Отворено првото кафуле за жени во Камењане

• Креатор на темата Креатор на темата Шота Буби
  • Време на започнување Време на започнување

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Мажите во ова кафуле нема да бидат добредојдени, вели Саиди.
Првото кафуле за жени, денеска свечено беше отворено во село Камењане. Тоа ќе биде местото каде жените од општина Боговиње ќе се еманципираат, ќе разменуваат идеи и ќе го развиваат претприемничкиот дух. Сопственичката на кафулето Медине Саиди се надева дека ова место ќе биде прифатено од жените и ќе придонесе за баланс во родовата рамноправност. Мажите во ова кафуле нема да бидат добредојдени, вели Саиди.

Иако присустуваа на отворањето на ова катче за нив,се уште не сакаат да зборуваат пред камера. Оние кое се одважија јавно да говорат, велат дека во кафулето жената ќе може гласно да размислува, а со тоа ќе даде свој придонес во женската манципација, пренесува Телма телевизија.

Градоначалникот на општина Боговиње Хазби Идризи, вели дека жените кои живеат во руралните средини немаат многу можност да го пренесат и покажат своето знаење и искуство.

Првото кафуле за жени се отвори со помош на грант од УСАИД од иницијативите за поддршка на жени претприемачи, вели Мери Џо Волерс, сопруга на амбасадорот на САД во Македонија.

Во кафулето има и простор наменет за игротека како како и изложбен простор за пекарски производи и рачни изработки, кои ќе се произведуваат од жените од овој крај.
http://falanga.com.au/otvoreno-prvoto-kafule-za-zeni-vo-kamenjane

Сопственичката на кафулето Медине Саиди се надева дека ова место ќе биде прифатено од жените и ќе придонесе за баланс во родовата рамноправност. Мажите во ова кафуле нема да бидат добредојдени, вели Саиди.
Како?? По која логика??

Саудиска Арабија:confused:

Тие беа и најмногу против за такво кафуле (ваљда дека идејата беше да се отвори таквo во Стара Чаршија, близу сегашниот ЛГБТИ Центар кај што е, и као нешто "too much is too much" :D).

Да не бидам сфатен погрешно, I'm all for феминизам, женска еманципација и остало, само ми сметаат двојни аршини, особено од религиозниве (читај фанатичниве).

Последно уредено:
.... во кафулето жената ќе може гласно да размислува, а со тоа ќе даде свој придонес во женската манципација....
http://falanga.com.au/otvoreno-prvoto-kafule-za-zeni-vo-kamenjane

Нешто забрането им било да прават муабет во најобично кафуле? :confused:
Мање битно, сеа ќе можат да си везат на раат.

машки и женски кафани, еманципација :vozbud: :confused:

Последно уредено:
Иако присустуваа на отворањето на ова катче за нив,се уште не сакаат да зборуваат пред камера. Оние кое се одважија јавно да говорат, велат дека во кафулето жената ќе може гласно да размислува, а со тоа ќе даде свој придонес во женската манципација, пренесува Телма телевизија.

Градоначалникот на општина Боговиње Хазби Идризи, вели дека жените кои живеат во руралните средини немаат многу можност да го пренесат и покажат своето знаење и искуство.

Која заебанција од држава сме само ние!:facepalm: Како тоа ќе придонесат за евентуалната женска (е)манципација со гласно размислување, ако не сакаат да зборуваат пред камера?:confused: Уште еден проект од низата фарса проекти.

Овој читал на Кајгана 100%.

Just in Tetovsko...

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Нешто забрането им било да прават муабет во најобично кафуле? :confused:
Мање битно, сеа ќе можат да си везат на раат.
Ај да не речам таму несмеат да влезат... го гледав прилог на тв, ова ми личи на отворање на некој женски клуб, нешто како место за дружење на жени од 30-40 па нагоре... е сега зависи колку од нив ќе го посетуваат и дали навистина ќе се тргнат машкото влијание ама искрено 2014 сме упм, колку да ги „сакам“ „не ги сакам“ желно ми е кога ќе видам како некоја која на копукот му родила деца тој сонеа се понаша како што нормален човек не би се ни понашал со животно. Секоја чест на исклучоците но голем, навистина голем дел од нив сеуште во 2014 се без право да гренат глава а не па да те погледнат во очи или ти зборнат нешто...

diversity-Stop-Discrimination-Now.gif

мене прва идеа што ми падна на памет синоќа беше да отворам Gentleman's Club, каде стриктно би се служел скоч, би се пушела џулиета (позната како черчил), и огромните кожни фотељи
ебате мрднатите, ќе се еманципирале со тоа што ќе се сегрегирале:tapp:

мене прва идеа што ми падна на памет синоќа беше да отворам Gentleman's Club, каде стриктно би се служел скоч, би се пушела џулиета (позната како черчил), и огромните кожни фотељи
ебате мрднатите, ќе се еманципирале со тоа што ќе се сегрегирале:tapp:

Во Велика Британија истиот наслов е често "неформален" но "политички коректен" назив за геј-онли место :D (just wanted to give you some heads up!)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom