Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Егзотични молци. Типични за тропските краиштa

f052949d26673ea96fa5adccadcd6c81.jpg

@bitushanec шо мислиш за новите пеперутки во градов?
Што убаво изгледаат молците во Охрид, мераци.
Редно време беше и Охрид да си ги добие своите егзотични молци и да стане поегзотично место.

Во Охрид се донесени молци од видот Spilosoma congrua (потекнува од југо-источниот брег на САД), кој прв пат бил донесен во Европа во 1830, а почнал интензивно да се размножува во Европа дури кон крајот на 19 век и почетокот на 20 век.

Општо молците, на европскиот медитеран (освен јужна Шпанија и јужна Грција и јужна Турција) почнаа да ги носат дури од крајот на 19 век, а треба ние да се запрашаме зошто толку касно ни текна и Охрид да донесеме вакви молци, кога веќе има видоизменета медитеранска клима.

Браво кому му текна идејата за молците во Охрид.

Туку муабетот ми беше, ак не ни врнит снег за Нова Година, овие створојве издржвет такви температури?

http://tvm.mk/vesti/ohrid/21152-kje...rot-za-izgradba-na-avtobuska-stanica-vo-ohrid

И од нив да видиме нешо паметно.Ама ко ќе ми текнит дека тие ја префрлија први старата станица и ја остаја ваква со нерешени имотно правни работи...

Битно ј сменавм бараката со друга.Само да не е охридско.Локал-патриотска општина!
avtobuskaa.jpg

И нормално уште едно градилиште среде лето.Шо е ова кај Рача, семафори дан клавет онде? o_O Или кружен тек :pos: Булевар ‘Свети Наум Охридски‘.А зш да не е пак Холандски Булевар или булевар Холандија?
Pwo7nAY.jpg
lOdpGFI.jpg

Последно уредено:
Заебанцијата настрана луѓе вчера и во Прилеп имаше вакви некој бели пеперутки. Ама најсериозно шо прават, че перат пари после на пестициди по неколку илјадници евра? :S

Па потоа да се наплаќа и чистиот воздух?

Не знам шо прават, ама другарка заврши со 36 пликови по цело тело и три инекции.

Не знам шо прават, ама другарка заврши со 36 пликови по цело тело и три инекции.
Баш сакав да пишам да се вардите, многу луѓе добиле алергија, 3-4 случаи биле посериозни.

Добро, тие шо се поосетливи на инсекти логично е да имаат вакви реакции, само не ми е јасно шо чекаат триста тендери и глупости за на крај да излезат со изјава еј не е толку сериозно, па уште да викаат аку тоа не е наша надлежност, туку на министерство за земјоделие, ние ќе ја превземеме одговорноста да испрскаме.
Си ја префрлаат топката, додека редици жители и туристи чекаат ред во маларична.
Ќе испрскаат за прскање, муабетот ми е зошо навреме не реагираа или мислат дека водење на град значи држење говори за тоа колку се успешни и сликање по кафичи..

Добро, тие шо се поосетливи на инсекти логично е да имаат вакви реакции, само не ми е јасно шо чекаат триста тендери и глупости за на крај да излезат со изјава еј не е толку сериозно, па уште да викаат аку тоа не е наша надлежност, туку на министерство за земјоделие, ние ќе ја превземеме одговорноста да испрскаме.
Си ја префрлаат топката, додека редици жители и туристи чекаат ред во маларична.
Ќе испрскаат за прскање, муабетот ми е зошо навреме не реагираа или мислат дека водење на град значи држење говори за тоа колку се успешни и сликање по кафичи..

Cekaat nekoj rodnina nivni da otvori firma za prskanje i da go dobie tenderot.

I jas imam problem so nekoj plikovi,ama mi se cinit deka e pojke reakcija na kasnuvanje od komarci nego od molcive.Mnogu ljuge se iskinaja od pienje loratadin i pak situacijata ne se podobruva,znaci sepak ne se raboti za nekoja alergiska reakcija na molcive.

Некое така ефитно сместување во охрид за 8 деца околу 8-10дена?

Да ја пофалам локалната самоуправа на Охрид, белите пеперутки повеќе ги нема.[DOUBLEPOST=1436970462][/DOUBLEPOST]
@bitushanec шо мислиш за новите пеперутки во градов?

Ништо не мислам за пеперутките. Добив некоја алергија, но, немав некои пликови големи, туку некој налик на бубулици исполнети со течност по целото тело, кои се појавија минатата среда и највеќе четвртокот, а неделата веќе сами од себе исчезнуваа.

Од охридска банка до пристаништето колку минути е пешки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom