Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде во хотели ќе разберам до некаде лично право е на сопсвеникот, ама прочита дека и во комплексот Свети Наум било забрането влез со кучиња ? Мора малце прилагодување на современите теркови, не може да сакаш странски туристи и да развиваш туризам а заглавен со умот во 19 век
Ако човек загледа односно, ако си има мака, ќе види дека е забранет влез со кучиња речиси насекаде во државава. Разбирам, каде што има храна, најверојатно се коси со некои нормативи. Ама, во продавници за градежни материјали? Одам пред некој ден во една позната и голема продавница за плочки. Во ранец носам кутре од 3 кг. Газдата ме дочекува со спуштена маска, ја мести маската и ми вели кутрето да го оставам во автомобил. Го прашувам зошто му пречи вакво, во ранец. Вели, не му пречи, ама не му е местото овде. Така, си купив плочки од друго место. Се извинувам за офтопикот

Последно уредено:
СТВАРНО?!?!
Значи ако по Охридон има Хотели со пречкртан црнец на врата. Не е проблем пречкртаниот црнец ами глупердата што не е писмен да си најде хотел каде му е дозволено да престојува.
Излезете од 19 век.
Значи за да докажиш дека си писмен во 21 век треба да дозволиш џукели да ти мочаат по хотелот.А шо е со туристите шо не сакаат кучиња да им се шетаат по хотелските ходници?Или тие не се доволно писмени за 21 век?

Ајде во хотели ќе разберам до некаде лично право е на сопсвеникот, ама прочита дека и во комплексот Свети Наум било забрането влез со кучиња ? Мора малце прилагодување на современите теркови, не може да сакаш странски туристи и да развиваш туризам а заглавен со умот во 19 век
Сакам миленици, имам чувано стафорд, среќа имам голем двор му направив куќарка со сите нишани и за во зима да му биди топло и удобно ама дома не би го пикнала никогаш.

Сметам дека во комплекси кај шо се служи храна не им е местото на милениците, поготово во некој елитен ресторан.
Некој сакал да седни рает да руча а околу него да му се митари куче, нема смисла, да не заборавиме и дека има луѓе кои се алергични на миленици.

Сметам дека треба да има и хотели кои се пет френдли, ама ако на хотелот или рестранот пиши дека не смее миленик тогаш не се во право туристите, образложив зошто, некои не им смета на некој им смета и така.

Околу манастирот живеат пауни кои шетаат слободно, е сега какви газди на кучина има, ќе ги сотрат и пауни и се за брзо. :D

И ова не е баш точно.Баш пред некој ден мои пријатели од страна беа, па не им се проблематизира пристапот.
На крај, ако зборуваме за манастирот не е дозволено во манастир и женски лица по кратка облека.Немаш тука кој век е, да не ставаме равенство меѓу парк, езеро, хотел и манастир.

Не знам, мене не ми смета куче или маче кога ќе има во близина моја ама на некој му смета и оправдано е.
Едноставно не е хигиенски, куче како куче можи да уринира и да направи измет на сред ресторан, а тука со храна се работи, ќе ти се одјади и јадење и све, не е убаво.

Спомна некој дека сме заглавени во 19 век, ете Шведска е една од земјите кои милениците се многу заштитени со закон, таму сите дома ги чуваат, им уринираат низ дома, влакна на сите страни , не се замараат Шведите многу, ќе викнат еднаш на две недели фирма за чистење и толку, тоа во ред е ?
Одам кај една пријателка дома, седнуваме кафе да пиеме и дојде кучето се излигави на маса, исчепка од јадењето и оваа како никому ништо, како за дете да се работи.

Не знам, мене не ми смета куче или маче кога ќе има во близина моја ама на некој му смета и оправдано е.
Едноставно не е хигиенски, куче како куче можи да уринира и да направи измет на сред ресторан, а тука со храна се работи, ќе ти се одјади и јадење и све, не е убаво.

Спомна некој дека сме заглавени во 19 век, ете Шведска е една од земјите кои милениците се многу заштитени со закон, таму сите дома ги чуваат, им уринираат низ дома, влакна на сите страни , не се замараат Шведите многу, ќе викнат еднаш на две недели фирма за чистење и толку, тоа во ред е ?
Одам кај една пријателка дома, седнуваме кафе да пиеме и дојде кучето се излигави на маса, исчепка од јадењето и оваа како никому ништо, како за дете да се работи.
Заглавени сме назад во времето и цврсто стоиме. Во многу други поразвиени Европски држави работите се одвиваат поинаку.....секако менталитетот и културата е друга. Назад сме во многу работи, па во однос на домашни миленици тоа сеуште е табу тема кај нас........муабетот ауууууфф ми се згади ќе повратам.....ишш море џукело работата.
Ја имам изорано од патување цела ЕУ и пошироко.....тој шљам што го има кај нас, тешко се наоѓа на други места во однос на домашни миленици.......за жал. Како и да е.....паралелни светови....излишно е да се коментира понатаму на ова прашање.
Dogs-in-the-Hyatt-hotel.jpgg-cvr-100317-petFriendlyHotel-hmed-253p.grid-6x2.jpglarger.jpgIMG-20131115-WA0003.jpg6702600251_cbd07f9f6e_b.jpgPet-4-585x390.jpg
ПС Воспитаноста на миленикот произлегува од неговите сопственици.....во компарација со тоа какви родители - такви деца.

Последно уредено:
Заглавени сме назад во времето и цврсто стоиме. Во многу други поразвиени Европски држави работите се одвиваат поинаку.....секако менталитетот и културата е друга. Назад сме во многу работи, па во однос на домашни миленици тоа сеуште е табу тема кај нас........муабетот ауууууфф ми се згади ќе повратам.....ишш море џукело работата.
Ја имам изорано од патување цела ЕУ и пошироко.....тој шљам што го има кај нас, тешко се наоѓа на други места во однос на домашни миленици.......за жал. Како и да е.....паралелни светови....излишно е да се коментира понатаму на ова прашање.
Прегледај го приврзокот 263451Прегледај го приврзокот 263453Прегледај го приврзокот 263454Прегледај го приврзокот 263455Прегледај го приврзокот 263456Прегледај го приврзокот 263457
ПС Воспитаноста на миленикот произлегува од неговите сопственици.....во компарација со тоа какви родители - такви деца.
Па назад сме, пред некоја недела поминуваа дечки со куче покрај куќата наша, кучето изврши измет на сред улица, мајка ми седеше пред врата и му вика дечко собери си го изметот овој иронично и вика, аха на враќање, и си замина.
Среќа има јас шо не се погодив надвор имаше да го излижи не да го собери,многу ме нервираат вакви невоспитани кабадаи како него.
Во Шведска имаш на секој чекор посебна канта за отпадок, измет од милениците, ама таму кога ги шетаат обавезно си носат најлонче за изметот, и тука има ама ретки се таквите.

Па назад сме, пред некоја недела поминуваа дечки со куче покрај куќата наша, кучето изврши измет на сред улица, мајка ми седеше пред врата и му вика дечко собери си го изметот овој иронично и вика, аха на враќање, и си замина.
Среќа има јас шо не се погодив надвор имаше да го излижи не да го собери,многу ме нервираат вакви невоспитани кабадаи како него.
Во Шведска имаш на секој чекор посебна канта за отпадок, измет од милениците, ама таму кога ги шетаат обавезно си носат најлонче за изметот, и тука има ама ретки се таквите.
Па затоа велам дека сме на дното на ова прашање....општо културата ни е нула.
Точно....а ако не го собереш изметот.....дебело ќе платиш (не само во Шведска.....во сите цивилизирани држави). Тоа функционира беспрекорно.....за нив тоа е сосема нормална работа, составен дел од прошетката на кучето. Кај нас уште борби со кучиња организираат.....што понатаму.

Прашање на време е, кога истово ќе се десит и со куќата шо е на 7-ми ноември одма спроти Тамаро маркетон кај Феникс. Плус доста фрекфентна улица е. Куќата е во сопственост на Ќосевци, и нормално ко секоја македонска фамилија неможат да се договорат шо понатаму со куќата.

Не знам дали беше некој од форумов денеска на Магаро, ама имаше појќе луге од шо очеквев.. 50-60 луге беа сигурно, од цела Македонија имаше луѓе и организацијата беше на ниво. Пошто прв пат се качвам, а и не планинарам, ми беше малце потешко ама успеавме..
20200823_110817.jpg
20200823_102324.jpg
20200823_111622.jpg
20200823_101641.jpg
20200823_095247.jpg

Охриѓани, каде би можел вечер да гледам финале ЛШ, некој кафич/бар?

пинг @Avenger99

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom