OSHO

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ипси крипси...
Ништо ја не мислам, мене кога ке ме ватит ветер од отворени врати, ништо не мислам...:D
Како бел облак си...;)
Ова болдираново ми се свиѓат посебно...(y)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ајде ако можеш-негови цитати па докажи со примена на здрав ум и разум дека ОШО е преварант баш очеку7вам текст од тебе повеќе од 3 реченици.
Хахахах... никој не може да го побие Ошо бе... знаете зошто оти он не е организирана религија или да има некоја си негова филозофија... Јок он си го уживал живото и се што му нуде истиот... Самиот негов живот е неговото дело, филозофија и религија...(ако можам така да се изразам)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ајде ако можеш-негови цитати па докажи со примена на здрав ум и разум дека ОШО е преварант баш очеку7вам текст од тебе повеќе од 3 реченици.
Па ти не си Ошоист...сакаш помош а...
Можам да разговарам за Ошо само со луѓе што прочитале повеќе од 20 негови книги.
На вакви како тебе , кои немаат прочитано повеке од една негова книга и донеле свој заклучок каков е Ошо...не мислам да го побивам.
Можам да ги побиам само оние што го прочитале, и кои го имаат разберено..а ти очигледно не си во тие...
Брат, абе јас не се масирам со теми што не се ми интересни....ти зошто се масираш со такви теми?
5 реченици....го обрнав мојот рекорт....само на темата на атеистите, кога и ги пишував прирачниците за атеисти напишав малку повеке...ама вие пак не сваќате...
--- надополнето: 2 септември 2012 во 19:16 ---
Хахахах... никој не може да го побие Ошо бе... знаете зошто оти он не е организирана религија или да има некоја си негова филозофија... Јок он си го уживал живото и се што му нуде истиот... Самиот негов живот е неговото дело, филозофија и религија...(ако можам така да се изразам)
Знаеш што вели Ошо за филозофијата...млатење празна слама...:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Па ти не си Ошоист...сакаш помош а...
Можам да разговарам за Ошо само со луѓе што прочитале повеќе од 20 негови книги.
На вакви како тебе , кои немаат прочитано повеке од една негова книга и донеле свој заклучок каков е Ошо...не мислам да го побивам.
Можам да ги побиам само оние што го разбрале, и кои го имаат разберено..а ти очигледно не си во тие...
Брат, абе јас не се масирам со теми што не се ми интересни....ти зошто се масираш со такви теми?
5 реченици....го обрнав мојот рекорт....само на темата на атеистите, кога и ги пишував прирачниците за атеисти напишав малку повеке...ама вие пак не сваќате...
--- надополнето: 2 септември 2012 во 19:16 ---

Знаеш што вели Ошо за филозофијата...млатење празна слама...:P
Јесте да... (y)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Толку е-го поби.
Ајде брат да те испитаме малку...
Ошо вели дека животна цел е да станеш како Белиот облак....

Де објасни малку што е Белиот облак....

Како ќе разговараме ако не го разбираш?

B

Black Guard

Гостин
...

Една од причините зошто го напуштив Ошо беше тоа...мада има уште една поголема од неа...:cool:
Изгледа не си го напуштил-пак си кај ќе те дувне ветерот;)

Ама ова е белиот облак-кај те носи (ветрот) животот таму-без твој ангажман,каде дува натаму-целта му била да укаже дека не може се да бидев според нашите желби.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хахахаха....тешко ќе ме разбереш....
го напуштив Ошо..и имав напишано зошто...
али го сматрам за еден од најголемите маестри на денешницата....
истото го мислам и за Исус и за Алах и за Буда и за Тесла и за многу други како нив...
сите од овие кажуваат само дел од Вистината, ниеден не ја кажува целата Вистина
секој од овие може да се побие....и многу да се научи....
заебана е мојата религија...
--- надополнето: 2 септември 2012 во 21:06 ---

Ама ова е белиот облак-кај те носи (ветрот) животот таму-без твој ангажман,каде дува натаму-целта му била да укаже дека не може се да бидев според нашите желби.
Ете гледаш дека не си го разбрал...

И сега јас требе да ти објаснувам?

Како да ти објаснам што се интеграли кога не ја знаеш таблицата множење?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
A real, alive person is born again and again every moment.
He is fresh, he is always young.
Even when he dies he is fresh and young.
Even in the moment of death, life is pouring more and more energy into him.
His way of approaching life -- without mind -- helps him to see not only life but death too.
And when you are able to see life, you are able to see death.
And to see death means there is no death; all is life, and eternal, beginningless, endless.
And you are part of this infinite celebration.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Live naturally. Live peacefully. Live inwardly. Just give a little time to yourself, being
alone, being silent, just watching the inner scene of your mind. Slowly, slowly thoughts
disappear. Slowly, slowly one day the mind is so still, so silent as if it is not there. Just
this silence... in this moment you are not here, as if the whole Buddha Hall is empty.
In this silence within you, you will find a new dimension of life. In this dimension greed
does not exist, sex does not exist, anger does not exist, violence does not exist. It is not a
credit to you; it is the new dimension beyond mind where love exists, pure, unpolluted by
any biological urge; where compassion exists for no other reason -- not to get any reward
in heaven -- because compassion is a reward unto itself.
A deep longing exists to share all that treasure that you have discovered within yourself,
and to shout from the housetops to the people, "You are not poor! Paradise is within you.
You need not be beggars, you are born emperors." You just have to discover your empire,
and your empire is not of the outside world; your empire is of your own interiority. It is
within you and it has always been there, just waiting for you to come home.
Love will come, and will come in abundance -- so much that you cannot contain it. You
will find it is overflowing you, it is reaching all directions.
Just discover your hidden splendor.
Life can be simply a song, a song of joy.
Life can be simply a dance, a celebration, a continuous celebration. All that you have to
learn is a life-affirmative lifestyle.
I call only that man religious who is life-affirmative. All those who are life-negative may
think they are religious; they are not. Their sadness shows they are not. Their seriousness
shows they are not.
A man of authentic religion will have a sense of humor. It is our universe, it is our home.
We are not orphans. This earth is our mother. This sky is our father. This whole vast
universe is for us, and we are for it.
In fact, there is no division between us and the whole. We are organically joined with it,
we are part of one orchestra.
To feel this music of existence is the only religion that I can accept as authentic, as valid.
It does not have any scriptures, it need not have. It does not have any statues of God,
because it does not believe in any hypotheses. It has nothing to worship, it has only to be
silent, and out of that silence comes gratitude, prayer, and the whole existence turns into a
godliness.
There is no God as a person. God is spread all over: in the trees, in the birds, in the
animals, in humanity, in the wise, in the otherwise.
All that is alive is nothing but godliness ready to open its wings, ready to fly into the
freedom, ultimate freedom of consciousness.
Yes, you will love yourself and you will love the whole existence too.
---- Osho
Во цитатов се збори за живото дека треба да се живее природно, мирно и внатрешно... секој да си дозволи барем малку време за себе си, сам и тивок... свесен, набљудувајки ги мислите и процесот кој се одвива во умот, за кратко време полека полека мислите избледуваат ја губат силата и моментумот, а умот станува толку смирен исто како да не е... само тишина, и во таа тишина ќе најдеш нова димензија на живото... Рајот е внатрешен... нема потреба да се биде просјак, родени сме како императори, цареви... само треба да се открие империјата, царството кое е во твојата сопствена внатрешност...
Животот е песна на радоста, постојан танц, вечна игра и славење... само е потребен позитивен, животно-потврдувачки апроуч и стил...
Само тој што е позитивен кон живото Ошо го нарекува вистински религиозен, а тие што се негативни кон живото можеби и мислат дека се религиозно но не се, нивната тага и мизерија го покажува спротивнот...
Човек со автентична религиозност ќе има смисла за хумор...
Ова е наш универзум, наш дом... Нема поделенсот и разлика помеѓу нас и целиот универзум, органски сме поврзани и сме дел од еден оркестар...

Сега задоволен си Gurdjieff нема да мрчиш како само на англиски се пишувало со копирање... Ајде очекувам и да дадеш свое мислење не само да мрчиш:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
---- Osho
Во цитатов се збори за живото дека треба да се живее природно, мирно и внатрешно... секој да си дозволи барем малку време за себе си, сам и тивок... свесен, набљудувајки ги мислите и процесот кој се одвива во умот, за кратко време полека полека мислите избледуваат ја губат силата и моментумот, а умот станува толку смирен исто како да не е... само тишина, и во таа тишина ќе најдеш нова димензија на живото... Рајот е внатрешен... нема потреба да се биде просјак, родени сме како императори, цареви... само треба да се открие империјата, царството кое е во твојата сопствена внатрешност...
Животот е песна на радоста, постојан танц, вечна игра и славење... само е потребен позитивен, животно-потврдувачки апроуч и стил...
Само тој што е позитивен кон живото Ошо го нарекува вистински религиозен, а тие што се негативни кон живото можеби и мислат дека се религиозно но не се, нивната тага и мизерија го покажува спротивнот...
Човек со автентична религиозност ќе има смисла за хумор...
Ова е наш универзум, наш дом... Нема поделенсот и разлика помеѓу нас и целиот универзум, органски сме поврзани и сме дел од еден оркестар...

Сега задоволен си Gurdjieff нема да мрчиш како само на англиски се пишувало со копирање... Ајде очекувам и да дадеш свое мислење не само да мрчиш:P
(y)
Брат, абе го разбирам јас Ошо и подобро од тебе...:P

Само една маана имал Ошо....не му одела математиката како што му одела на Тесла...:cool:

Ошо е добар, НАЈДОБАР, за да го „смириш“ умот.
Шапо за тоа на МАЕСТРОТО....

И тој кажува само делови од ВИСТИНАТА, не ја кажува целата.

И на крај...тенка работа е Ошо за моето име...:cool::P(y)

Еве . само затоа што инсистираш, ќе го коментирам цитатот во Ошов стил...
Човекот живее само во една соба од куќата, а куќата е огромна.Таа собичка е малечка и скромна, да не речам бедна. Многу од луѓето не живеат ниту во таа соба, него живеат во ходникот. Огромен дел од нив не ни знаат дека куќата има и други три соби, со огромно богатство и раскош.Кога ќе приметат дека има уште три соби во куќата, ќе поминат цел живот во тражење на клучот , кој ги отвара другите три соби. Во тие соби има секаков луксуз, тоа го немал ни царот Отомански со лед телевизор....:pos:
Куќата има и огромен двор, во кој може да се ужива во природните убавини. Во дворот може да го гледа сонцето секој ден по една минута подолго...:pos:...може да си направи и мала црквичка за да му се моли на Бога, да му ги отвори и другите три соби..(кај ми текнуваат вакви глупости..:pos:)...
После долги молби...и уложен труд...Бог ќе му ѓи отвори и другите три соби...и човекот ќе си живее среќно цел живот..:pos:.....среќен крај има приказнава..тхе енд

ПС Среќен крај има само за оние што ќе успеат да го пронајдат клучот што ги отвара и другите три соби....:cool:

--- надополнето: 8 септември 2012 во 15:42 ---
Жељко Бебек беше Ошо за мене на млади години...
Ај слушни песната ,... еве ја праќам на твојта тема..:sneaky:...
Само за OSHO-Lover...
https://www.youtube.com/watch?v=hvUi-obbF8g&feature=player_embedded

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
(y)
Брат, абе го разбирам јас Ошо и подобро од тебе...:P

Само една маана имал Ошо....не му одела математиката како што му одела на Тесла...:cool:

Ошо е добар, НАЈДОБАР, за да го „смириш“ умот.
Шапо за тоа на МАЕСТРОТО....

И тој кажува само делови од ВИСТИНАТА, не ја кажува целата.

И на крај...тенка работа е Ошо за моето име...:cool::P(y)

Еве . само затоа што инсистираш, ќе го коментирам цитатот во Ошов стил...
Човекот живее само во една соба од куќата, а куќата е огромна.Таа собичка е малечка и скромна, да не речам бедна. Многу од луѓето не живеат ниту во таа соба, него живеат во ходникот. Огромен дел од нив не ни знаат дека куќата има и други три соби, со огромно богатство и раскош.Кога ќе приметат дека има уште три соби во куќата, ќе поминат цел живот во тражење на клучот , кој ги отвара другите три соби. Во тие соби има секаков луксуз, тоа го немал ни царот Отомански со лед телевизор....:pos:
Куќата има и огромен двор, во кој може да се ужива во природните убавини. Во дворот може да го гледа сонцето секој ден по една минута подолго...:pos:...може да си направи и мала црквичка за да му се моли на Бога, да му ги отвори и другите три соби..(кај ми текнуваат вакви глупости..:pos:)...
После долги молби...и уложен труд...Бог ќе му ѓи отвори и другите три соби...и човекот ќе си живее среќно цел живот..:pos:.....среќен крај има приказнава..тхе енд

ПС Среќен крај има само за оние што ќе успеат да го пронајдат клучот што ги отвара и другите три соби....:cool:

--- надополнето: 8 септември 2012 во 15:42 ---
Жељко Бебек беше Ошо за мене на млади години...
Ај слушни песната ,... еве ја праќам на твојта тема..:sneaky:...
Само за OSHO-Lover...
https://www.youtube.com/watch?v=hvUi-obbF8g&feature=player_embedded

Интересен тип си ти Гурџи.:P

Пријатно сум изненаден од изборот на песната и секако вокалот од твојата младост:)

Тоа е за поздрав и секако за лајк.;)

А некако сврза и сериозност затскриена зад велот на приказната погоре.

Хмм, интересно.

Ова е секкао подобар стил за дискусија, од она претходноот.

Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom