Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Често сум Охрид. Шо беа оние гужвишчана за Велигденот, полна Туристичка возила, бесплатен паркинг???
Не. Туку недоволен капацитет на паркинг места и застојот настанат како резултат на лошо осмислените кружни текови.

А, чекај малку.
Чим си бил Охрид, шо ќе кажиш за уличното осветлување? Пола улици во темница беа 4-5 дена(можда и уште се, не знам ), петокот уличното осветлување после мостон не работеше.
Тоа некоја нова програма на Бакрачески е, гледајте го ѕвезденото небо само во Охрид?

Не. Туку недоволен капацитет на паркинг места и застојот настанат како резултат на лошо осмислените кружни текови.

А, чекај малку.
Чим си бил Охрид, шо ќе кажиш за уличното осветлување? Пола улици во темница беа 4-5 дена(можда и уште се, не знам ), петокот уличното осветлување после мостон не работеше.
Тоа некоја нова програма на Бакрачески е, гледајте го ѕвезденото небо само во Охрид?

Народот си има тро поќе паричка и сите тргнале на празничен викенд. Нема да има доволно паркинг места ако дојдат 25.000 туристи ко за мајов.

Го менувале уличното осветлување, си работи општината.

Народот си има тро поќе паричка и сите тргнале на празничен викенд. Нема да има доволно паркинг места ако дојдат 25.000 туристи ко за мајов.

Замаен си ти целиот, за жал. Ама аку ваљда ќе ти поминит.

Како бе го менувале, ко сега го поставија?
Аман бре човеку, колку подолу можите да одите од ова?

Neznam dal prat nekoja sema za pomalce da trosat ama sekoja vecer morat da nemat ulicno vo nekoj reon od gradov.
Dosega kaj mene sto ziveam ko nisto sest pati smi bile bez ulicno 2+ saati.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Neznam dal prat nekoja sema za pomalce da trosat ama sekoja vecer morat da nemat ulicno vo nekoj reon od gradov.

Зависи со што е поврзано т.е што дава сигнал за уличното за таа населба , има 2 врсти со форел еден вид како окце кога ќе се стемни тогаш се уклучува уличното , исто има и со тајмер зависи кога е поставен тогаш се уклучува . е проблемот може да биде и некој прегорен осигурач па мора да им јавиш за да го средат .

Незнам која е му е шемава, али едно знам и со старите и со новиве иста цена плаќам за улично.
Овије новиве поџомитски беја од тие економичните шо помалу трошеле.

@acereal Кој си бе ти да кажвиш како се укључвет?
Сеа ко ќе ти дојт bitushanec ќе ти кажит шо како се укључвит, колку киловати трошат, од кое ормарче се пуштени кабли, на која тарифа се укључени...
:D

Па шо да се прајт кога Петрески со Аљче испокрадоја пари од општина, сега кутар Бакрач од кај да најди пари за улично осветлење да среди?

Не го остадовме чоекот на раат кафе во Куба да си пијат.

Па шо да се прајт кога Петрески со Аљче испокрадоја пари од општина, сега кутар Бакрач од кај да најди пари за улично осветлење да среди?

Не го остадовме чоекот на раат кафе во Куба да си пијат.
А уба пара свртија со оваа чешка фирма за осветлувањево.

Незнам уште колку години му останаја од мандатов, и незнам како планират повторно да го изгласаат, освен ако противник не му е магаре, ама ништо освен кружниве кои не ми гледаат како паметна идеја немат направено.

Ѓубре, дупки, тревишта, насекаде, не е ни чисто ништо.
Можеби и Ацо ко беше имало ама барем не беше толку очигледно.

Јас го гледам него како една глава на чудовиште со сто глави.

Што убави беа уличните светла портокалови, сега не’ завија во мрак како пред електрификација. Да ја замразиш и Чешка со тие нејзини хохштаплери (+ братучедот на „градоначалникот“).

Добри ви ги праи овој лампиве.
А не е ни од Скопје.
Али ако, треба и у другите градови да има некој опитен. Ја увек сум бил за тоа и у нескопје да има луѓе кои знаат нешто.

eden kup kruzni ste napravile :D jas misle samo ovaj kaj ohridska b. no ima i pogore...
pdobro kruzen nego semafori ali narodecov nas duri da se nauci koj ima prednost na minuvanje....

p.s. ohrigjani ima nekoe mesto so ziva svirka (rok po moznost) vaka za vikendi van sezona?

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk 2

eden kup kruzni ste napravile :D jas misle samo ovaj kaj ohridska b. no ima i pogore...
pdobro kruzen nego semafori ali narodecov nas duri da se nauci koj ima prednost na minuvanje....

p.s. ohrigjani ima nekoe mesto so ziva svirka (rok po moznost) vaka za vikendi van sezona?

Duck свират и петок и сабота рок, ама атмосферата во последно време е слаба.

Дак слабо ко шо спомна Avenger99, незнает да напрает саглам забава.
Имаш вака за викенд и во Ирски Паб Даблин свирки, рокче, хард рокче и едно време ќе ти свртат некој владо јанески песни:pos: Зависит од бендот кој се шо се.
Ирски Паб Балабанс понекогаш прает свирки преку викенд, али пошо е мало местоно морат да резервираш.
Иначе само Backdoor за свирки, тие растурет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom