Остеохондритис

• Креатор на темата Креатор на темата Roten 96
  • Време на започнување Време на започнување
R

Roten 96

Гостин
Само што доаѓам од болница...на некој начин ми е дијагностицирано ова.Барав по интернет но слабо ми одеше и не можав да најдам...значи болки во коленото имав цело лето..онака ретки одвремен навреме колку да дадат сигнал дека нешто се случува со него..пред два дена на часот по спорт шутирав неколку пати не загран и силно ме заболе коленото и не можев да одам.Мислев дека се лигаментите.Отидов денес со упат кај ортопед ме прегледа убаво и ми рече дека сум многу слаб во нозете(мислејќи на мускулатурата).Тоа го знам и јас и ми рече дека таква слаба мускулатура не може да поднесе чашката(patela) и ми даде инјекции три...и плус стегач голем.Сега нема играње и ми рече дека треба да правам вежби за зајакнување на мускулатурата .Значи на мене чашката ми е премногу лабав па од шутот се изместила и удрила на рскавичните предели и создала воспаление ми мал оток и болки...И сега треба да почнам да правам вежби.На некој друг слична ситуација на мојава да не му се има случено?Да сподели искуство...и ваши размислувања...посебно за ова остеохондритис...

Треба да правиш доста вежби како што ти кажал докоторот и во иднина незагреан да спортуваш НИКАКО, згора на тоа обавезно стегач да имаш на коленото, бидејќи стегачот ја фиксира чашката и неможе да мрда лево-десно, а со тоа се намалува и ризикот од повреда.
Колено=заебана работа и бара многу пазење.

Back
На врв Bottom