Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе супер мислиш...сите подесувања се хардверски, само што конзолите преку кои се подесуваат се софтверски. Исклучок се старите матични кои немаат jumperless settings, па мора на самата плоча ручно да мењаш џампери.AleXBOss напиша:Jas mislam deka treba da se podesi i neso hardverski za overklok a ne samo softverski
Bidikov напиша:Police, многу слична машина имаш со мојата (само различна матична)и јав ке ја потврдам твојата приказна за брзина ... мојот процесот од првиот ден вози на 3200+ без никаков проблем ...
Иако морам да напоменам дека користам серверско куќиште кои и при максимален напор ја држи машината на скромни 35 степени целзиусови (во лето) или 32 сепени (во зима со 28 степени во собата поради парното) ...
Сепак внимателно кога оверклокирате и обазевно идете во помали чекори ...
probaj go ovoj program ATITool ili nekoj drug na www.guru3d.com jas imam geforce 440 mx i ja overklokuvam so powerstripAuf_Mauf напиша:Не сум оверклокувал графичка досега. Имам желба да ја оверклокувам мојата, ама чисто онака, да и ги видам крајните перформанси, не ми е за игрици и слично. Има некој оверклокувано да ми каже како оди постапката?
Имам Ati Radeon 7000 64 MB DDR + TV Out.
Некаде на интернет прочитав дека Ati може да се оверклокува и од контрол панелот на графичката, во Catalyst Control Panel, така нешто.
Освен пасивно ладење, графичкава има и кулер.
За процесор и матична, сум оверклокувал со успех.
Имам целерон 700, го имам дигнато до 872 без проблем и без загревање, со зголемување на FSB. Имам Onboard звучна и не ми работи кога ќе оверклокувам, со 750 работи, над таа вредност веќе не работи.
gOJDO напиша:Cooler Master Jet 7+ и јас го имав авионскиот кулер.
Имав и 3 конфигурации АthlonXP со Barton јадро и сите од прилика исто грееја.
Имав 2800+ 2083 МHz, оверклокана на 2500Мhz ми држеше до 58 'C со истиот кулер ко твојот. Ова спакувано во серверско куќиште со 2 додатни вентилатори. Нема шанса таа температура да му ја држи.
Сега иам 90nm со Cool And Quiet технологија и кога работи на напон 1.1v и фрекфенција 800Mhz(40%) имам 36'C
gOJDO напиша: