Ај ако може некој да ми подобјасни за овер-клокување на процесорот, како може да се напраи тоа чудо... инаку 366 MHz ми е процесорот, ај да го овер-клокувам на 400 или 450 до колку може? Ајмо хардверска хакерано помагајте. :lol: :lol:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Андроник напиша:И не играј, ти треба огромен кулер или евентуално водено ладење инаку ќе направиш скара.
Баш за АТИ не знам.Auf_Mauf напиша:Не сум оверклокувал графичка досега. Имам желба да ја оверклокувам мојата, ама чисто онака, да и ги видам крајните перформанси, не ми е за игрици и слично. Има некој оверклокувано да ми каже како оди постапката?
Имам Ati Radeon 7000 64 MB DDR + TV Out.
Некаде на интернет прочитав дека Ati може да се оверклокува и од контрол панелот на графичката, во Catalyst Control Panel, така нешто.
Освен пасивно ладење, графичкава има и кулер.
За процесор и матична, сум оверклокувал со успех.
Имам целерон 700, го имам дигнато до 872 без проблем и без загревање, со зголемување на FSB. Имам Onboard звучна и не ми работи кога ќе оверклокувам, со 750 работи, над таа вредност веќе не работи.