Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Леле леле , некој апомна АКО НА ПАРТИИТЕ ИМ Е ГАЈЛЕ ЗА ДРЖАВАТА. Секој политичар си гледа себеси да се стави во фотелја, он да има да јаде и да пие. ја знаете онаа старата боље прв у село него последен у град! Боље богат у сиромашна држава него средна класа у богата држава.

ДУИ за предвремени избори
Скопје /12/03/ 15:02
Демократската унија за интеграција (ДУИ) не сака да влезе во оваа Влада, туку е за предвремени избори, што би се одржале по априлскиот самит на НАТО.

Ова денеска го изјави лидерот на ДУИ Али Ахмети, на прес конференција во партиското седиште во Скопје.

Одговарајќи на новинарско прашање за најавите на лидерот на ДПА Мендух Тачи за напуштање на владината коалиција, Ахмети рече дека „немал други избор“

По најавите на лидерот на Демократската партија на Албанците, Мендух Тачи за напуштање на Владата се размислува за широка владина коалиција која би постоела до самитот на НАТО, неофицијално дознава Нетпрес од извори на Владата.
Целта на коалицијата била да се искористи историската шанса, Македонија да добие покана за челенство во НАТО, а притоа никој да не ја сноси одговорноста за тоа што би се прифатил компромис за името со Грција. По самитот на НАТО се очекуваат вонредни парламентарни избори.
Тачи пак по средбата со евроамбасадорот, Ерван Фуере, не прецизира дали го поддржува формирањето на широка владина коалиција.
“За тоа ќе видиме после, не е моја работа. Јас сум можеби четврти или петти кој треба да се праша. Има други политички партии кои се појаки“.
Прашан за гласините во јавноста, владиниот портпарол, Ивица Боцевски за Нетпрес вели “владата се фокусира на реализација на својата програма“.
Тачи денеска најави дека ќе ја напушти владината коалиција по средбата со американската амбасадорка Џилијан Миловановиќ.

се размислува за широка владина коалиција која би постоела до самитот на НАТО, неофицијално дознава Нетпрес од извори на Владата.
.

Kaj bese Gvujo da bara vakvo nesto pred 1 nedela,1 mesec? Ako clenstvoto vo NATO navistina e tolku vazno za vladata i e istorisko prasanje, mozese i porano da se napravi takva vlada. Ili eventualniot neuspeh da se prepise na site e polesno

Ajde gotov e i ovoj se VRAKAME POVTORNO NA VLAST

Se javi keleshov. Go znae nekoj koj e za da go razgazime od kotek?

Od Probistip, Kocani, nataka e nekoj.

haha ovoj sdsm ne da e seljak abe unistuvaci na drzava ke se vratele pak na vlast
sega griueski treba pametno da naprai, da ne se soglasi so albanska partija vo koalicija tuku so makedonskite i togas ke vidime kaj ke idat ovie....
ova e mislam poslednata sansa za to
a taci si ojde zaso od koga ke vlezime vo nato ne ke moze da se budalat po planinine, a ako se izbudalat ke go resi toa Nato hoohohho

Da mu go jades ti na kelesot nego ti od koe selo si be opinok eden

P.S PADNA VLADATA a vie pak idete sadete si drvca???

јас би го пуштил во каменолом. премногу е глупав да го колиш, а да го пукаш / куршумите скапа роба се...

То државата е во опасност, тој КЕ СЕ ВРАЌАЛ НА ВЛАСТ

Вонбрачно суштество со ник СДСМ, јас да ти кажам нешто...

Немој да се премислам... Не знајш кој го провоцираш, уште се мочаше во гаќи ко пукав во луѓе, ти биип то племето твое расипано.

А башка за такви ко тебе и совеста нема да ме јади...

pile da te padni onoj sto gi pajga na magaricine prvo, a posle to seljak eden ti mene opinok a? pa kopile edno zaradi takvite ko tebe se vikame FYROM bre seljak eden ti si od selo, a jas znam od kade sum ebate mutant :tapp::blabla:

Еј еј еј без навреди.... како што рековме гладните за футеља одма ќе сакаат да ја искористат ситуацијата .... па макар то било и против интересите на државата ... и за тоа си имаат пиончиња како СДСМ (мислам на овој со ников) да прај буцки само .... а тие да си седат на богата трпеза додека тие ко СДСМ (овој со ников) и ние останатите гладуваме.... што значи НЕБИДЕТЕ СЛЕПИ ОД ИДЕОЛОГИЈАТА .... мислете со свој глави .,,, а "сега пак ке се вратиме на власт" со ова цитираново би го прашал СДСМ (ников) која позиција во власта ја имаше и ке ја имаш? си бил и ке бидеш тресок.рец исто како и ние додека на нашата пот некој дебело си полни чебот...само една е разликата ние имаме свес и неподпаѓаме а некој ко тебе паѓаат...

Мини психоанализа за членот чиј пост го цитирАм, а којашто самата се наметна. Станува збор за исклучително нискоинтелегентно суштество , со манири и однесување на типичен градски сељак! Многу ми е жал за типчето со ник СДСМ. Една порака, значи на овој форум се дебатира, секој го кажува своето мислење го поткрепува истото со факти и докази и воедно се обидува да ги побие мислењата на другите. Ако некој навредил некоја личност или организација којашто ти ја цениш, и истата таа личност за тебе е опинок од село, со самотот тоа што ти наместо со аргументи и цивилизиран пост врати со навреди те прави тебе гоооооооолемо сељачиште.
ако ти си фан на СДСМ , мене ич кур не ме боли , јас ќе си кажам што си мислам за нив зашто тоа ми е загарантирано со Устав, и ни ти ни која било друга малограѓанштина нема да ме спречи!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сите што поредовно дебатираме на форумот политика и вести колку и да не се согласуваме , да се караме па не паѓаме толку ниско.Таквите како тебе ги презирам!!!!!
:ban?::ban?::ban?::ban?::ban?:

СДС ич не ги боли за државата како што веќе по нивните постапки може и да се потврди. Штета што бевме толку глупи толку време. Само да се дошло на власт. И токму преку нивните вакви пиончиња се гледа дека тие не ни сакаат ништо друго освен да дојдат на власт. Ич не им дреме за народот и државата туку само ќе си дојдеме на власт па пак ќе ве цицаме и газиме како и порано.

Али еден момент го испуштате, а тоа е дека вас никој више нема да ве гласа. Само ќе ве гласаат тие десет посто од Македонскиот народ кои се офајдија до бескрај во транзицијата, а другите 90 посто никад нема веќе вас да ве гласаат. Меѓутоа затоа вие си имате други шанси као широки коалиции и нови мнозинства, али тој филм веќе нема гледање. Треба да ви биде на јасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom