Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
ЕКСКЛУЗИВНО интервју со првите луѓе шо слетаа со авион во Македонија!

Од Базел ли се овие? Еден вчера што го слушав од кујна како збореше, исто како акустична верзија од фаланга поракине :icon_lol:

Далечните 60-ти.Традиција.
Ме ранит линијава Охрид - Лабуништа и тутунине на куЧана.

11698922_943610215692510_2349850144460843679_n.jpg

Од Базел ли се овие? Еден вчера што го слушав од кујна како збореше, исто како акустична верзија од фаланга поракине :icon_lol:
Да, од Базел ни се.
За секоја нова линија која дали два-три пати ќе ја има годишно, ние си ги викаме сите медиуми, ги викаме сите играорни друштва да им свртат едно орце-две, бараме неколку добри домаќинки кои ќе направат ѓомлезе , убавезно торта да се пресечи на лице место Охрид- (името на новата линија).
И после охриѓани не чинеле :icon_lol:
Кој патува со авион до Охрид, големи се шансите да биде пречекан како селебрити.

Зш не сум изненаден, све шо останало од Скопјено двеичетрнајста бап кј нас. И ајде утре сите министри, Гаргамел и Бетка Камческа Милеска Де Ла Хор Мендес лента да сечет:D Од другана страна пред мостон хОландси парк полн со палми, така рандом изначукани:pos:
То точак немат кај да поминит, уш фалеше од Груја двокатнион алтобус да вртит низ центар:pos:
Абе ак требит и гондола ќе клајме во каналон да вртит, а и бродој ќе зејме од Вардарон ќе ги клајме на присчаништено старо. И стубој ќе ни требет во барок стил, ак останаја нек ни пратет овдека, ќе крениме на влез во Охрид и триумфална капија, а најгоре на капијата ќе стајме и фонтана да шприцат вода да сите страни.
Незнает кј терет, незнает поќе шо прает или тие се будали или јас сум ненормален. Абе то ти е исто ко ќе ти влезит домати мува низ пенџерено на кипање и после ко ќе немојт низ две метри отворени пенџери да излезит.

Колку сме очајни со ова туристиве шо вака ги пречекуваме...
Никогаш не сум го сфатил тоа првите туристи шо ти доаѓаат да ги пречекуваш ко светско чудо...
Замисли парижаните да го пречекуваат вака секој турист што им доаѓа.... абе очај очај.

Шо побрзо ни ги дает стубојте, то поубо. Абе ко ќе крениме една капија Брандебуршка на влезон ооооо.

Новион ‘кружен‘ мојме да го крстиме ‘‘Летив на кров‘‘
Завчера имаше остаено овде знак од мајсторите забораен, тамам кај шо е превртена колава.Можит во него имат влезено.
unnamed.jpg
prevrten_avtomobil_(2).jpg
prevrten_avtomobil_(4).jpg

периодов газиња колку сакаш прашањето гласи: што е потребно(what it takes to get laid in Ohrid) во Охрид?

има ли некој одговор на моето прашање ве молам за арно е прашањето

http://www.ohridnews.com/vesti/85763
5 години минимум го држиме првото место, убедливо прво место во иселување.. А битушанец, инвестиции, Грујо, туризам? Ништо а?
Па овоа е све осмислено бе! Колку појќе љуѓе се отселет од охрид толку појќе место за туристи ќе имат.

#живејвостранство #живејнасело

Проекти на Владата на Репабликоф Маседониа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom