Освежен и подобрен Citroen C4

• Креатор на темата Креатор на темата viktor_mak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Веб-сајт
forum.opsesija.mk
Освежен и подобрен Citroen C4

1CitroenC4facelift.jpg

Citroen го објави првиот facelift на успешниот модел од компактната класа C4. Покрај малите измени во надворешноста, измени има и кај HDI дизелите кои сега одат повеќе со исто гориво а има и два нови бензинци.

2CitroenC4facelift.jpg

Дизајнерски само истренираното око ќе ја забележи разликата, но факт е дека С4 сега изгледа многу попријатно и елегантно. Најголем придонес за тоа има предниот дел каде измените се и најголеми. Браниците имаат нова форма, а поклопецот на моторот е позаоблен. Во задниот дел доминираат новите светла со чиста графика.
4CitroenC4facelift.jpg

Во внатрешноста, покрај подобрувањето на квалитетот на материјалите, забележително е и преместувањето на мерачот на вртежи на моторот од зад управувачот кон централниот дисплеј на кој се покажува брзината.
3CitroenC4facelift.jpg

Моторизацијата е обновена со два нови бензинци кои се конструирани во соработка со BMW – од истата зафатнина од 1,6 литри, атмосферската верзија (без турбо полнач) произведува 120 КС, додека верзијата со турбо полнач, спортски 150 КС. Дизелите се подобрени и покрај задржувањето на истата сила сега трошат од 5-10% помалку гориво.
5CitroenC4facelift.jpg

Цената на освежениот С4 се очекува минимално да порасне, но за кратко време со популарните попусти на Citroen на нашиот пазар да падне на сегашното ниво.
6CitroenC4facelift.jpg

Не ми праат ќеф циторените. Назад за седење се катастрофа. Се знае јапонска или германска. друго све ѓубре :)

И да и англиското е ѓубре. Сега додуше нема повеќе ни саглам англиско. Како што прочитав се е продадено на индијци, кинези. Fukkin' punjabis!

I hate those SOBs! Taking the jobs of the hardworking people of the UK. And at the end, bombin us like fukkin cowards on 7-7!

За седењето везе неам ама францускиве автомобили на изглед голем мерак ми праат. Уствари не сите ама повеќето се супер :)
Иначе и С4ва не е лоша. А стварно многу малку е променета. Не знам што им требало ваква глупост али ај :)

Французи, педерчиња :)

Не знам бе. Побрзо Хонда Џез ќе купам отколку ова.

Spored mene C4-ta so dve vrati e mnogu po ubava od C4-ta so cetiri vrati na izgleda.Mnogu me aresa kaj tie ctiroeni ne trosat mnogu ,a za udobnosta ne znam ne sum se vozel :(

Цитроенот Ц4 е одлична кола за парите кои ги даваш одличен дизајн , доста опрема доста простор, доста комфорна, типично француска мека вожња а со ридазјнов уште поатрактивна и поквалитетна.

Однадвор, дизајнот беше одличен и пред овие минимални зафати...
Моторизацијата им е одлична! Бензинците, но и HDI нафтените печки :)
Ама внатре...неможам да ја сварам никако! Затоа, никогаш не би ја купил.

Не сум се возел во С4 затоа не можам ни да коментирам за внатрешноста но сепак не се сомневам во квалитетот на изработката и изборот на материјали на Ситроен и комфорот во возењето :)

Јас имам C4 ка супер е засега задоволен сум , навистина одлицна армотизација имаат.

E i ja imam c4, ama novive benziski motori vo sorabotka so bmw se strava, pogotovo bi go kupil 1.6 turbo so 150 konja, top niso poveke ne mi treba.

C4-Coupe mi e mn poubavo od C4-Sedan... no sepak ne mi se sviga C4 tolku...

Амортизација бомбона ненормално стабилна и комотна не само за низ град туку и за надвор
Потрошњата е малку дискутабилна за француско возило на пр. ја имам 1.4 90кс и ми троши 9.5-10 со динамично возење
Ентериерот ок е ама можеле и подобро да го подредат
@I am a bastard! - ако некој те возел ко говедо да си повеќе од сигурно дека не ти било комотно и тоа не само во француз и во јапонец и во се остало ке се осеќаш така
@viktor_mak - одличен финиш(изработка) на шалт табла по можност да не ти ја премачкаат со нешто мрсно у перална како на мене па сеа ми е шарена,вратите со одлична аудио изолација нит гребе нит крцка нит цифка :D :D
Само една маана .. голем празен од на браникот до челниот лим,можда има зашто е така .. мое мислење дека не е ок
И НИСКА ПРЕДНИЦА у п.м.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom