Осаменоста боли :(

• Креатор на темата Креатор на темата zippyyy
  • Време на започнување Време на започнување
Од нешто си разочаран па те натерало да бидеш повлечен од муабет во друштво, да не си насмеан кога ќе се видиш со некој, да се осеќаш како да си сам на овој свет и дека никој да не те сака.
Такви моменти имаат сите и јас сум бил разочаран од некои работи и некои личности, се се смени кога запознав некои нови личности кои направија да заборавам на тоа и ми дадоа сила за да бидам насмеан во секое време и расположен за муабет со секого.
Сега кога имаш потреба да излезеш некаде мислиш дека никој не сака да дојде со тебе. Биди упорен повеќе пати ги барај другарите да идете некаде, не се разочаурвај ако некогаш те одбијат можеби имаат нешто работа и не можат да ти прават друштво. А ако намерно те одбегнуваат ќе си најдеш нови другари, женска има фб барем таму лесно се комуницира.

Искрено може да се каже и тоа и тоа.. Помоќеn и да досаден признавам но самиот се нејкам што сум таков :( Се осеќам досаден и сакам да се сменам :(

Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа

Можеби не било трагично за тебе... не сепак нешто се случило.
Таква нагла промена на работите мора да е резултат на нешто. Не може туку така.
Ај присети се добро.. (биди малку поотворен).
Има луѓе овде што сакаат да ти помогнат.

Разочаран си од луѓето, им даваш преголемо значење.

И премногу си опседнат со тоа да фатиш некоја девојка, те сфаќам. Но имај малку трпение, се ќе се среди.

Зипи оди во теретана или почни да работиш како келнер(пример) и ќе бидеш во постојан контакт со луѓе, секој ден ќе запознаваш луѓе и ќе знаеш да се поставиш во секое друштво,ќе бидеш забележан и од некоја девојка, а плус "чаршискиот факултет" е многу битен.Читај книги, гледај филмови, научи нешто и биди најдобар во тоа и никогаш повеќе нема да се почуствуваш како сега(y)

Сето тоа што ги слушам од тебе звучи како депресија, ама што знам јас не сум психолог :)
Не е ни важно. Убаво ти кажа еден пред мене, почни да вежбаш. Ќе се чувствуваш подобро, ќе станеш посамоуверен, женските ќе почнат да те забележуваат... Еден куп бенефити има.

Еве ти една варијанта што досега не беше спомната. Ако другариве се шупаци, откачи ги. Луѓето се менуваат, можеби едноставно не можете да бидете другари повеќе. Најди си некое хоби што вклучува интеракција со луѓе, пример планинарење. Така би можел да запознаеш нови луѓе.

Искрено може да се каже и тоа и тоа.. Помоќеn и да досаден признавам но самиот се нејкам што сум таков :( Се осеќам досаден и сакам да се сменам :(
stom si pomokjen od niv normalno deka ke ti ljubomorat
no ima i druga rabota(da ne me svanis pogresno) kaza deka si sam,odnosno nemas ni brat ni sestra i golema e verojatnosta da si bil mnogu galen kako pomal (obicno tie sto se sami se mnogu galeni od majkata i tatkoto) a galenjeto na deca e nesto naj loso,i sega e tesko da se svrzis so drustvoto

Прво. Исфрли си го од глава предлогот ти да частиш. Не ги омаловажувај ако имаш поголема физичка моќ, напротив биди тој што секогаш ќе им докажеш дека се добри какви што се. Не избегнувај ги нивните покани кога те викаат. Отиди парем пола час со нив, па потоа оди си. Не се вади со глупави финти дека несакаш да излезеш. Едноставно кажи им дека не си расположен. Ако сакаш да им бидеш забавен прави работи што ги нема во друштвото. На пример еве во моето друштво нема другари што можат да запамтат вицови. Уствари незнаат ни да ги кажуваат, а не пак да ги запамтат. Па затоа јас ги забавувам со шеги и триста чуда. И друга работа што секогаш е голема причина е храброста. Како на пример ајде ќе одиме на рид негде глупости, забава ова она. Секогаш биди жеден за авантура. Со нив ќе поминеш незаборавни времиња. И секогаш е подобро да отидеш на прошетка со другари и другарки на рид, отколку да чатуваш на Facebook. Инаку кога ќе се вклопиш во друштво девојките сами доаѓаат. И добро рече пријателот погоре. Ако тие се фуш друштво т.е некој замочани што се палат на пичици од интернет и крекаат по мали деца.... Откачи ги веднаш. Најди си пријател што е во твојте околности. Претпоставувам ако си на факултет сигурно има многу луѓе таму. Ти сигурно не си пробал да откриеш какви се тие или нешто друго.

Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..Не знаев каде да пишам во кој пост.па нема да биде грешно и тука.. Имам 21 година...а се осекам и се понашам како да имам 40-50..Осекам како луѓето што се околу мене другари,роднини во последно време ме одбегнуваат,со кого и да застанам јас незнаам да се нашалам и да се насмеам од срце,значи секогаш е онака со сила.Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа.Немам со кого да испаднам до чаршија да прошетам,никој од другарите не ми се јавува за да ме повика да испаднеме,само доколку и се јавам тогаш ме повикаат,или само доколку имаат некоја корист од мене,сеа за мај се договаравме за излет ми се јавуваат и ме прашуваат дали можеме да одеме со мојта кола,само јас и уште еден имаме коли.Порано не е било така,секогаш бев во тек, ми се јавуваа доваѓаа сеа никој никаде,кога се собереме и збореме различ.теми никогаш не ми обрнуваат внимание на мене.едноставно никој не ме следи.Сеа се разубавува времето,сакам да испаднам да шетам,но немам со кого немам брат ни сестра.Седам дома и се нервирам, мислам дека и веке ептен нервно оболев,целиот се тресам,немам мира во себе рацете и нозете ме тераат да ги тресам, ме тера на плачење.Веке 1 година не сум имал девојка,и си мислам дека кога би фатил девојка би го решил оваа.Но ете нема со кого да испаднам и да запознаам некоја!! Што да направам ??!?! Совет ````
Мени друштво. Ми изгледа дека ако тебе не ти обрнуваат внимание а ти со сила се смееш, дека немате заеднички интереси, мислења или смисла за хумор. Сега е лесно да запознаеш некого со кој ќе имаш заеднички допирни точки, дали е тоа музика, филм, аспирации во живот, спорт.... можеш и онлајн да запознаеш некого па полека да стане тоа и физичко приателство. Можно е и да си преосетлив, да премногу трагично прифаќаш ако никој не се насмее или го разбере твојот виц, или ако не сакаат да излезат таму каде ти сакаш или кога ти сакаш... има многу причини за таков проблем, можеби и има појава на депресија кај тебе тоа самиот не можеш да го дијагностицираш... има многу “зошто“ и “како“ али со седење дома нема да ги решиш, значи побарај сродни души (машки - женски) види дали ќе тргне на подобро.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 17:37 ---
Дојди на следната Кајгана собиранка да те удружиме :)

.

еден совет околу ова: Не се клади у 100 евра дали ќе дојдеш на собиранка или не

Него глеам никој не му текна да му каже да земе дрога-.-

Другар батали такво друштво чим гледаш дека се од корист,запознај нови луѓе ти дадоа неколку добри совети претходно вработи се летово негде каде што постојано ќе биде во контакт со луѓе,пробај на секаков начин да си ја подигнеш самодовербата,пошто мене ми изгледа не дека си се разочарал и си престанал да веруваш во себе,престани да се само омаловажуваш и да паѓаш во уште поголема криза

Нов сум на форумов, имам нешто што сакам да го кажам а немам на кого,па затоа решив овде да се регистрирам и да се испразнам..се надевам дека некој ке го прочита оваа и ке помогне..Не знаев каде да пишам во кој пост.па нема да биде грешно и тука.. Имам 21 година...а се осекам и се понашам како да имам 40-50..Осекам како луѓето што се околу мене другари,роднини во последно време ме одбегнуваат,со кого и да застанам јас незнаам да се нашалам и да се насмеам од срце,значи секогаш е онака со сила.Пред 3-4 години имав женска во секое време, сеа од пред 1-2 години се се смени, ништо траѓично не ми се случило за да патам по тоа.Немам со кого да испаднам до чаршија да прошетам,никој од другарите не ми се јавува за да ме повика да испаднеме,само доколку и се јавам тогаш ме повикаат,или само доколку имаат некоја корист од мене,сеа за мај се договаравме за излет ми се јавуваат и ме прашуваат дали можеме да одеме со мојта кола,само јас и уште еден имаме коли.Порано не е било така,секогаш бев во тек, ми се јавуваа доваѓаа сеа никој никаде,кога се собереме и збореме различ.теми никогаш не ми обрнуваат внимание на мене.едноставно никој не ме следи.Сеа се разубавува времето,сакам да испаднам да шетам,но немам со кого немам брат ни сестра.Седам дома и се нервирам, мислам дека и веке ептен нервно оболев,целиот се тресам,немам мира во себе рацете и нозете ме тераат да ги тресам, ме тера на плачење.Веке 1 година не сум имал девојка,и си мислам дека кога би фатил девојка би го решил оваа.Но ете нема со кого да испаднам и да запознаам некоја!! Што да направам ??!?! Совет ````
И немањето пари боли, дај ми совет како до пари, ке ти дам совет како до забава :)

Имам прелог за тебе ај врати си го целиот филм назад каде си згрешил ми се дешавало ова и на мене у основно се праев паметен зворував за сите другари што стигнам и каде стигнам,почнаа да ме одбегнуваат и се поред горе што имаш наведено ти.Дури ако верувате цела година од дома не излегов на компјутер нон стоп по цел ден и цела ноќ :icon_lol:.Потоа некако се простив со другарите некој си испаднаа од друштвото други останаа пак се разделивме и долго е натаму да не комплицирам многу напишав за мене се надевам дека ќе ти помогни барем малку.

Многу очекуваш од другите како што кажаа горе никој не е совршен. И додатно осетливи луѓе реагираат на се и сешто или па се сериозни, што се вели не знаат да сватат шала. И поради ова некогаш другите погрешно ги проценуваат и мислат дека се негативно настроени кон некого и така со време може да те избегнуваат. Треба да се биде опуштен и да не очекуваш нешто да се случи посебно кога идеш негде да се исфураш едноставно да си тераш, а не да правиш филм и да очекуваш другите да бидат караван на тој филм или пак да бидат совршени.

Брат работи и има пари,владата дава совети и помага,значи не одам на фах него работам,така решив имам своја фирма,што не ме поврзува со млади луѓе претежно се постари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom