Освежен и подобрен Citroen C4

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
Се убаво тоа Ц4...Ц5 уште поубав, дефинитивно би сакал да го имам, а ма на Ц4 неможам да го сварам ентериерот, посебно таблата.
Да му се мочам у телевизорот!
Не сакам оној што вози зад мене залепен да ме гледа јас колку возам!
И, кога вртам волан, сакам да се врти како што дал Господ! Цел! И, сакам стрелки!
А што е склопен квалитетно, склопен е.
Сигурно фрустрираните Алжирци и Мароканци по фабриките се подобро платени :)

Така, како што е поставена километражата, никако неможе да ти избега од вид. Чудно, ама вистинито...Да ти е**м телевизорот.

Да де...правилно да се отвори...знам...сепак Ситроен е, мора да има некоја заебанција во нивни откачен стил...
На Ксарата, која изгледа сосем нормално, дури конфекциски безлично, има некои откачености, како на пр. лев и десен амортизер се различни :)
Или, плочката со број на шасија и др. податоци се наоѓа во багажникот, под механизмот за затварање на багажникот и поставена е обратно, кога ќе се наведнеш, таман да ја прочиташ:)
Пак ќе кажам...си сакам стрелки поставени како што дал Господ!

Спротивно на тоа БМВ (Германците) почнаа да ставаат и и Head up diѕplay каде што километражата се проектира на ветробрановото стакло пред возачот за да не мора возачот ниту да симнува надоле поглед.

Абе грешката беше кај 100 автомобили од СПОРТ серијата и тоа грешката беше во електрониката. Другите ц4ки бе ок :)

Абе грешката беше кај 100 автомобили од СПОРТ серијата и тоа грешката беше во електрониката. Другите ц4ки бе ок :)

Гледам си чул начул ама грешно ти кажале,имаш еден форум за C4 - www.c4owners.com
1.Грешките беа со темпоматот(cruise control) после одредено време правеа проблем на борд компјутерот , се гаси и service сијаличката светнува,се средува со update на компјутерот со понов софтвер
2.Грешка кај VTS моделите 1.6 со електрониката за регулација на бензин воздух-инџекшнот,замена на колата :)

Tatko mi se rasparasa pred nekoj den i seuste nemaat dojdeno novite benzinci kaj nas pa zatoa prasuvav za cenata inaku eve gi performansite, prilicno dobri:
Citroen c4 1.6 vti 120ks maks. brzina 195km/h od 0-100 za 10 sekundi i cena od 19.800 evra ama vo Francija
Citroen c4 1.6 turbo 150ks maks. brzina od 211km/h(ke ide i poveke) od 0-100 za 8.4 sekundi i cena od 23.900 evra isto taka vo Francija:helou:

Па ако се во Франција таа цена кај нас рачунај нешто поголема да биде цената.
И дај пофали се ако ја земеш C4-та,пренеси први впечатоци и импресии:helou:

new-citroen-c4-speculation.jpg

вака би требала да биде новата верзија некаде 2010:vozbud:

Tatko mi veke ima c4, ali go prativ vo avtonova da se rasprasa sto kako...ima vreme dur da stignat ovie motori i kaj nas. Zasega ke se nudat istite samo neli nova predna maska sto imaat.

Tatko mi se rasparasa pred nekoj den i seuste nemaat dojdeno novite benzinci kaj nas pa zatoa prasuvav za cenata inaku eve gi performansite, prilicno dobri:
Citroen c4 1.6 vti 120ks maks. brzina 195km/h od 0-100 za 10 sekundi i cena od 19.800 evra ama vo Francija
Citroen c4 1.6 turbo 150ks maks. brzina od 211km/h(ke ide i poveke) od 0-100 za 8.4 sekundi i cena od 23.900 evra isto taka vo Francija:helou:

Олку пари ти се даваат за ц4 ка ?

Олку пари ти се даваат за ц4 ка ?
Normalno deka ne, kaj nas poevtini ke bidat vozilata od Francija otsekogas bilo taka.
1.4 benzinecot so 90ks vo Francija e 17.100 evra, a kaj nas so se noviot popust okolu 13-14000 evra. Taka da ima razlika otpilika od okolu 3.000 evra

Имаше тема за возилата во странство и тука... Не гледајте колку коштаат на ново, во различни држави има различен процентуален данок на цената на возилото. Имав дадено пример дека во данска данокот е +180%, правевме муабет со едно човече, вика купив Сеат Алтеа најјаката бензинска варијатна 2.0 некаде 80.000 евра.... И стварно ако погледате ценовник во Мк таа е 1/3 од тие пари тој што ги платил.

Кога му кажав дека можи Х5 да вози за тие пари во Мк, му доаѓаше да си касне од газето :)

нема многу промени надвор, освен внатре неколку што можев да забележам по сликите, ама како и да е, ептен е убава цечетворкава. перформанси, стабилност, удобност, буквално целосна е. вреди за парите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom