‘‘Отечени’’ вени

• Креатор на темата Креатор на темата The_Red1
  • Време на започнување Време на започнување

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Не знам дали е темава за тука ама има врска и овде....Имам 18 години и вените на рацете ептен ми се познаваат и изгледаат како отечени, не знам за вас ама ептен ми е лошо на изглед. Не знам од што ми се вака и не знам што треба да направам за да се ‘‘смалат‘‘. значи сакам да знам дали некој има исто така,дали знае некој од што ми се такви, како да се намалат и пред се-како го гледа тоа понежниот пол:vozbud::vozbud: последното беше кидинг али ај штом ја отварам темава нека кажат :wink:

Последното не беше кидинг, целиот проблем постои заради тоа. :wink:

Здебели се, и/или симни го крвниот притисок. Некако.

Ослободи го срцето! :) И немај гајле,се е во ред со тебе. Во тие години се нешто се забележува. Ќе ти помине, како на кутре :) ...така велат постарите

вените на рацете ептен ми се познаваат и изгледаат како отечени,
И кај мене исто, особено на лето.

не знам за вас ама ептен ми е лошо на изглед.
Мене не ми е ептен лошо. Не се замарам.

Не знам од што ми се вака и не знам што треба да направам за да се ‘‘смалат‘‘.
Никој не знае, бидејќи не е болест ова.

како го гледа тоа понежниот пол:vozbud::vozbud:
Ете, затоа не се замарам. :vozbud::vozbud::vozbud:

--- надополнето ---

Здебели се, и/или симни го крвниот притисок. Некако.

Метаболизам не дава задебелување, барем кај мене. :smir:
Крвниот притисок ми е стандард 110/70

Добро и мене ми се познаваат вени на раце и од листови на нозе надоле, зашто сум чист немам грам сало, плус спортувам и се бавам со физичи активности многу. Не ми изгледа глупаво воопшто.

Воопшто немате причина за загриженост, тоа не се потечени вени туку се само проширени и се честа појава кај нас се имаме сретнатосо луѓе со огромни вени кои сепак не му представувале проблем во животот, а за понежниот пол воопшто не секирајте се многу од девојчињата се палат баш на вакво нешто можеби Ви звучам чудно но така е, не се грижете за ова единствено што треба да пробате е да се здебелите малку зошто предпоставувам дека сте многу слаби,
ПОЗДРАВ д-р Роберт

Воопшто немате причина за загриженост, тоа не се потечени вени туку се само проширени и се честа појава кај нас се имаме сретнатосо луѓе со огромни вени кои сепак не му представувале проблем во животот, а за понежниот пол воопшто не секирајте се многу од девојчињата се палат баш на вакво нешто можеби Ви звучам чудно но така е, не се грижете за ова единствено што треба да пробате е да се здебелите малку зошто предпоставувам дека сте многу слаби,
ПОЗДРАВ д-р Роберт
a za popusteni veni za nozete da ne znaes nesto ?

a za popusteni veni za nozete da ne znaes nesto ?
За тоа постои терапија предизвикани се од многу стоење најчесто, јавете се на вашиот матичен во зависност од степенот ке ви биде препишана терапија,

За тоа постои терапија предизвикани се од многу стоење најчесто, јавете се на вашиот матичен во зависност од степенот ке ви биде препишана терапија,
-некаде во *81-*82. бев прв пат на трнсфузиологија за “попуштени“
вени на десната нога.Многу ми смета посебно летно време.
Под коленото се како јажиња испакнати кон надвор.Ми дадоа терапија
а и секогаш кога одев земаа крв.Ама е досадно треба секој месец.
Одев неколку години некаде до “87 год.Ми дадоа и шема на Пелентан.
Тоа време беа и лековите и прегледите бесплетни.Но јас не пробав од
лековите, само од кремот-желе уботребував некогаш.
-Сега кога ќе седам подолго време ,еве на Кајгана знае таа нога да ми
се укочи, дрво,труп,па треба неклку минути да поминат за да се
размрда т,с, стави во функција.Значи подобро ми е движење отколку
седење подолго врме на едно место.Па и возење точак не ми смета.
-Дали погрешив што игнорирав лечење незнам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom