаво да не се забораваат нивните имиња и најмалку 100тина години нивните фамилии да бидат жигосувани од целокупната Македонска јавност која сега во моментов изгледа немоќно но како и секогаш во иднина знаела да ги казни виновниците или поколенијата на крунските предавници.

Треба да дојде време како што им правеле на предавниците дејците на ВМРО, Даме Груев,Христо Узунов..За секое предавство КУРШУМ В ЧЕЛО!Само така ќе се поправи државава..Инаку ние нашиот македонски табиет сегашен нема да го промениме....Кај нас стравот многу влијае..Стравот во коски, дека ако напрам нешто лошо, ќе имам олово во мозоков, и ќе размислам двапати пред да го направам!Само тоа би помогнало, а додека ние си ќутиме, други се богатат и си тераат бизниси со нашиот идентитет..Не треба да го дозволиме тоа...Ние, сепак сме Македонци нели?

Mene me interesira so prai sega nasiot drzaven vrv, so sprema i so planira, kako planiraat da ne izvadat od ovie gomna vo koj sme do gusa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom