Осигурување

• Креатор на темата Креатор на темата Sovet
  • Време на започнување Време на започнување
bez razlika dali e zivotno ili nezivotno...taka me interesira sto mislitee....i dali ima soodveten kadar sto moze da go razvie osiguruvanjeto....

Бидејќи темава е отворена во Образование ќе претпоставам дека станува збор за осигурување преку школо.Јас секогаш плаќав осигурување во основно ама сега во средно не и фала Богу немав потреба. Во 6то одд едно дете скриши рака на физичко и си зема добри пари затоа што беше осигурано.

dobro eve vaka ke pocnam...sakam da se zapisam na fakultetot za turizam vo ohrid....no nasokata e osiguruvanje...me interesira sto moze da se rabotti so ovoj smer...kakvi se prednostite...dali osiguritelniot pazar e razvien vo makedonija

И сеа ли ти текна у 5 до 12 да се распрашуваш :tapp:

e zosto...nikogas ne e kasno da se zapises na faks

--- надополнето ---

ajdeee nekoj neka mi kaze...nekoj sto e vklucen vo osiguritelniot viznis...ako ima takov

Абе другарка без никаков факултет работеше(хонорарно) како агент за осигурување т.е. продаваше осигурителни полиси.

sakam da se zapisam na fakultetot za turizam vo ohrid....no nasokata e osiguruvanje
Малку си ми збунет па и мене ме збуни. Осигурување како осигурување нема допирна точка со туризам.

Јас лично не сум задоволна од осигурувањето. Во школо бев осигурана и еднаш си скршив прст, ми стоеше еден месец во гипс, а од осигурителната полиса ме малтретираа сите документи да ги однесам, да положам сметки и слично за на крај да ми исплатат само 990 денари со кои не можев да си ги покријам ни здравствените трошоци, а камоли малтретирањето и носењето на документи. Срамота
Знам дека темава не е за тоа, ама морав да го искажам личното незадоволсво

tocno taka...osiguruvanjeto nema dopirna tocka so turizmot!!!no taka go najdov na net.znaci fakultetot e turizam a otsekot e osiguruvanje...:D:D:d

--- надополнето ---

i da se nadovrzam na girl-girl deka toe e zdravstveno osiguruvanje....koga porano se vikase dos(ednostavno)...neznam koga vi se slucilo toa.mozebi toagas i ne bile taka organizirani osiguritelnite kompanii...denes znam deka postoi agencija za supervija na osiguruvanjeto(gi kontrolira site osiguritelni drustva vo makedonija)...i bi trebalo takvi trckanici poveke da ne postojat....ednostavno ja davas polisata vrsat proverka i posle ima isplata na steta

Се измешаа баби и жаби, последица на НЕдобро отворена тема, води до непознати и на секому непознати правци... каладонт е игра, а ова е маневри...

КАНТААААААААА :vozbud:

dobro eve vaka ke pocnam...sakam da se zapisam na fakultetot za turizam vo ohrid....no nasokata e osiguruvanje...me interesira sto moze da se rabotti so ovoj smer...kakvi se prednostite...dali osiguritelniot pazar e razvien vo makedonija

Не троши пари за џабе.Од првата генерација запишана во 2000та година до денес има продуцирано армија невработени.Факултет основан без смисла колку да се земе пари.Работа после факс агент за без плата на провизија.Агент можеш и со средно да бидеш каде ти душа сака,еве јас ќе те вработам одбери си осигурителна компанија :)
А општо осигурувањето во Македонија е тотален промашај....
Некоја свежина дава Табак во последно со интересни понуди,друго е се батак.

Јас лично не сум задоволна од осигурувањето. Во школо бев осигурана и еднаш си скршив прст, ми стоеше еден месец во гипс, а од осигурителната полиса ме малтретираа сите документи да ги однесам, да положам сметки и слично за на крај да ми исплатат само 990 денари со кои не можев да си ги покријам ни здравствените трошоци, а камоли малтретирањето и носењето на документи. Срамота
Знам дека темава не е за тоа, ама морав да го искажам личното незадоволсво
Тебе те зезнал докторот :)
Осигурителните компании ќе гледаат што помалку пари да ти дадат т.е. минимумот, али сепак не можат да избегаат од она што го пишал докторот односно за што фрактура станувало збор. Најверојатно за такви повреди толку се зема, иако според мене е премалку.
Ако друг пат ти се случи ова, глеј одма доктор и адвокат да си фатиш добар зашто се земаат добри пари од осигурителниве компании, особено при повреди кои покрај тоа што се видливи може да пишеш и некои внатрешни пореметувања кои се тешки за докажувања а многу пари се зимаат. Затоа ако не дај боже ти се деси нешто пак слично, не брзај да си ги земеш парите, туку убаво размисли што повреди имаш :)

--- надополнето ---

Не троши пари за џабе.Од првата генерација запишана во 2000та година до денес има продуцирано армија невработени.Факултет основан без смисла колку да се земе пари.Работа после факс агент за без плата на провизија.Агент можеш и со средно да бидеш каде ти душа сака,еве јас ќе те вработам одбери си осигурителна компанија :)
А општо осигурувањето во Македонија е тотален промашај....
Некоја свежина дава Табак во последно со интересни понуди,друго е се батак.
Да се надоврзам:
50 денари од пополнет прашалник, и 10% од склучена полиса, што кај нас е ректост да склучиш полиса(и да склучиш 100-200 денари), а ќе се утепаш од шетање и тоа сам ќе си плаќаш превоз и јадење.

Да се надоврзам:
50 денари од пополнет прашалник, и 10% од склучена полиса, што кај нас е ректост да склучиш полиса(и да склучиш 100-200 денари), а ќе се утепаш од шетање и тоа сам ќе си плаќаш превоз и јадење.

...така испотен кога ќе си дојдеш дома и кога ќе ја видиш дипломата од завршен факултет за осигурување со 4 години,а си морал да ги минеш Мојсовски,Биљаноска,Кураички(оној што завршил таму добро знае што е со овие споменати и како се полага и по 14 години еден испит)...ти доаѓа комплетно да ја запалиш Македонија,за да го развиеш осигурувањето :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom