Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Дој бе јас частам пастрмка, во легален ресторан, све легално ти ќе го частиш Дисанот.
Ич лаф нема.
Туку ме занимаше нешто друго, руе тоа новата џамија што ја напраеја?

Другари метропол плажата како е ? Не резортот кај хотелот, туку подолу.

Другари метропол плажата како е ? Не резортот кај хотелот, туку подолу.
Мислиш на плажа 9? По мене то е најубајот дел за уживање, немат многу гужви, а водата е стакло.
Автоматски споено мислење:

Еве од пред некој ден.received_324002892131992.jpeg

Eh, koga bese "diva" plaza, pred destina godini bese raj tamu.

Sega ne mi se svigja.

И јас како таква ја памтам затоа прашав, ќе одам таму деновиве.
Туку кога ќе видам вакви бетони на сред плажа ми се крева коса, толку грдо изгледа тоа чудо едно.
Па и уште одоколу чадори, маси и лежалки бели со кока кола или алгида сладолед реклами :sick:

Дали болницата во Охрид има одделение за Максилофацијална хирургија, да препорачате добар доктор за преглед?
Или пак некој д-р Оториноларинголог?
Пошто не верувам дека има приватна амбуланта за вакви работи?

Фала за инфо.

Кратка сага за викендов.
Саботата одам на гости, околу 9 вечерта кружноно кај Гимназија беше скроз закочено. Одам и си викам кај е полицијава, си пцујам во мене, коли свирет, нервоза на сите страни.
Бев на гости, си одам дома по едно непристапно патче со кола, буквално сред поле, сред ливада, земјен пат од болницине шо се прклучвит на улицана под баракине....
Screenshot_1.png

...вртиме лево со колата кога оп! Полициска кола. На сред поле. Џандарите отворени вратите, си грицкет семки, можда и филмче си гледаа. Будали се ќе средвет хаос низ град!

Некни, пред Буково, од правец Охрид према Битола имаше семафор стаено, наводно некој пат, некое свлечиште ќе се санирало.
Се враќав од Ресен, колона од семафоров до Прентов мост имаше.. Се јавувам вполиција, да им кажам да дојт некој џандар, да регулират, зш од Ресен према Охрид, џабе стојт семафорот зелено никој не врвит.
Цитирам ''господине, немајте галје, ќе си поминат сите, дали за 1 сат, дали за 2, вие за то не се секирајте.. И така, типични глупости во пустелијава.

Не знам кај одат Охрид, на кои плажи и во кои ресторани јадат овие кои сликаат фискални ама можам да кажам дека цените се горе долу пристојни, е сега зависи кај седнуваш, овие се учени повеќето со 3000 денари цела фамилија и да се сместат и да се најадат во ресторан и на плажа пиво да пијат цел ден,е така дома в село пред коперација.
Само едно нешто шо ме изиритира,одевме преку Галичица за да избегниме гужви и ни наплати 140 денари за влез во националниот парк, ок ајде, ама кога го прашавме зошто пред два дена 110 а сега 140 ни рече дека поќе души сме в кола,а во колата беа плус две дечиња мали од 2 години :facepalm:
После тоа Љубаништа уште 100че за паркинг, тоа ајде оправдано.

Јас се сместив во Долно Коњско за прв пат тука и нареден пат пак овде ќе си дојдам, мирна населба, блиску плажа, маркетот е на 100 м, нема џагор, поглед на езеро, само раетот на тераса дури го пиеш утринското кафе вреди за сите пари :love:
Прегледај го приврзокот 264577

После тоа Љубаништа уште 100че за паркинг, тоа ајде оправдано.
Parking vo Ljubanista opravdano a vlez vo nacionalen park ne e opravdano kao zosto go plakjam a. Vo sekoja normalna drzava vlez vo nacionalen park se plakja. Zborot mi e, ne se soglasuvam so ova sho ima bunenje za naplatava za nacionalen park. Plus si izbegnal guzva taka da ..

Ем и некој сервис ќе ќари од менување зглоб, летва, рамено од кратерите :D

Parking vo Ljubanista opravdano a vlez vo nacionalen park ne e opravdano kao zosto go plakjam a. Vo sekoja normalna drzava vlez vo nacionalen park se plakja. Zborot mi e, ne se soglasuvam so ova sho ima bunenje za naplatava za nacionalen park. Plus si izbegnal guzva taka da ..
Не е проблемот влез во национален парк шо ми наплати туку постапката демек поќе души сте денес зато поќе пари, сегде низ цел свет за деца не се наплаќа влез.
Прајме муабет значи за дете од две години.
И н заборавај дека во секоја нормална држава патиштата се барем средени а не дупки до дупки.
И за ова си грешка, не знам во која нормална држава си плаќал ти за влез само, во Шведска не се наплаќа влез во национален парк, можи да платиш само за паркинг а за влез не

И за ова си грешка, не знам во која нормална држава си плаќал ти за влез само, во Шведска не се наплаќа влез во национален парк, можи да платиш само за паркинг а за влез не

Шведска не се наплаќа влез во национални паркови пошто имаат Allemansrätten ( право на секој човек без разлика дали е жител на Шведска или не, да ги користи природните ресурси максимално ). Можам да поставам див камп скоро секаде, дури и во приватен двор, се додека е миниум 150 метри оддалечен од куќата. Ние немаме ни култура ни ресурси за да го спроведеме ова.

И н заборавај дека во секоја нормална држава патиштата се барем средени а не дупки до дупки.

Во МК одржувањето на патиштата го плаќаш три пати и пак ништо не добиваш : Кога плаќаш регистрација ( во која е вклучена ставка одржување на патишта ),кога плаќаш патарини ( истата ставка ), трет пат плаќаш поправка на кола пошо си ја искршил од дупките за кои си платил веќе два пати да се поправат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom